Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • skolioza bih

    Da, evo ljeto, ali danas uzasno hladno -kako vani, tako i u srcu, u srcu nekako najhladnije.
    Danas sam oko 14 i 30 dosla iz Sa. Kolegica s faxa mi je rekla da ne zurim toliko, nego da popijemo kafu, ali meni nije bilo ni do kakve kafe, nego do sam dohvatila prvi voz.
    Nije bilo nikakve operacije, niti ce biti. Nije dosao nikakav Basara, navodno je trebao drzati neki seminar zajedno sa nekim drugim iz Bg, ali je agencija koja je to trebala finansirati otkazala. Naravno, to je jos jedna suplja prica i navlakusa Ismeta Gavrankapetanovica.
    Uglavnom uzeli su mi urin, izvadili krv, ekg, mjerili pritisak, rtg pluca, kao eto da sam spremna za operaciju, za neku reviziju. Sve mi je bilo vrlo cudno, pa sam u nedjelju nasla dr. Davora Perinovica, jedinog s kojim sam ikad na toj klinici uopste mogla komunicarati. Pamtim ga jos iz studentskih dana, bavi se skoliozama i asistirao je prof. Kovacu kada je dolazio u Sarajevo. Perinovic je gospodin, ljubazan lik i relaksirajuce je popricati s njim. Pitao je zasto ti nisu uradili rtg, pa to je kljucno, kakav urin, ekg i ostalo. I zajedno smo uradili rtg - torokalno, lumbalno i bocno i onda sam s njim otisla u njegovu ljekarsku sobu i konacno s nekim bas onako ljepo popricala. Kao da mi je citao misli, potvrdio je sve ono u sta sam ja sumnjala kada je u pitanju Biscevic, operacije skolioza koje on radi i ukupna situacija na klinici. Pomislila sam - hvala Bogu , konacno istomisljenik.
    Na rtg-u smo otkrili da je jedan saraf skroz izasao iz lezista i odvojio se od sipke u najdonjem dijelu. Na bocnom snimku vidi se da sipke ne stoje paralelno, nego je ova desna, koja drzi kicmu izasla prema nazad i on se boji da je vec malo doslo do iskakanja fiksacionog materijala. Primarijus Dizdar koji radi sa Biscevicem prvi dan mi je rekao - ako vi hocete, mi cemo to izvaditi, pa je drugi dan rekao, ja i prof Gavrankapetanovic cemo se konsultovati sa Basarom, pa cemo raditi rebra nek se "zenska smiri".
    Medutim, meni je dr. Perinovic rekao da obavezno odem kod prof Kovaca da on pogleda, jer moze biti opasno i vadenje implantata, takode kaze da Kovac kod krivina kaosto je bila moja obicno ne radi gibektomiju, a Biscevic nije uradio sustinski dio posla, on je nesto ispravio kicmu, ali nije uradio derotaciju i zato je tako kako jeste. Dobila sam neki gibus u srednjem dijelu leda, cega prije nije bilo, nego samo u visini lopatice i to dolazi do izrazaja posebno kod savijanja i rekao je kako se to zove, ali sam ja zaboravila. Pokazivao mi je i na rtg kako derotacija nije uradena i to se jasno vidi. Kaze da prof. Kovac cesce radi bocni i prenji pristup jer je lakse derotirati kicmu i kaze da operacije kod prof. Kovaca za 50-ak stepeni traju 2,3 sata, a moja je trajala 7 bez znacajnih rezultata.
    Uglavnom, klinika za ortopediju je mjesto s kojim sam zavrsila pricu. Krajem juna, kada zavrsim sa poslom idem za Zg da cujem misljenje, htjela ne htjela - moram, jer ako taj fiksacioni materijal iskace - moram vidjeti koliko je to opasno i gdje vodi. Za sve ostalo, imam dr. Perinovica, uzela sam broj tamo gdje radi privatno da kliniku zaobidem. On kaze da ukoliko bude bila potrebna neka revizija na koju bi Kovac pristao, Perinovic bi preko nekog fonda mogao srediti finansijska sredstva za tu operaciju. Tako da za sve moje buduce preglede i eventualne konsultacije, linija ce biti Perinovic-Kovac, sa sarajevskom ortopedijom prica je zavrsena.

