Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • pero u šaci

  Pusti pravila sa ''daily photoblog'', ti si zlatni standard. GP isto, ali ipak u drugačijem žanru (GP je univerzalniji, on se više nego ti bavi životom, a manje nego ti Zagrebom. Manje je uže specijaliziran. Helena i Mirela su mi bezveze, one su uže specijalizirane na loš način, to su predvidljive razglednice, a ne otkrivanje...

  avatar

  02.05.2011. (23:02)    -   -   -   -  

 • ZlicaOdOpaka

  Hvala na linku :-)).

  avatar

  03.05.2011. (00:00)    -   -   -   -  

 • zagrebacki transporti

  Potpisujem svaku riječ od pere.
  Ovaj blog pratim od samog nastanka, a i GP-zagrebancije otprilike sam počeo nekoliko mjeseci kasnije. Sve ostalo što se može naći (ili što se moglo nekad naći) na netu o ZG, ne može se i ne vrijedi uspoređivati. To je, vjerujem, mišljenje i velike većine posjetitelja. Ovaj blog je über.

  Što se tiče daily photobloga, ima dosta stranica o gradovima koje nemaju niti jednu riječ engleskog, nego svojeg službenog jezika iz države odakle potječu, tako da ipak mislim da to nije nepisano pravilo.

  avatar

  03.05.2011. (00:14)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  pero, transporti, drago mi je što imate tako visoko mišljenje o ovom blogu, jedna od misli vodilja pri pisanju postova mi je i ta da ne želim (ni što se mene ni što se čitalaca tiče) upasti u monotoniju tako da pokušavam čim više varirati teme, pristupe, fotke, gradske kvartove o kojima pišem ... jasno, tu i tamo i uletim u šablonu, osjetim to i ja, nekad nema potrebnog vremena za ozbiljniji pristup, nekad nema ideja ... ali, vjerujem da motiva po gradu ima beskonačan broj i da se i nadalje stalno množe!

  Pero, lijepo si ovo opisao, GP se više bavi "životom" (i kroz fotke, na kojima su vrlo često ljudski likovi, ali i kroz teme sa filozofskim štihom), a ja "gradom" (kroz najčešće "nežive" likove i teme), kopajući ispod površine koju svi zapažaju i tražeći drugu stranu medalje.

  ZGtransporti, očito nisam otvorio dovoljno tih daily foto blogova, onih desetak koje sam otvorio su svi bili na engleskom pa sam mislio da je to jedno od ključnih pravila ... no, očito nije.

  avatar

  03.05.2011. (13:14)    -   -   -   -  

 • pero u šaci

  Da, a mislio sam i na to kako kad GP primjerice uslika zgodnu curu s psom dok prolazi ulicom pokraj tri radnika i gleda u njih dok jedan gleda u stranu, drugi u psa, a treći svoja posla - tada tema nije nužno grad u kojem se scena odvija; funkcionirala bi na isti način da je uslikana u bilo kojem gradu. Za tebe se to ne može reći, pošto su tvoje teme isključivo skroviti zagrebački motivi - i to je ta bitna razlika u žanru.

  avatar

  03.05.2011. (13:30)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Pero, točno tako! Iskreno, pokušam i ja tu i tamo skrenuti malo u GP-ove vode, ali nemam ni izbliza tako dobar osjećaj za takve motive, iskreno se divim njegovom osjećaju za motiv, trenutak i takt u tom pogledu!
  (ali, da se odmah pohvalim, za sutra imam jednu "univerzalnu" fotku ;o) )

  avatar

  03.05.2011. (14:44)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...