Komentari

drinica.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • mvko

    Kaže se - zločin je zločin - međutim kod nas, zbog dugogodišnjeg komunističkog ispiranja mozgova, ustaški zločini imaju puno veću težinu nego komunistički partizanski. Ako svaki zločin treba kazniti, a treba, onda nakon što smo kaznili ustaške zločine, kaznimo i partizanske. Ali za to ne postoji volja jer o tom kažnjavanju još uvijek odlučuju partizanski ubojice ili njihova djeca. Zašto bi ubojstvo jednog Židova bio veći zločin od ubojstva jednog Hrvata ? Kad bi se prebrojali zločini jedne i druge strane, za što još uvijek ne postoji politička volja, mnogi bi se iznenadili omjerom pobijenih: bar 10 puta više ih je počinila Titova vojska jer je ona imala i dulji period za svoje likvidacije i slobodne ruke - sve do 90. te.
    Kad se konačno kazne partizanski zločinci i njihov nalogodavac maršal, a dokaza ima i previše, onda će konačno prestati potreba za ovakvim raspravama. Cijeli svijet je to već napravio i maršala stavio na visoko mjesto najvećih zločinaca 20. vijeka, samo se u Hrvatskoj to još nije dogodilo. Ali dogodit će se, prije ili kasnije jer pravda je ipak dostižna ako i kasni.Nepravda boli i nevine žrtve vapiju za smirenjem

    avatar

    11.04.2011. (11:12)    -   -   -   -  

  • HORORSKOP

    Nürnberški zakoni (u hrvatskoj literaturi pojavljuje se i oblik Nirnberški zakoni) su zakoni doneseni 15. studenog 1935. za vrijeme nacizma u Njemačkoj kojima je institucionaliziran progon Židova, Roma i drugih tzv. nearijevaca na rasnoj osnovi. Tim je zakonima Židovima zabranjeno da obavljaju državne i javne službe, zabranjeni su im brakovi i spolni odnosi sa "arijavcima", zabranjeno je da uzimaju u službu arijevce, zabranjeno im je sudjelovalje u kulturi, sportu i sl.

    Zakoni su bazirani na rasnoj teoriji koja Židove, kao Semite (slično i Rome, koji potiču od Dravida, nearijevaca), smatra najnižom rasom koju treba izolirati i konačno eliminirati. Zato su, za razliku od ranijih antisemitskih progona u Europi, bez razlike obuhvatili i one koji su prešli na kršćanstvo, ili su čak oba njihova roditelja prešla na kršćanstvo prije njihovog rođenja, ali su im troje od djedova i baka nearijevci (ako je dvoje, bili su u prijelaznoj kategoriji, što ih većinom nije spasilo od konačnog istrebljenja).

    Progon koji je ovime postao dio zakonskog sustava završio je u masovnom istrebljenju, holokaustu.

    Nezavisna država Hrvatska preuzela je u cijelosti Nürnberške zakone i provela ih.

    avatar

    11.04.2011. (11:38)    -   -   -   -  

  • Drina

    Hej, Horor, provjeri nam u horoskopu, : ))) kada će onda u Hrvatskoj početi primjena Rezolucije Vijeća Europe o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih režima, Deklaracije Hrvatskog sabora o osudi zločina komunističkog poretka u Hrvatskoj te Rezolucije europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu...? Hvala!
    Blago meni, super si napisala, hvala ti...Mi pišemo, a tko ima oči i uši neka čuje i vidi...Bog ionako sve vidi i sve zna. A Božja pravda je spora, ali dostižna...

    avatar

    11.04.2011. (12:05)    -   -   -   -  

  • Drina

    ps.

    Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 10. travnja 2011.

    (Ups, i Papa se usudio nešto govoriti na taj grozomorni datum...)

    "Židovskom narodu, koji se nalazi u izgnanstvu daleko od Izraela, prorok Ezekijel naviješta da će Bog otvoriti grobove prognanih i vratiti ih u njihovu zemlju, da ondje počivaju u miru (usp. Ez 37, 12-14). Ta drevna čovjekova težnja da bude pokopan sa svojim precima težnja je k jednoj "domovini" u koju će ući nakon zemaljskih nevolja. "

    Mnogi Hrvati na žalost, zbog Titove strahovlade nisu imali pravo niti na dostojan grob...(A jedan od centralnih zagrebačkih trgova i danas nosi - ime tog Zločinca...!?) Nakon često mučeničke smrti, koju su im "priuštile" njegove komunističke i partizanske horde.