    avatar

    17.05.2011. (19:32)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Sto se tice Biscevica, on je samo okretao glavu, ali me i ne cudi jer sam mu ja proteklih mjeseci rekla bas svasta, ali me cudi sto je okrenuo glavu u decembru kada je planirana druga operacija koju je obecao. Dotad mu jos nisam bila rekla nista uvredljivo, ali nakon toga dobila sam napad ludila. Ovaj puta nekoliko puta smo se pogledali oci u oci, ja sam zeljela da ga pogledam u oci jer sam trazila neke elemente ljudskosti u njima, a mozda o on misli da sam vjestica, pa je i on trazio elemente ljudskosti u meni, nemam pojma. Voljela bih iskreno da grijesim i da sve ono sto mislim o njemu naprosto nije istina, pa neka bude moj grijeh, ali meni se cini da eksperimentise sa pacijentima, da srlja, da preskace stepenice, a mislim da to nije u redu.
    Da mi je poslije operacije, kada sam dosla vaditi konce, rekao samo jednu pozitivnu recenicu - tipa - Nije savrseno, nije kako je trbalo biti, ali nije moglo, dao sam sve od sebe i tako je kako je, ja bih rekla - ok i halal, mislim da bih bila nekako mirna. Ovako cu dozivotno nositi inplantate osobe sa kojom sam pricu zavrsila na uzasno ruzan nacin, a to ce biti tesko, jer sipke su nesto sto osjetite u sebi i sto vas podsjeca na tu osobu. Na vratu imam mali rez od operacije ljevog reznja stitne zljezde, to se malo vidi, ali kad pogledam taj rez imam prijatan osjecem , jer se sjetim doktora koji je to radio i koga sam dozivjela kao totalnog pozitivca, cak me je poslije operacije i kuci zvao dva puta da pita kako se osjecam, doduse radilo se o privatnoj klinici.
    Biscevica vise nikada necu vidjeti i jako mi je, jako zao sto je sve tako zavrsilo, ali u decembru jednostavno nije smio okrenuti glavu, to me skrsilo. Sad mi je jasno sto je distanciran, ali zasto je bio tada?!
    Perinovica, kada god sam potrazila, uvijek je bio ljubazan i otvoren za komunikaciju, a nekad vam i fina ljudska rijec jako puno znaci.
    Biscevic izgleda kao robot, kao neki lik bez emocija, a bila bih sretna ako grijesim.
    Normalno bi bilo da je on pratio stane sa mojim implantatima, da on pogleda rtg i sve ostalo, ali u decembru me je ostavio samu u ambulanti i otisao je sa drugom pacijenticom.
    POkusavam shvatit, ali ne mogu shvatit i onda su krenuli moji napadi ludila, pa i totalnog vrijedanja, ali bez griznje savjesti.

    avatar

    17.05.2011. (19:56)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Primarijus Dizdar me je danas izvrijedao, rekao je da mi treba psihijatar, nek ti implantate vadi Perinovic, jer on je expert koji to moze uraditi "cak i bez reza" i da bila je neka recenica tipa - Sta si se prepala, nece te niko rasturit ( ma sta to znacilo ). Ako se odnosi na nesto seksualno, htjela sam reci da imam vibrator, pa se rasturam redovno. Moja rodica ima muza i dva vibratora, ali joj vibrator, kaze, pogodi zicu bolje nego muz. Imam i neke prijateljice koje nemaju skoliozu, a nisu udate, imaju kolekciju vibratora i kazu kako je to jeftino, nije zehtjevno i ne morate im kuhati, prati i peglati. Primarijus Dizdar inace uvijek cvrkuce, ali danas je poludio, naravno nikad se vise necemo vidjeti.

    avatar

    17.05.2011. (20:08)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Prof.Cibo, sef odjela, mi je rekao da skinem farmerke i obucem pidzamu i da nema hodanja izvan klinike. Citiram -Ovo je moja klinika i ponasat ces se kako ja kazem. Ja sam rekla da je to drzavna klinika i da imam zdravstveno osiguranje, a nek on sebi otvori privatnu koju ce nazivati svojom i rekla sam da mene niko ne smije kasapiti bez odgovornosti i na nacin da se uci na meni.
    Uglavnom, s obzirom da sam vidjela da je sve suplja prica, nahodala sam se pravo. Jedno vece izasla sam s kolegicom s fakulteta i kupila mi je dosta skupu benetonovu majicu, valjda joj je bilo zao sto sam u bolnici. Drugi dan nadogradila sam nokte sa srebrnim sljokicama tri crna cvjetica. Treci dan bila sam u frizerskom i vratila plavu boju kose, jer sam neko vrijeme bila smeda. Cetvrti dan, nedjela, opet sam smugnula i otisla kod prijateljice iz mog mjesta koja radi u Sa i kupila je stan. Ona me je docekala sa ruckom i to vegetarijanskim, sve po mom ukusu, jer zna da ja ne jedem meso, bilo nam je bas ljepo.
    Sve u svemu, 50% frustracije, 50% ljepih momenata.

