Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Sp3nc3.

    Izložba je stvarno dobra,dva sata sam ju pregledavala. Samo što im fali više teksta za one koji žele znati više.

    Moram nekako nadodati da sam čula komentare kako se čude što večina sprava za mučenje (onaj dio za žene) su iz Malleus maleficaruma,ipak je preživio 30-ak izdanja i nekoliko stolječa.

    avatar

    16.03.2011. (21:41)    -   -   -   -  

  • Belleepoque

    Pomalo se morbidno veselim izložbi, ali sve me to nekako podsjeća na Zagorku i gričku vješticu koju sam toliko volio čitati!
    Lp :)

    avatar

    16.03.2011. (22:21)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ne znam koliko je ova izložba "sveobuhvatna" ali svojevremeno sam se nagledao tih sprava u Londonu u Muzeju voštanih figura pa i da živim u Zg vjeroajtno ne bih išao na izložbu.

    avatar

    16.03.2011. (23:10)    -   -   -   -  

  • Hrvach37

    Užas!

    avatar

    16.03.2011. (23:31)    -   -   -   -  

  • nataša

    pozlilo mi je

    avatar

    17.03.2011. (13:56)    -   -   -   -  

  • j.

    Možda bi mi netko stručan morao obrazložiti bježim li ja to od sebe, ili od čega drugoga, od čega ne bi trebalo bježati, ali ovdje zaista ćutim blago rečeno nelagodu. Vjerojatno sam obijestan, nezahvalan, površan, ali uvijek će mi pred izložbama o Auschwitzu ili ovoj temi imati prioritet... ljepota? Ide li sa "ka" umjetnosti zato da bi se doživilo lijepo? Nije li ovo nekako slično onom slučaju fotke običnnog pariškog pisoara? No, na toj se štengi pitanje ljepote svodi na goli ukus, jer apsolutna ljepota u svojim nebeskim visinama strogo isključuje svako moralno vrednovanje. Kaj ono velite o Davidu i njutanjem, don Fernando?
    Na kraju mi se tu zapravo čini da blago ušima koje se zatiskuju i blago očima koje ne vidješe zla; hvala lijepo, odoh gledati jaglace u vrt, kidam nalijevo, čak :))))

    avatar

    17.03.2011. (14:30)    -   -   -   -  

  • Helada

    Čitala sam ,,Malleus maleficarum". Ono što me fasciniralo jesu ideje o načinu prakticiranja vještičarenja, možda i više nego sama okrutnost u kažnjavanju. Na primjer, kako su mračne morale biti misli onih kojima je palo na pamet da vještice mogu jahati na ljudima, da vještičje tijelo ne osjeća ubod ili da je moguće koitirati s demonima. Postavljala sam si pitanje kako čovjeku uopće pada na pamet usijano, iskeženo rogato tijelo? Koncept mračnih sila nije ništa racionalno ni iskustveno, može li se objasniti kreativnošću?
    Ako može, žudi li čovjek, zapravo, za prelaskom iz relativno dosadna i uređena svijeta u onaj boli, patnje i užasa, u kojem ga muče demoni i koji je nestvaran koliko užasan? Ili za tim žude samo neki ljudi?
    Često zamišljam sebe na spravama za mučenje i također sam u tome prilično kreativna, zanimljivo je to, zabavljanje mašte užasima. Radi li se o kakvim ,,morama na javi"?

    ,,Harpija viče: 'Vrijeme je, vrijeme!"

    Doduše, ta me izložba ne zanima. Želim da Sjena ostane potisnuta što je dulje moguće.

    avatar

    17.03.2011. (16:17)    -   -   -   -  

  • zardoz

    Gospone "profesore", objasnite prvo što to znači "zloporaba". A što se tiče mučenja, danas postoji psihološki način, u obliku babićevskog (HDZ-SDP) kretenopisa i idiotogovora.

    avatar

    17.03.2011. (19:20)    -   -   -   -  

  • Furiously Raging Spear

    Ajme, bila sam na toj izložbi. Prvo je bilo zanimljivo, onda gadno, onda je moja bolesna frendica počela izvaljivat šale o homoseksualcima i stošcima, a ja sam si mislila 'Kaj mi je ovo trebalo?'

    avatar

    17.03.2011. (21:01)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    bila u torture muzeju u pragu...bilo bi mi draže da nisam...jezivo...fascinantno kako iz tog razdoblja postoji ogroman broj ovakvih izuma...a gle čuda živjeli su u blatu i prljavštini i umirali od prehlada i banalnih infekcija...kao da je nekako krivi fokus inventivnosti primjećen...

    avatar

    18.03.2011. (08:52)    -   -   -   -  

  • EuM

    Napomena:

    Ovim postom privodim kraju serijal postova
    "škola ljubavi" tako da slijedeći tjedan kreće
    novi serijal - izbor poruka Neba ili priprava
    ere mira, kojeg će mo pratiti kroz mnoge
    poruke koje se svakodnevno daju odabranim
    ljudima našeg vremena! Animirajte i druge...

    Lp, radujmo se, život je vječan!

    avatar

    18.03.2011. (18:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...