Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • draga raga

    Mrzim ovakve usporedbe i smatram ih nepotrebnim, ali dobro, recimo da mi je jasno da 'aktivisti' krenu sa sokantnim cinjenicama da bi javnost prihvatila nekakvu zlatnu sredinu, sto je u biti i cilj.
    Inace teza zvuci kao hod po minskom polju jer ako temeljna prava damo covjekolikim majmunima, sto je onda s dupinima, kitovima, mravima i papigama? Sto je onda s ugrozenim vrstama koje se recimo razmnozavaju samo u rezervatima ili ZOO i barem se tako odgadja izumiranje vrste?
    Zivotinjama ne trebaju nikakva LJUDSKA prava, nego ih treba pustit da zive uz strogu i zakonom kaznjivu zabranu vrsenja pokusa, (ribo)lova iz zabave tj sporta i masovnog uzgoja, drugim rijecima, malo ogranicit ljdsko shvacanje ljudskih prava ;-)

    avatar

    18.04.2011. (10:57)    -   -   -   -  

  • povremena vege čitateljic

    bilo bi glupo davati životinjama drugih vrsta ljudska prava, ali treba ih zaštiti od ljudi, tj ograničiti prava koja su si ljudi uzeli nad njima.

    s jedne strane zamjeram, ali i odobravam ovakvu vrstu specizma. mislim da se životinjama ne bi trebala početi davati prava zato jer nam recimo sliče ili su nam bliže kao što su nam majmuni, već zato što njima ta prava inherentno pripadaju.
    ali, dobro, jedna po jedna vrsta ako ništa drugo. nadam se

    avatar

    18.04.2011. (13:53)    -   -   -   -  

  • Indijanka vegetarijanka

    u biti se slažem s vama, ali ovo bi bilo barem neki pomak ili biranje manjeg zla...

    avatar

    18.04.2011. (18:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...