Komentari

homoludens.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • morska sol

    Problem je u tome što sintagma "pozitivna diskriminacija" već po samoj svojoj definiciji, i to zasluženo, podrazumijeva diskriminaciju. Potiče li se zapošljavanje jedne skupine, onda su sve druge skupine diskriminirane.

    avatar

    08.04.2011. (22:48)    -   -   -   -  

  • homoludens

    da, ali ta pozitivna diskriminacija ima smisla dok se time ispravlja diskriminacija (po načelu "klin se klinom izbija") no često to preraste u novi oblik diskriminacije. treba imati mjeru.

    avatar

    08.04.2011. (23:11)    -   -   -   -  

  • morska sol

    Slažem se, samo tko bi trebao biti mjerodavan za mjeru? Uzmimo, na primjer, zapošljavanje u vrtićima. Ne znam je li na snazi kakva mjera o prednosti pri zapošljavanju podzastupljenog spola, ali kad bismo je, recimo, uveli pa dali prednost pri zapošljavanju u vrtićima muškarcima kao podzastupljenom spolu, onda bi, hoćemo li biti pravedni, ta mjera trebala trajati sve dok se stanje ne uravnoteži. Dobili bismo diskriminirane odgajateljice koje se ne bi mogle zapošljavati sve dok se na natječaje javlja i jedan odgajatelj, a vjerojatno i nezadovoljne roditelje koji bi zbog uvriježenih predrasuda zazirali od opcije da im tijekom radnog vremena o djetetu brine muškarac umjesto "tete". U slučaju poticanja zapošljavanja neke nacionalne manjine, na primjer, stvari bi dobile još veću težinu.

    avatar

    08.04.2011. (23:54)    -   -   -   -  

  • homoludens

    da, ali ako su se u nekom sektoru zapošljavale samo žene ili samo muškarci, onda je diskriminacija već učinjena i jedini način da se ispravi jest da se diskriminaroj skupini da prednost dok se ta neravnopravnost ne ispravi. tu potpuno podržavam dio o uravnoteženju stanja. mislim da tu leži odgovor o mjeri.

    avatar

    09.04.2011. (00:31)    -   -   -   -  

  • catwoman

    U vezi misli iznesenoj u prvoj rečenici : jesi li se možda uspio nekako dokopati famoznih zatvorenih poglavlja pristupnih pregovora, naime D. Lesar je u Nu2 izjavio kako on kao saborski zastupnih nema mogućnost uvida u njih.

    Ovo što dalje elaboriraš doista je kvaka 23, i tu nemam komentara, osim da si postavio izvanredna pitanja, i da bih te baš zbog toga htjela vidjeti kao zastupnika u nekom sasvim novom sastavu hrvatskog sabora.

    Ako mi možeš odgovoriti na prvo pitanje, bitno mi je, jer iz mvpei ne dobivam odgovor tražeći uvid u ta poglavlja, pa te molim da mi javiš i na moj blog, ako zaboravim svratiti do tebe, još nemam niti tvoj link, prvi puta sam ovdje ... i dosta sam opterećena i zaboravna.

    Hvala ti na razumijevanju. :)

    avatar

    09.04.2011. (01:39)    -   -   -   -  

  • homoludens

    @cat, ako lesar ne može do njih, ja mogu još manje. ono što je dogovoreno, građani će dobiti na uvid prije referenduma, pa tad neka dobro promisle isplati li se sve to podržati.
    hvala na dobrim željama, ali politika i moć kvare ljude i ni u kom slučaju ne dam svoju skromnu čovječnost.

    avatar

    09.04.2011. (01:59)    -   -   -   -  

  • marchelina

    evo te. :)
    sa teškim pitanjima....

