Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Neverin

    kada će Arnold izdati i pod kojim okolnostima?

    avatar

    30.04.2011. (12:53)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    'prokletstvo izdaje' kroz povijest, baš kao i bitke kroz povijest može biti vrlo zanimljiva tema. No, sada ja ne razumijem, odnosno nisam baš siguran, za koju me izdaju pitaš.

    Naime, svi 'kontinentalci' zapravo su izdali britansku krunu i stavili se u službu 'pobunjenoga revolucionarnoga Kongresa'. No, neki od njih nisu izdržali, a su izdali opet, a među njima je i general Benedict Arnold.

    Dakle, general Arnold u početku rata za nezavisnost svojim osobnim novcem financira Kontinentalnu vojsku,Kongres ga ne voli ni nakon njegovih vojničkih zasluga u službi 'kontinentalaca'.

    Kongres mu nikako ne želi dati unapređenje, njega osobno smeta savezništvo s Francuzima, a na kraju tu je i njegova druga žena Peggy Shipen gorljiva lojalistica odana britanskoj kruni.

    Na kraju, ili je bila presudna nepovjerljivost Kongresa prema njemu, ili je zapeo u teške novčane dugove koji su nastali financiranjem rata, ili je to bilo njegovo uvjerenje i nepovjerenje u Francuze, ili je to jednostavno učinila žena.

    avatar

    30.04.2011. (19:18)    -   -   -   -  

  • Neverin

    osobno sam samo prisluškivao i zapažao kroz neke serije samo opažanje o Benedict Arnoldu jer imam osjećaj da je upravo on dobio stigmu izdajnika kod Kontinentalaca i naravno u sljedećoj predaji

    avatar

    01.05.2011. (11:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...