Komentari

auzmish.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • NF

    opa koliko moraliziranja i "popovanja" u jednom postu. prije sam samouvjereno govorio da me nijedna ne može prevariti, može samo sebe, sad sve manje razmišljam o stvarima koje se razumno ne mogu spoznati kao što su bog i "prevare" :P
    p.s.
    naknadna analiza će uvijek pokazati tko je krivac, fućkam ja za naknadne spoznaje

    avatar

    03.04.2011. (12:31)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    delikatna situacija i pitanje...

    avatar

    03.04.2011. (17:28)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Moždana oluja.

    avatar

    03.04.2011. (20:01)    -   -   -   -  

  • rose

    ja ti o tom niš ne znam , ne mogu obaviti obaveze ni kod svoje kuće a nekmoli da odam po selu.....

    avatar

    04.04.2011. (10:20)    -   -   -   -  

  • rose

    a setila sam se još što je moja baba rekla , kad ostariš , ak si ga varala bit će ti žao njega ak nisi ,bit će ti žao tebe, pa ti vidj, nadrapala sam i ovako i onako ....

    avatar

    04.04.2011. (10:22)    -   -   -   -  

  • primakka

    il se voli, il se računa.
    no, mislim da ljubav se ne trži.:)

    avatar

    05.04.2011. (13:45)    -   -   -   -  

  • tessa k jutarnja

    ... i opet; pogodilo vas je. Usridu; skupa sa momkom.

    evo... ja se spotakla na ovo. patentiraj moliću. :)
    a u ovu priču mi se jako teško uživiti.

    avatar

    05.04.2011. (19:53)    -   -   -   -  

  • morska sol

    Kad čovjek vara, zapravo najviše vara samog sebe. Pa kad je već prevaren od sebe, što može očekivati od drugih? Neki svjesno pristaju na tu duhovnu računicu, žmireći da im bude ugodnije, a neki se uvijek iznova čude drugima za djela o kojima bi sami već mogli napisati priručnik. Dok je kriterij osude isti za nas same i za druge, sve još može. Dvostruka mjerila... e to ne bi moglo.

    avatar

    06.04.2011. (22:06)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ nf - popovanje nikako, premda potičem od lika, koji je mortus naroljao fratra, kako bi u njegovoj reverendi držao misu na latinskom... :-Đ a propitivanje, da, nekima dođe tek kao kad im grom u dvor pukne, pa se u čudu nađu... ;-)
    @ mcmlx - friends by benefits... zvuči slično gadno kao "Lebensabschnittspartner/in"...
    @ žubor - Gretchenfrage, reče Goethe u "Faustu".
    @ dejmon - ?natruha epilepsije? ;-P
    @ rose - Tvoja baba nije srela mog ćaću. to nam otvara kojekakve opcije.
    @ primakka - knjiška tvrdnja, ili sigurnost vjerovanja nad izvjesnošću znanja?
    @ tess - patentiram. a uživljavanje u propit... ostavljam za manji prostor diskrecije. :-)
    @ morska.sol - zapravo se posve slažem s Tobom, lijepo rečeno. dvostruka mjerila svakako ne, ali ostaje mi dvojba (ne manje klišeizirani zicer) - ŠTO je prevara? Postoji li obzir prevare? Iskrenost unutar nje? ...... pozdrav Ti, svakako.

    avatar

    07.04.2011. (19:41)    -   -   -   -  

  • morska sol

    Prijevara? Kad već pitaš, imam ja svoju „teoriju“ o tome :-).
    Mogla bih nazvati prijevarom postupke zbog kojih bi se mnogi koji ih čine osjećali posve nedužnima, i obratno – mogla bih doslovno (uvriježeno) varanje proglasiti odanošću. Radi se samo o tome koga se (ne) vara, odnosno koju razinu odanosti i iskrenosti Drugi od nas očekuje. Neki su prevareni već i mišlju, a neki nisu ni djelom. Drugim riječima, ako netko baš voli nositi ružičaste naočale i očekuje od nas samo to da mu ih nikad ne skinemo – onda čak i varanje (pod uvjetom da je diskretno) može biti neka vrsta obzira. Ako pored sebe imamo osobu kojoj je iskrenost, pa makar bila i okrutna, draža od bilo kakve iluzije i privida, onda je i misliti na drugu osobu preljub. Možda je ono prvo laž, ali zašto laž iz obzira prema Drugome ne bi bila jednako korisna kao i sve one nedužne laži kojima se u drugim područjima života služimo kad ne želimo povrijediti kolegu, mamu, dijete ili prijateljicu koja vjeruje da je lijepa?
    Da se razumijemo, nije ovo zagovaranje preljuba – ovo je samo pokušaj razumijevanja ljudske prirode koja često iracionalno teži nečemu izvan, nečemu drugom, nečemu samo svojem. Naravno, bilo bi najpoštenije reći: „Nisi mi dovoljna/dovoljan, postoji netko tko je u meni probudio ono što ti ne budiš, tko mi daje nešto što mi ti ne znaš dati ili mi uskraćuješ“; bilo bi najpoštenije zatvoriti jedna vrata prije nego se otvore druga, ali između takvog poštenja i obzira ne postoji znak jednakosti – pa ispada da je ponekad bezbolnije i poštenije biti nepošten.
    Hm... ovo je mogao biti i post, a ne komentar, pa možemo to gledati kao da novim postom gostujem na tvome blogu :-). Hvala na gostoprimstvu.

    avatar

    07.04.2011. (20:26)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ morska.sol - dvaput pokušavam sročiti odgovor na Tvoj komentar, ali radije odustajem; sve si rekla svakako. tek, moje čuđenje kreće u onoj mističnoj katarzi, kojom se ta neka privlačna, trbuholeptirna osoba premeće uz nas u svoju suprotnost; u 24-satni apaurin... čudni smo, zar ne? :-)

    avatar

    08.04.2011. (08:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...