Komentari

elyca.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Elyca

    tekst je predug... željela sam ga skratit...al mi je jedan momak napisao slijedeće

    "ma ne triba ništa izbacivat, savršeno je kako je :-) ..volio bi samo Elice da su taj tekst mogli moji mater i caca procitat prije 14-ak godina al sta je tu je, procitat ce ga neki drugi matere i cace :-)"

    avatar

    08.05.2011. (22:33)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Tema je doista ozbiljna i složena i smatram, što si i spomenula, nužnim razgovore sa
    stručnjacima za odabir zanimanja. Ovo u komentaru (prije 14g) je odlično rečeno!

    avatar

    09.05.2011. (10:06)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    u pravu si, kod nas se pati od elitizma, a sve nas vodi prema tome da ćemo svi završiti u trgovačkim centrima jer nigdje drugdje neće biti ništa drugo.

    avatar

    09.05.2011. (10:07)    -   -   -   -  

  • Elyca

    @pope...mogla bi još 10 stranica napisat,,,,jer sam imala problema s obitelji kad mi se sin upisivao u trogodišnju školu.
    To je u kući bio RAT! Zašto mali ne ide u gimnaziju.

    Činjenica je da je mali studirao višu kad sam se razvela...i počeo je tražit posao (jer nismo imali novaca) ...
    činjenica je da je počeo odmah dobivat novac
    činjenica je da je promijenio 3 posla u prve 2 godine (sam je tako tio)
    činjenica je da sad radi u poludržavnoj službi
    činjenica je da se sam zaposlio bez veze i protekcije
    i činjenica je da NIJE NAPISAO NI JEDNU MOLBU ZA POSAO

    ,,,,,,@Joanna...sve je VIP ...i svi misle da će to trajat vjećno :-)))

    avatar

    09.05.2011. (11:31)    -   -   -   -  

  • trill

    Kad je moja kćer birala srednju školu, zamolili smo vrlo stručnu osobu, a obiteljsku i moju osobnu prijateljicu, da nam pomogne znanjem i savjetima. Ona se angažirala maksimalno, savjetovala iz vlastitog iskustva i vodila se prema afinitetetima mog djeteta. Njen savjet smo poslušali i ispostavilo se da je to baš to. Bingo.
    Kod izbora fakulteta ponovili smo postupak. I opet uz veliko angažiranje moje prijateljice i još nekih njenih prijatelja :) izabrali smo baš ono što je najbolje za moju kćer. Sjajno.

    Nemaju svi takvu pomoć, ali su to prevažne stvari i sa svim tim (osim ogromne zahvale prijateljici) želim reći da treba uzeti puno toga u obzir, a najviše afinitete kao i sposobnosti samog djeteta. To su prevažne stvari i često određuju cijelu budućnost.
    Čim više razgovora, razmišljanja, mogućnosti...sve treba učiniti kako bi izbor škole, odnosno školovanja, bio ono što će našem djetetu olakšati dugoročnu budućnost i u kojoj će ono pronaći sebe.

    avatar

    09.05.2011. (13:17)    -   -   -   -  

  • MKK3.

    Preporučam ti strukovnu. Mene je mama najebala u gimnaziju. Dobro, vjerujem da je i to dalo svoj veliki doprinos što sam faks upisala bez problema, ali da se sad nešto dogodi - ja sam nigdje. Po struci ništa, sa završenom jezičnom gimnazijom mogu se jebati.

    avatar

    09.05.2011. (14:17)    -   -   -   -  

  • barba

    ma vidis- ja bih htio biti vlasnik radio stanice, imati svojih par sati trabunjanja dnevno, ali nekako sam trenutno sklon biokemiji i nanotehnologiji.

    avatar

    09.05.2011. (15:31)    -   -   -   -  

  • barba

    ili da prevedem: lako je naci posao u vijeme ekonomskog buma, ali poprilicno zeznuto u recesiji.

    avatar

    09.05.2011. (15:33)    -   -   -   -  

  • Elyca

    @Trill...ti si pametnica i tražila si mišljenje sa strane

    problem je što svi roditelji misle da znaju što je najbolje za njihovu djecu... a ne znaju ...bar njih 90 % ne zna ili nije dovoljno objektivno u svojim saznanjima....

    blago tebi s tvojim Bingom ...jel da da da? :-)))

    @MKK3... ne mogu ti reć da ne slušaš mamu...al ti mogu kazat kako sam ja iskoristila svoje zbog toga što moram studirat glupu poeziju i "žabarski" jezik... pa svake godine sam išla misec dana vanka u školu....da naučim jezike.... i pri tom uživala :-))

    @barba...u recesiji se traže 3 stvari
    1. da ZNAŠ radit
    2. da ŽELIŠ radit
    3. da imaš PAPIRE koji dokazuju tvoju stručnu kompetenciju
    ...ti se zaposle bez veze i protekcije, jer u svakoj firmi treba netko i radit