    avatar

    09.04.2011. (10:03)    -   -   -   -  

  • homoludens

    onaj tko lakoćom odgovori na njih, taj je moj kandidat jer znam da zna što radi i da se ne skriva iza parola, populizma i ostalih besmislica na p koje koristi kao zaštitu od bezidejnosti i nedostatka argumenata

    avatar

    09.04.2011. (14:24)    -   -   -   -  

  • morska sol

    Slažem se ja s tobom, ali u tom konkretnom primjeru (zapošljavanje u vrtićima) zapravo uopće nije bilo diskriminacije jer su u tom zanimanju žene jednostavno dominirale samo zbog činjenice što su muškarci vrlo rijetko upisivali studij predškolskog odgoja. Naravno da su vrtići puni odgajateljica kad odgajatelja nije bilo. Možda sam odabrala ekstreman primjer, ali nekako mi se čini da bilo koji oblik "ispravljanja" diskriminacije pri zapošljavanju podrazumijeva diskriminaciju u nekom novom smjeru, prema nekoj novoj skupini. Komplicirano je. Ako mene pitaš, na hrvatskom tržištu rada diskriminirani su svi nezaposleni koji nisu posegnuli za nepotizmom i drugim obiteljskim, "kumstvenim", korupcijskim i prijateljskim vezama kako bi se zaposlili, pa ih nitko nije "pogurao". Možda je taj oblik tihe diskriminacije daleko gori od onoga vidljivog, koji se mjeri statističkim činjenicama.

    avatar

    10.04.2011. (10:02)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Pišeš: građani će dobiti na uvid prije referenduma,
    A ja primjećujem: živi bili pa vidjeli.

    Ipak mislimnNišta od toga mi vidjeti nećemo. Naročito ne PRIJE referenduma (ako ga bude?). Kad uđemo u EU (ako se puk ne opameti pa slučano ne prođe referendum) saznat ćemo što su "guzonje" potpisale tek kad nam se nešto NEĆE dopadati. Kladim se da će nakon ulaska u EU glavna rečenica onijeh na vlasti biti: "Ali tako piše u ugovoru o pristupanju!"
    Jednako kao što je danas: "Neka institucije rade svoj posao."

    avatar

    11.04.2011. (21:40)    -   -   -   -  

  • homoludens

    @cat, ako nije bilo diskriminacije u vrtićima, nego je nesrazmjer muškaraca i žena ostvaren manjim brojem muškaraca kvalificiranih za određeno radno mjesto, onda nemamo razloga ispravljati takvo stanje. slažemo se. ali ako u tom vrtiću, u kojem nije bilo diskriminacije, odlučimo zaposliti muškarca samo zato što je muškarac, onda imamo ogroman problem. isto se događa s ovim akcijskim planom: nezaposleni građani se dijele na nezaposlene građane prvog i drugog reda. zaboravit ćemo zašto je netko nezaposlen (da nam gospodarska politika nije dobra) i počet ćemo voditi brigu o tome tko je nezaposlen (jer je lakše zadovoljiti formu predpristupnih pregovora). to je samo nastavak politike kojom se ovih dana bavi i ustavni sud.

    avatar

    11.04.2011. (23:47)    -   -   -   -  

  • homoludens

    @semper, to je njihova obveza i ne mogu eskivirati i da žele.

    avatar

    11.04.2011. (23:49)    -   -   -   -  

  • homoludens

    ako se netko ne sjeća, ovaj tekst je nastavak jednog drugog teksta Profesionalnim je Srbima opet teško, profesionalni Hrvati se slažu koji svjedoči da su problemi i manipuliranje istima ostali isti.

    avatar

    11.04.2011. (23:55)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Eto, kada razgovaraju čovjek i mačka ... pa nisam te ja pitala za vrtiće. ;-))

    Hvala ti za mišljenje u vezi tih poglavlja, nekako sam pesimist kao i @ semper, baš je napravio dobru komparaciju, bojim se. Ili ćemo to dobiti na uvid 5 do 12, kada neće biti više uopće vremena za proučavanje.

    A to što veliš da ne bi u politiku, jer se bojiš izgubiti čovječnost, valjda je opća fobija, pa se toga uglavnom laćaju samo oni koji je niti nemaju. Mislim da su nas općenito izvanredno dobro religijski, odgojno-obrazovno, tradicijski i ino obradili podmetanjem misinterpretacije kako je politika kurva, pa je onda nepristojno da se fin čovjek njome bavi. Nije ona kurva, kao niti sociologija, ili bilo koja znanost, ljudi su ti koji ju čine takvom. Da se njome bave čovječni, i ona bi bila pravedna, kulturna i istinski humana dama.