    "Ali, postoji jedna druga smrt, koja je Krista stajala najteže borbe, čak prijezira križa: to je duhovna smrt, grijeh, koji prijeti da uništi život svakoga čovjeka. Da bi pobijedio tu smrt Krist je umro a njegovo uskrsnuće nije povratak u prethodni život, već otvaranje novoj stvarnosti, "novoj zemlji", koju se na kraju postiže s Božjim nebom. Zato sveti Pavao piše: "Ako li Duh Onoga koji uskrisi Isusa od mrtvih prebiva u vama, Onaj koji uskrisi Krista od mrtvih oživit će i smrtna tijela vaša po Duhu svome koji prebiva u vama" (Rim 8, 11). Draga braćo, obratimo se Djevici Mariji, koja je već dionica toga uskrsnuća, da nam pomogne reći s vjerom: "Da, Gospodine! Ja vjerujem da si ti Krist, Sin Božji" (Iv 11, 27), da doista otkrijemo da je on naše spasenje.

    avatar

    11.04.2011. (12:31)    -   -   -   -  

  • mvko

    Apsolutno sam za potpunu jednakost svih ljudi jer čvrsto vjerujem da smo svi djeca jednog Nebeskog Oca. Prema tome gade mi se svi rasni i ini zakoni. Međutim, i bez Nürnberških zakona može se činiti iste ili još teže zločine što su dokazali naši "slavni" partizani i antifašisti.
    Da bi u ono olovno doba mogao preživjeti, a možda i napredovati, morao si bezuvjetno biti član KP i zadrti ateist pa i deklarirani"jugosloven". Svi ostali bili su "Židovi" - nepoželjni u novom jugoslavenskom društvu, krajnje sumnjivi i zato strogo praćeni i kažnjavani od Udbe. Bila je to "klerofašistička banda" koju je trebalo satrti i iskorijeniti (Titove riječi). Najveći poslijeratni teror osim hrvatskih domoljuba osjetili su na svojim leđima vjernici.
    I oni mlađi nek mi sada ne govore da to nije istina jer zaista ne znaju što govore jer je taj progon, pogotovo u kasnijim godinama, bio zamotan u lijepi šareni papir s vrpcama i parolama i kao takav teško prepoznatljiv onima koji ga nisu osjetili. A osjetili su ga mnogi: od osnovne škole do fakulteta i radnog mjesta: vjernik je bio ismijavan i šikaniran, etiketiran kao nazadnjak, glupan, bez mogućnosti da dobije bilo kakvu stipendiju ili đački dom, izbačen iz škole zbog prisustvovanja nekim vjerskim događajima; učiteljsku akademiju nisi mogao upisati ako odmah nisi potpisao i crvenu knjižicu, učitelji godinama nisu smjeli priviriti u crkvu, ako su potajno krstili svoje dijete, ostajali su bez posla ili izbačeni iz rodnog grada na udaljene selendre gdje će valjda biti manje opasni za narod...

    Sjetimo se samo Marice Stanković, ugledne zagrebačke profesorice i aktivne katoličke vjernice. 1947. godine osuđena je na 5 godina teške robije s prisilnim radom u kazneno-popravnom domu u Požegi i to samo zato što je bila Hrvatica i aktivna katolkinja . S njom su robijale i mnoge druge katoličke žene vjernice, časne sestre, intelektualke, profesorice, doktorice, književnice i druge. Sve su bile osuđene samo radi svoje vjere i apostolata. Radila je najteže fizičke poslove u hladnoći, u vodi, bez odmora. Iskusila je užas samice i tzv. psećjih kućica. I nakon odrađenih 5 godina i izlaska iz zatvora ubrzo je umrla od posljedica zatvorskog zlostavljanja. A takvih nevinih Marica bilo je na pretek, samo što se o tome nije smjelo pričati i mlađi naraštaji o tome ništa ne znaju pa misle da se to nije ni događalo.

    Ako hoćemo da prestane 2. svjetski rat na području Hrvatske, raskrinkajmo konačno i partizanske zločine i osudimo sve zločince počevši od onog koji se još uvijek šepuri na zagrebačkom Kazališnom trgu.

    avatar

    11.04.2011. (14:16)    -   -   -   -  

  • Drina

    Svi Yu-naci nikom poniknuše...A u pripremi je i nova molitvena akcija: "Pripremimo srca i trgove za Papin dolazak!"...Više detalja naknadno!

    avatar

    11.04.2011. (21:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...