    ...evo ...moj sin...nakon što je 2 godine radio preko student servisa.... da radi umjesto onih zaposlenih po vezi...zaposlio se u istoj firmi ...bez veze i bez molbe za posao...jer im je trebao netko za radit

    avatar

    09.05.2011. (15:53)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    recimo meni je drago što sam upisala gimnaziju na kraju, ali iskreno to sam napravila jer nisam znala što bi sa sobom, da je gimnazija imala neki dodatni program koji nije mislim da bi bilo puno bolje, ali ovako ako ništa imam neko opće obrazovanje koje vjerojatno ne bi drugdje dobila, specijalizacija je moj posao dalje pa ćemo vidjeti

    avatar

    09.05.2011. (16:23)    -   -   -   -  

  • barba

    @elyca: a onda ti dodje hiring manager i kaze, ali vi nemate radno iskustvo na tom mjestu, bla , bla...

    avatar

    09.05.2011. (17:09)    -   -   -   -  

  • Elyca

    @Joanna ...i ja sam bila u takvoj situaciji.... i svi smo bili....poanta ovog članka je da se roditelji ne informiraju što njihovo dijete MOŽE radit s školom koju završi...to nije nikog briga... a kao brinemo se za djecu

    @barba...ala pesmizma u tebe....slušaj...matematika je pokazala svako četvrto dite.... imam ih ja dvoje u kući.... pred ovom drugom ...malom vješticom je bila velika budućnost... ravnatelji gimnazija su se na neviđeno otimali za nju... (nisam mogla vjerovat kad sam to slušala...a mala bila u 7. osnovne) ... nisam joj dala da ide u gimnaziju iz razloga o kojem sam pisala
    ... mala ne spada (nadam se još uvijek...al da će doć sve na svoje) ...među ovih četvoro... na kraju krajeva napisala je već 5-6 molbi za posao...al ONA posao nije prihvaćala...

    ...sve je to život...neko ide lakšim...neko težim putovima....

    odavno znam da mi sin ima strašno povjerenje u mene.... i eto...njemu sve lako išlo... (osim vozačkog :-)))

    avatar

    09.05.2011. (17:29)    -   -   -   -  

  • Elyca

    "...sve bi da da si tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu"

    (br. 13)

    avatar

    09.05.2011. (17:29)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    znam, ali kad većina roditelja će radije reći da je sin još jedan nezaposleni dipl.oec nego tesar (navodim zanimanje koje najčešće vidim kao supertraženo)

    avatar

    09.05.2011. (20:56)    -   -   -   -  

  • Elyca

    @Joanna...zar "dužnost" roditelja nije da osiguraju djeci nesmetan razvoj....da od njih stvore samostalne...sretne ljude... i da ih postave na pravi put

    ne znamo nikad koji je pravi put...i koliko godina treba izgubit dok ga se ne pronađe ...zato i kažem da krenemo od djetetove želje...i da se onda sve kockice same poslože...a i ako se pogriješi...lakše je ispravljat krivu drinu

    neki dan mi se jedna prijateljica pohvalila kako joj kćer s (2 magisterija) jako sretna ...radi kao cvjećarka

    avatar

    09.05.2011. (23:05)    -   -   -   -  

  • Hotel granata

    Teško je mladom čovjeku a naročito današnjoj djeci bilo što sugerirati.Moramo saslušati i njihove afinitete te nekako posložiti kako bi što zadovoljniji bili u životu. Htio sam studirati arheologiju a na koncu završio na eletrotehnici.

    avatar

    10.05.2011. (11:52)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    ljudi su sebični, pogotovo ako nešto nije u skladu s njihovim očekivanjima, tako da roditeljska dužnost često dlazi na kušnju:)) žena se obrazovala u raznim granama i na kraju radi ono što joj je lijepo, meni je to predivno, znaš koji rat sam ja imala u kući kad sam došla i rekla ja hoću na elektrotehniku:) mislim da je većini roditelja jako teško razlučiti koji je njihov udio u odluci, potpuno se slažem s tvojim postom, nažalost malo primjene toga vidim oko sebe

    avatar

    13.05.2011. (09:48)    -   -   -   -  

  • Iva

    slučajno sam naletjela na blog. tema je zapravo jako zanimljiva i zbilja mi je dala malo za razmisliti. i ja sam osmašica. još se nisam posve odlučila gdje ću. ni sama ne znam što želim raditi u budučnosti. zanima me književnost, matematika, fizika... jednostavno ne znam na čemu sam. nemam ocijene za gimnaziju, a ni vezu iako mi je sad žao jer svi moji frendovi idu tamo, mogla sam i ja, jer danas bez fakulteta si zapravo nitko i ništa, ali ja nisam tip koji ć sjedit za knjigom i učit.

    avatar

    15.05.2011. (18:52)    -   -   -   -  

  • Elyca

    @Iva...dobro si krenila! matematika, fizka, književnost.... uzmi sva moguća zanimanja koja se školuju u tvom gradu pa gledaj po predmetima
    Moja kćer je volila informatiku, engleski, muziku, likovni, astronomiju... bila sam u šoku od izbora predmeta...i gle čuda.... postojalo zanimanje Mediski tehničar (to su ti oni što uređuju internet stranice, grafički dizajneri, muzički urednici ..uključujući i TV)
    nevjerovatno je da joj se spojila fizika, matematika, informatika s crtanjem i muzikom

    ...ajde ...imaš još vremena da i sama tako pronjuškaš! Nekad je dobro i da se makneš od svojih frendova i da budeš malo posebna.
    puno uspjeha ti želim

    avatar

    16.05.2011. (13:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...