Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • info

    U petak 6. svibnja u kasnim večernjim satima, u Kliničkoj bolnici u Dubravi (Zagreb) umro je fr. Hrvoje Dominik Blaško, u 73. godini života i 44. godini redovništva.
    Rođen je 29. svibnja 1938. u Banjoj Luci, kao Faruk Hadžić, sin jedinac u muslimanskoj obitelji. Nakon završene gimnazije studirao je pravo u Sarajevu te 11 godina radio kao pravnik. S 22 godine prelazi na kršćanstvo u Zagrebu, a poslije majčine smrti odlučuje stupiti u dominikance.

    avatar

    13.05.2011. (13:58)    -   -   -   -  

  • Katil

    Pa šta će vratio se na kršćanstvo, nije mogao podnijeti što mu djedovi pređoše na Islam

    avatar

    13.05.2011. (16:44)    -   -   -   -  

  • ucitelj

    Ako se danas pod Uskopljem podrazumijeva hrvatski termin za Gornji Vakuf, onda gospodin Lucic nije uskopaljski pjesnik jer nije tu rodjen. Moazda se mislilo reci skopaljski pjesnik, e onda je to vec druga stvar. Inace gospon pjesnik i sveucilisni profesor se raspekmezio u romanticarskom odusevljenju pa poveza nase prirodne ljepote i sa Sekspirom i sa Bajronom da se vidi kako se on i u te stvari dobro razumije. Nigdje ne spominje plasticne kese po muljavom i zagadjenom Vrbasu niti sume i sumarke pune nagaznih mina. Kad ce nasi provincijalni pisci i piskarala prestati glorificirati ono sto ne zasluzuje ozbiljnu paznju.

    avatar

    18.05.2011. (11:38)    -   -   -   -  

  • Mačkovčanin

    E moj učitelju to ti je zato što si ti Impresionist a Lučić ekspresionist to su dva različita umjetnička pravca može se reći i dva različita "pogleda" na svijet... učitelju istinu zboriš ali i Lučić nije daleko od nje.

    avatar

    18.05.2011. (13:46)    -   -   -   -  

  • krilnik

    ucitelj je tipicni primjerak krkanluka, zavidnosti i destruktivnosti. sve sto drugi ima i moze treba se pokvariti, omalovaziti i uzeti mu dostojanstvo.

    svaki normalan covjek prvo vidi ljepotu neceka i "razpilavi" se nad carima dobroga i finog. ali umno bolestan vidi to isto, ali njegov cilje je pokvariti, upljuvati, razderati, porusiti i na kraju unistiti ono sto je lijepo, cisto i na prvu ruku ruku hvalevrijedno.

    tipicni krkanluk i balkanizam. jer to su ti tipovi koji su bacili plasticne vrece i smece kraj vrbasa. to su ti koji nemaju smisla ni za ljepotu ni za zivot. to su ti koji su postavljali mine. to su ti koji zagadjivaju ne samo okolis nego i um drugih.

    takvi maloumnici osporavaju svaku paznju na bilo sto dobro, jer sva paznja mora pripadati njihovom sitnokariranom i maloumnom naboju.

    avatar

    19.05.2011. (16:15)    -   -   -   -  

  • XXL

    Sve je do očiju, moj učitelju.

    avatar

    20.05.2011. (09:03)    -   -   -   -  

  • ucitelj

    Sve je do ociju moj XXL, pa sto onda ovi gore ne progledaju? Ili mozda nije do "ociju".

    avatar

    20.05.2011. (16:43)    -   -   -   -  

  • Eto

    Lučić jest uskopaljski književnik!

    avatar

    25.05.2011. (10:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...