    avatar

    17.05.2011. (20:19)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Oprostite na stamparskim greskama, nisam se vracala unatrag da dopisem pojedena slova.
    Zao mi je sto je s Biscevicem sve ispalo tako, a ispalo je najgore sto je moglo. Njemu nije problem zaboraviti milionitu pacijenticu, ali njegov trag ocito ce do smrti biti u meni, pa ce meni biti tesko bilo sta zaboraviti.
    Imam potrebu da vam jos svasta nesto napisem, ali drugi put.
    I da, Ivana kada krajem juna dodem u Zg, ako budes tu, jako bih voljela s tobom popiti kafu ili kavu ili sta god, ako budes imala vremana jer stalno putujes.
    Veliki pozdrav iz BiH !!!

    avatar

    17.05.2011. (20:27)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Dosla sam i do informacije da je pacijentica koju je Biscevic operisao prosle godine i reklamirao na tv-u kao uspjesnu operaciju, zavrsila paraplegicna i izmjestena je u Istanbul. U pocetku je navodno bilo dobro, ali je do komplikacija doslo kasnije, takode bilo je i kojekakvih infekcija. Dolazili su i roditelji djecaka od 8 godina koga je on operisao, mali ima problema sa hodom i nogama. Da li su informacije pouzdane - ne znam, to sam cula raspitujuci se po klinici. Od jednog dr. sam cula da sam ja najmanje dvadeseti slucaj koji je dosao da se zali i da nije problem napraviti gresku, jer svi doktori je nekada prave, ali je problem ako se to cesto ponavlja.

    avatar

    18.05.2011. (09:35)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Dr. Perinovic kaze da je vezano za Bisceviceve operacije upozorio i sefa klinike i direktora Klinickog centra, ali zasada stvari teku tako kako teku.
    Dr. Perinovic je lik koga mnogi na klinici ignorisu i cini mi se da i on ima problema sa odredenom vrstom diskriminacije. Radi se o uvazenom doktoru koji je predavao i na nekom fakultetu u Njemackoj i otac mu je bio uvazeni profesor na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. 90-tih osnovao je HDZ BiH i zbog toga ga stalno prozivaju kao nacionalistu, iako je sef klinike u SDA i otac mu je zajedno sa Alijom Izetbegovicem radio na osnivanju SDA. I jedno i drugo su nacionalne stranke, pa ne vidim kakva je razlika. Osim toga, dr. Davor Perinovic vrlo brzo se iskljucio iz HDZ-a, kada i Stjepan Kljujic i neki drugi, jer mu se nije svidala Tudmanova politika prema BiH. Dakle, nema govora ni o kakvom nacionalisti, ali to je etiketa koja ga prati. Oni su nekada uvazenog doktora iz politickih razloga totalno zgurali u drugi plan.
    I kao sto vidite, nije vam potrebna skolioza da vam neko nalijepi etiketu i da povremeno trpite diskriminaciju.

    avatar

    18.05.2011. (09:44)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    ajme pa ti si prosla pravu kalvariju! :(((((((((( grozno mi je to da se ti doktori medjusobno prepucavaju, a jos k tome igraju se sa svojim velikim egima i to sve preko ledja pacijenata. Ne znam sto da ti velim. hvala ti sto si to sve podijelila sa nama, ja bih to sve poredala u jedan post, da ne bude ovako samo u komentarima, moze? a sto se kave tice, ja ti jos ne znam tocno moj raspored za more, ali baza mi je u Zagrebu, pa eto mozemo nesto organizirati. Bas mi je zao i nadam se da te komplikacije koje su ti se desile nisu preopasne. Drzi se!!!! saljem ti jedan veliki virtualni zagrljaj!

    avatar

    19.05.2011. (09:01)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    skroz nevezano, ja sam samo htjela prijaviti da zadnja dva puta kad sam radila jogu i radila vjezbu za desno rame da mi je doslo da placem. samo sam htjela plakati, doslo samo od sebe. to rame mi je koma, tu mi je ispod grba i sve nesto nakupljeno naslozeno. i tak. drz se skoli bih!!

    avatar

    19.05.2011. (09:03)    -   -   -   -  

  • Ddr

    mate li broj telefona dr. Perinovića ili email. Da li radi u Mostaru

    avatar

    16.11.2011. (20:43)    -   -   -   -  

  • Udruga ŠTIT Bjelovar

    06.02.2013., srijeda
    PRIOPĆENJE UDRUGE "ŠTIT" - NEKA SE HITNO SVI JAVE

    SVI PREVARENI I OŠTEĆENI ZAJMOPRIMCI, ŠTEDIŠE I KORISNICI KREDITA NEKA SE HITNO JAVE UDRUGI ŠTIT - BJELOVAR.

