Komentari

teobaldinteatar.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Lavica

    Pjesma Ederlezi mi je jedna od prekrasnih pjesama.Slušala sam je kako Toše nju pjeva,nemam riječi.Toliko je posebna!

    avatar

    06.05.2011. (17:43)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Lijepo i kao edukacija. A pjesme imaju neki poseban začin, prepoznatljive, drukčije. Bravo!:)

    avatar

    06.05.2011. (22:39)    -   -   -   -  

  • Teobaldin teatar

    ODGOVORI:

    Julia - Uh, uz ovu pjesmu (i još neke) uvijek se "razbolim". Možda sam ja zapravo u duši "narodnjak"? Ma ne, ja zaista volim sve žanrove - ali samo nek je dobro! Drago mi je da se i tebi sviđa. (Novi avatar?) :))

    putovanje kroz misli - Uvijek kad vidim tvoj nick, pomislim: "Oh, evo ide pregršt lijepih misli i puno optimizma!" I uvijek budem u pravu. I drago mi je da je tako, jer popravljaš prosjek ovom mom "mračnom" blogu. :))

    fra gavun - Drago mi je da si poslušao pjesme. Luda sam za ovom pjesmom i imam puno dobrih verzija, ali ne mogoh staviti sve. Zar nije "lud" ovaj Džej? :))

    avatar

    07.05.2011. (00:00)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    Odmah si me sjetila Perhana, tuku pod ruku i nebu pod oblake :)

    avatar

    07.05.2011. (11:18)    -   -   -   -  

  • k.

    pa dobro ako se Đurđevdan obilježava kupanjem u vodi, bilo bi dobro da se peru bar taj jedan dan u godini!XD
    šalim se naravno! drage su mi te neke tradicije koje oni imaju, tako znamo da i oni imaju svoju kulturu i da su jedinstven narod kao i svaki.

    avatar

    07.05.2011. (22:20)    -   -   -   -  

  • Teobaldin teatar

    ODGOVORI:

    pantagana bez gana - Uh, ovaj što dolazi, čini mi se zadnji. Kad bih znala da je stvarno zadnji, nabavila bih si gan! :))

    ToxFox - Sad se i ja sjetih Perhana. Dobro bi nam došla neka nadnaravna sposobnost, neko čudo!:))

    k. - U svakom slučaju neobični su i zanimljivi! :))

    avatar

    07.05.2011. (23:11)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Fino si to sve objasnila, fala, nego ovo kaj još 200 dana. Dobro, pa posle toga idućih 200 i tak, daljnjih 200, e, nije ova krasno ljucka soj, kaj bi rekla baka mađarica - baš tak samo, ima nas pa nas nema. Otporno to, nema tu.

    avatar

    08.05.2011. (08:37)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    U mom se kraju na Durdevdan odlazilo na izlet na izvore. Smatralo se da je izvorska voda na taj dan ljekovita, narocito za vid. Bila je i dobra prilika za rostiljanje i druzenje pored rijeke, bez obzira na kalendar kojim se sluzis. U to je doba bilo normalno da se ja, sin ugledna stomatologa i socijalne radnice druzim sa Ciganima (ovi moji su sami sebe nazivali tako). Roma sijam, Devla, roma kamera (pisano fonetski, ne znam njihov pravopis) ili Cigani smo, Boze, cigani umiremo.
    Opet, hvala puno za tvoj komentar. Na tren me pogode oni drugi, ali onda se sjetim da pisem za one koji razumiju. Pisem za tebe.

    avatar

    08.05.2011. (08:45)    -   -   -   -  

  • Teobaldin teatar

    ODGOVORI:

    sekasmith: E hebiga, Seka, sad već više nije 200 nego 198 dana do odapnuća. Mislim, kad bi čovjek bil stoposto ziher, zdigal bi kredit pa napravil feštu, oproštajku globalnih razmjera. Pozvali bi i Rome da nam sviraju. Uh, već si zamišljam, bila bi to feštaaa... !

    SredovjeÄÂŤni udovac - Romska glazba me fascinira, a Ederlezi (Đurđevdan) mi je najljepša njihova tradicionalna pjesma (iako ju G. Bregović "prisvojio").
    Oprosti što sam ti prikeljila ogromni komentar, ali jako su me rasrdili primitivci. No, nisu vrijedni spomena više. Lijep pozdrav!

    avatar

    08.05.2011. (13:06)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Poslije tvog i jos nekoliko drugih lijepih komentara sam i ja to tako prihvatio.

    avatar

    08.05.2011. (13:55)    -   -   -   -  

  • Euro

    skupljaci perja mi u glavi hehe..

    avatar

    09.05.2011. (08:48)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Moj je sin uvijek impresioniran pricom koju sam mu pricao o Iski, Ciganu iz mog kraja. Desetak godina je mladi od mene i uvijek me pitao: "Susjed, imas koju paru za mene?" Jednom mi je dosadilo i rekoh mu: "Nemam, Isko, idem na kavu, nemam ni za sebe". "Evo dam ti ja onda", odgovori mi on, "dat ces ti meni drugi put".

    avatar

    09.05.2011. (09:25)    -   -   -   -  

  • Teobaldin teatar

    ODGOVORI:

    €uro - To je neki stari film o Romima, dobio neke nagrade, čini mi se...

    SredovjeÄÂŤni udovac - Kod moje prijateljice stalno po kvartu dolaze Romkinje i traže da im se nešto da. Moja prijateljica je jednoj stalno davala hranu i odjeću, pa ju počela puštati u kuću i lijepo bi joj skuhala kavu i dala doručak... Jednom Romkinja ode u kupaonu i počne se čuditi kako ima lijepu kupaonu i veli da se nikad nije kupala u kadi. R. je bila istih godina kao i ona i imala je djecu iste dobi, pa se prijateljica sažalila, pomislivši kako eto zbog životnih okolnosti ona ima sve, a R. tako siromašna, pa ju pusti da se lijepo okupa. I dogovori se s njom da može jednom tjedno dolaziti k njoj na kupanje. Tako R. dolazi svake srijede i kupa se do mile volje u mirisnim kupkama i pjenama, poslije se fenira, namaže se kremama, našprica sprejevima...

    avatar

    10.05.2011. (07:48)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Da, viš to s Romima. Lupila sam negativni komentar na one kaj imaju 11 komada dece i tražiju pomoć (a kak bum kad su mi sva iskustva negativna s njima, nekaj je i na blogu - ne da te teram da čitaš nego se pozivam na rečeno), al kad su mi u Čardi violinom svirkili na uvce, niš nisam prigovarala. Ni osmjehu (sa zlatnim zubom)...

    avatar

    14.05.2011. (08:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...