Komentari

millionways.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • šašava mamica

    Dan mi je ljepši...nastavak očekujem.
    Pozdrav s juga!!!

    avatar

    26.03.2011. (08:38)    -   -   -   -  

  • Vedran

    U New Yorku ima daleko jeftinije hrane, ali ne u midtown Manhattanu, sto Times Square i ovaj kafe sigurno jesu. Na racunu pise: posjetite nase restorane KFC, TGI Friday itd. Svi ti restorani ce vas oderati do zadnjeg dolara i naplatit ce vam hranu daleko, daleko vise nego sto vrijedi. Svaki covjek koji zivi u New Yorku nikada ne ide u bilo koji restoran u blizini Times Square-s jer zna da su to najobicnije zamke za "opljackati" turiste. Zapravo to im je i osnovni business model: prodaj losu/osrednju hranu po vrhunskoj cijeni turistima koji ne znaju dobro procijeniti omjer placeno/dobiveno jer ne poznaju grad.

    Bit ce vam daleko jeftinije da sjednete na subway i odete malo dalje iz midtown-a.Na primjer, sjednite na subway (train #1) i odite na Upper West Side gdje se moze jeftino jesti. Na primjer, "City Diner" (Broadway and 90th St) ili "Big NIck's" (Broadway and 77th St). Ti restorani sluze americku hranu (hamburgeri, omleti, pizza itd.) i rade 24 sata dnevno, i proci cete daleko jeftinije nego u midtownu. Moze se jeftino pojesti i u drugim djelovima grada (nije Upper West Side jedini izbor), ali morate znati gdje ici. A mozete otici i u Astoriu (dio Queensa najblizi Manhattanu) ili u Brooklyn.

    A ako vec zelite samo hodati po midtownu, onda se prosecite do 9-e Avenije. Na toj aveniji izmedju 42. i 50. ulice ima puno zgodnih restorana koji su OK, a i cijene su daleko bolje nego kod Times Squarea. Preporuka: tajlandska kuhinja u restoranima "Yum Yum Too" i "Yum Yum Bangkok" (9th Avenue between 45th and 46th St.). Vrlo, vrlo dobra hrana pa prihvatljivim cijenama.

    I, ako volite kolace i razne kave, obavezno posjetite "Veniero's" na adresi 342 E 11th St (to je East 11th Streeet between 1st and 2nd Avenue). Fenomenalni kolaci i torte (moj favorit: "lobster tail" kolac), uz sve moguce vrste kava, kapucina, frapucina itd. Mozete jesti unutra ili kupiti kolace za ponijeti van. (2 kolaca i 2 kave ce vas vjerojatno kostati ispod $20, a ne $40 kao sto ste platili.)

    Ako imate pristup internetu, odite na stranicu www.menupages.com gdje mozete pregledavati restorane po lokaciji i po nacionalnoj kuhinji kojoj pripadaju. Za svaki restoran imate sve potrebne informacije ukljucujuci i jelovnik s cijenama.

    I nema nikakve zabune u NYC o tome koliki ce biti racun na kraju vecere ili kave s kolacima: na cijenu iz jelovnika dodas 25% i to je to. Npr. ako je hamburger s prilozima $10, onda cete to platiti $12.50 (8.5% je porez, 2 * porez (dakle 16-17%) je napojnica: sve zajedno oko 25% na cijenu jela).

    Good luck.

    avatar

    27.03.2011. (01:14)    -   -   -   -  

  • Milijunas

    Hej Vedrane,
    Drago mi je da si se javio i da si ponudio neke savjete koji mogu dobro doci.
    Znas kako se kod nas kaze? Jebes turistu kojeg nemozes zajebat. ;)
    Ipak nam je bio prvi dan, prvi put (kao sto i naslov kaze). Da nije bilo tako, o cemu bi pisao na blogu? Nastavak slijedi.

    avatar

    27.03.2011. (06:21)    -   -   -   -  

  • happywedding

    grad ima šarm zbog kojeg bih ga želio posjetiti...

    avatar

    27.03.2011. (09:18)    -   -   -   -  

  • tyche

    LOOOL sad si me podsjetio - svaki put kad sam prijeko i nesto kupujem, uredno zaboravljam da to i nije konacna cijena, pa uredno poskocim na blagajni kad zaracunaju vise...Ali nikad ne ostajem dovoljno dugo da se na to naviknem pa svaki put isto :)

    avatar

    27.03.2011. (10:35)    -   -   -   -  

  • ja, ne nego ja!! da, ja..

    ugl, ugodan provod..

    avatar

    27.03.2011. (13:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...