    Zbog lihvarskih i kamatarskih kredita mnoge obitelji su u VELIKOJ OPASNOSTI da završe na ulici bez ičega. Tražimo žurno rješavanje toga problema.

    IDEMO 22. ožujka 2013., (petak) u 11,00 sati na masovno okupljanje pred USKOK i DORH u Gajevu ulicu 30a u Zagrebu.

    BRYAN ALEXIS CRUZ DRŽI U ŠACI SVE VRLO VAŽNE LJUDE U VLASTI

    Ustrojava se temeljiti spisak (imenom i prezimenom) svih prevarenih ljudi u Republici Hrvatskoj,

    Oni koji nisu poslali svoje dokumente "ŠTIT-u" neka odmah to učine. Najbitnije je priložiti "potpisani štetan ugovor" u našu arhivu.

    Napomena: Oni koji još nisu platili 250 kuna članarinu Udrugi ŠTIT - Bjelovar, ne možemo se zalagati za rješavanje njihovog problema. Taj novac je potreban kako bi se realizirao ovaj PROJEKT zaštite građana.

    Članarina se može uplatiti u Privrednoj banci Zagreb, odnosno u svim hrvatskim gradovima u njihovim poslovnicama na broj računa: 2340009-1100203086, na ime udruge ŠTIT Bjelovar, pod oznakom "članarina".

    POZIVAMO VAS - DOĐETE U ŠTO VEĆEM BROJU

    ---------------------------------------------

    HRVATSKI POKRET
    Udruga ŠTIT

    BRANKO STOJKOVIĆ
    Adresa: Đurđevačka cesta159
    Bjelovar, grad
    HRVATSKA
    Kućni telefon: 00 385 43 231 297
    Mobitel: 00 385 95 814 82 90

    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb

    http://crostojkovic1958.blog.hr
    stojkovic1958@net.hr

    URED: Masarykova 8

    avatar

    06.02.2013. (14:24)    -   -   -   -  

  • dinich

    cao imam isti slucaj kao ti,je li mi se mozes javiti na moj e-mail dincih@live.com hvala

    avatar

    25.03.2013. (12:22)    -   -   -   -  

  • BRANKO STOJKOVIĆ i VESNA

    27.04.2014., nedjelja
    Vjenčanje 22. ožujka 1980., Branka Stojkovića i Vesne Horinek iz Bjelovara

    Branko i Vesna pred oltarom i svećenikom

    Biografska priča

    Sreli smo se 1977. godine u "cvijetu mladosti" ja i Vesna Horinek, rođ. 07.12.1960., a onda smo poslije bili smo se našli u selu Kapela na dočeku "Nove godine" u mjesnom domu. Ja sam tada imao curu s kojom sam se zabavljao, ona se je zvala Nena Vlahović, iz mjesta Obrovnice, kraj Bjelovara. Nakon nekoliko dana od "Nove godine" 1978., ja i Vesna smo otišli u kino "Gorica", te iznenadio sam se kad me je cura Nena sačekala polije predstave na izlasku iz kina. Tada sam s Nenom prekinuo našu vezu. Ona je tada bila ljuta i plakala je,.., morao sam je "malo pljusnuti po obrazu" da se makne od mene,.., jer bila je nasilna i bezobrazna... Neka mi oprosti zbog te pljuske bio sam mlad i tvrdoglav... Nisam htio biti licemjer da sastajem se s dvije djevojke potajno. To sam razriješio odlučno. Ja i Vesna Horinek iz Velikih Sredica, koja je živjela na periferiji grada Bjelovara, hodali smo zajedno dvije godine, zatim smo se vjenčali 22. ožujka 1980., u Rimokatoličkoj crkvi, tj. u župi u Bjelovaru. Oženio sam se mlad sa 22 godine života. Vjerojatno tako je sudbina htjela.

    --------------------------------------
    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    ————————————–
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 27.04.2014. (nedjelja)
    HRVATSKA / CROATIA
    Kućni telefon: 00 385 433 520
    Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb
    ——————————————–
    http://crostojkovic.blog.rs
    ——————————————–
    brankostojk ovic152@yahoo.com
    http://istinazanarod.blog.hr
    ———————————————-
    http://stojkovic1958.wordpress.com
    http://stitonosa1958.blo gger.ba
    http://crostojkovic1958.blogspot.com
    http://obiteljstojkovic.bloger.h r
    http://dijabolik58.blog.com
    ———————————————
    URED: Masarykova 8
    Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
    Članaka; 2038.

    avatar

    27.04.2014. (13:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...