    Idem škicnuti taj prethodni tekst, hvala za link. :-)

    avatar

    12.04.2011. (02:14)    -   -   -   -  

  • homoludens

    pa nisi pitala, ali vrtići su lijep primjer. ;-)

    imaš pravo biti pesimist s obzirom kako je ovdje u nas sve naopako ili u zadnji čas i stalno se traže rupe u zakonu. tvoja reakcija samo slijedi dosadašnje iskustvo.

    u politiku ne bih jer mi iskustvo s ovdašnjim strankama nije sjajno (o tome sam pisao u svojoj tragediji u četiri čavla, a ne vidim se kao samostalni igrač. odnosno, mogao bih se vidjeti kad bih si jamčio kvalitetan politički program (ideološki neobilježen) i kada bih bio siguran da bih njime ispravio većinu onog što je hrvatskog čovjeka dovelo u trenutnu poziciju. a to je već velik projekt koji traži veliku potporu i još veći kompromis sa samim sobom.

    avatar

    12.04.2011. (20:25)    -   -   -   -  

  • Hotel granata

    Jebe se državi za manjine. Sada im se uvlače u guzicu prije izbora. A EU i poglavlje 23 su isto tako slična farsa. Talijani svaki dan prave pizdarije da i ne možemo zamisliti, ali oni su već u Uniji i tu se ne može kao, ništa učiniti. A što im ta ista Unija ne pravi probleme zbog mafije to se ne računa? Vidimo kako ta ista EU bježi od izbjeglica iz Afrike i koliko tamo ima sloge.
    Ma jebeš takvu tvorevinu. To smo već imali.

    avatar

    12.04.2011. (20:47)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ homo ... kužim, i ti trebaš adekvatnu ekipu. Pogledat ću tu Tragediju u 4 čavla ...

    Odličan primjer s vrtićima, mislila sam da si me zamijenio s @ morskom soli, jer je on / ona istaknuo tu situaciju.

    Podsjetio si me tim detaljem na jedan francuski film, mislim da je ovaj : http://www.amazon.co.uk/The-Closet-DVD/dp/B00006G9XG , ne znam kako su ga naši preveli, a govori o čovjeku koji je zbog straha od otkaza počeo insuinirati / glumiti da je homoseksualan, kako bi ga otklonio od sebe - jer bi u toj novonastaloj situaciji otkaz vrlo vjerojatno bio protumačen kao poslijedica nečije netrpeljivosti. I - uspio je zadržati radno mjesto, čak napredovati ! Vrlo duhovit i šarmatan film.

    avatar

    12.04.2011. (22:19)    -   -   -   -  

  • catwoman

    " Osvrnula" sam se na oba tvoja starija posta koja si linkao ovdje, radije sam to tamo učinila, da ne miješamo kruške, jabuke i šljive. Iako su u miješanom pekmezu fini, i vidim da bi mi s tobom bilo dobro praviti takav nekakav pekmez . ;-)

    Usput, imaš li ti kakvu dostupnu e-adresu ? Ili se ne daš više nikome privatno gnjaviti ? Razumjela bih, bez brige ... :-)

    avatar

    12.04.2011. (22:50)    -   -   -   -  

  • homoludens

    u izborniku, iznad autorskih prava, stoji adresa kontakta kojoj se može pristupiti preko outlooka (nisam imao vremena za obrasce kao na primarnoj bloger adresi). ako nisi sklona outlooku, onda ćeš morati sama nasloviti na homoludens111@gmail.com.

    avatar

    12.04.2011. (23:39)    -   -   -   -  

  • homoludens

    ostalo komentiram sutra, trenutno se ubijam deadlineovima.

    avatar

    12.04.2011. (23:41)    -   -   -   -  

  • barba

    ja mislim da referendum nece proci, ako ne zbog icega onda zbog inata i razocaranosti velike vecine hrvatskih gradjana.

    avatar

    13.04.2011. (15:11)    -   -   -   -  

  • homoludens

    ako malo ljudi izađe na referendum onda možda i prođe. možda na to računaju ovi što bezglavo jure u eu.

    avatar

    22.04.2011. (12:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...