Komentari

sagittaria.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Joanna has left Stepford

    odličan tekst, i mislim da se držiš jedne fenomenalne perspektive (nefatalističke) koju rijetko viđam kod današnjih roditelja, pozdrav tebi i potomku:)

    avatar

    06.03.2011. (13:55)    -   -   -   -  

  • praktikum

    odličan tekst: pitko, humoristično, poučno :)))

    avatar

    06.03.2011. (14:10)    -   -   -   -  

  • udvoje

    TO DO - pisati i dalje ovako čitko, britko i iskreno. Od ovakvih roditelja stasaju normalni i sretni mali ljudi! Pozdrav.

    avatar

    06.03.2011. (14:39)    -   -   -   -  

  • Goddess Vesna

    Iako imam 50+kusur godinica i odraslog sina; smijala sam se do suza! Izvrsno!!!!!!

    avatar

    06.03.2011. (16:45)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    hvala :D

    avatar

    06.03.2011. (17:17)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    o yeah o yeah.:)))..mmm da...dvoje odradila...srećom.. sa prvim sam imala mudru (nije rod) osobu koja nije komplicirala ni divinirala ništa u životu, pa tako ni majčinstvo...hvala joj..i da...drugi puta samo ponovila oprobano...tako da...je jednostavno je..ako slušaš sebe, bebu i logiku i zdrav razum...i oko spavanja i hranjenja i nunanja i svega ostalog...
    i ne, nisam došla u fazu da fućkam kad je plač u pitanju..al sam uporno gledala na sat...i shvatila da je to samo(oh kako dugih samo) 4 minute plakuckanja dok nije zaspalo samo a bez uspavljivanja..i gle čuda sve normalno prošlo:)))

    avatar

    06.03.2011. (21:12)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Super tekst. Vrlo slično sam i ja funkcionirala kad je V bio beba . Najteže se othrvati savjetima mame i svekrve ali ide nekako. Obično srežem jednom rećenicom:-).
    Savjetodavci (mislim na najbližu rodibinu) nikako da shvate da mladim roditeljima ne trebaju savjeti, nego praktična i konkretna pomo: pričuvati dijete, skuhati ručak/večeru, popeglati veš, otići u nabavku i tome slično. Kuptii paket pelena radije nego plišanog medu , zeku, patkicu i sl.

    avatar

    07.03.2011. (09:26)    -   -   -   -  

  • Nesto se kuha!

    Super si to sročila, nema šta! :D
    Valjda svaka nova mama prodje svoju kalvariju i teror dok ne po---di i pošalje sve k vragu.
    Svoju mrvicu nisam uspjela dojiti (NIJE HTJELA KUČKA) pa točno znam kako se hrpa mama osjeća, ali ja sam ubrzo stala na noge i osvjestila se, što svakoj mami od srca želim :))
    Hvala za Dr. Housa, nisam još čula za njega :)

    avatar

    07.03.2011. (14:32)    -   -   -   -  

  • wayti2

    hvala blogu i svemogućim silama svemira kaj postoji ovaj post!
    nasmijala sam se do suza a najdraža mi je preporuka za
    povremenu alkoholnu anesteziju i ignoriranje "dobronamjernih bakica".
    U to ime, ode ja na jedan tamni Leffe.
    Mama dvoipol godišnjaka, YT.

    avatar

    07.03.2011. (16:53)    -   -   -   -  

  • frog

    hvala na tračku nade da se može imati dijete i ostati normalan... iole normalan :)

    avatar

    07.03.2011. (19:16)    -   -   -   -  

  • Mala ovčica

    Predobar post, kao naručen :))
    Slažem se sa svim što si napisala, jer po raznim forumima (a i real lajfu) sam naišla na toliko nebuloza da sam odustala od svih mogućih iščitavanja i odlučila sam (za sad još realna i objektivna) pokušati prvenstveno oslanjati se na svoj instinkt, a ako zatreba na savjete onih koji su mene odgojili, a ispala sam koliko toliko normalna :)))

    avatar

    07.03.2011. (20:56)    -   -   -   -  

  • usamljena mama

    e bas tako...svaka rijec je na mjestu, pozdrav svim mamama i bebama..

    avatar

    08.03.2011. (09:19)    -   -   -   -  

  • Nike

    Nisam mama, ali tekst me privukao najviše radi toga što je valjda preko 90% mama koje me okružuju gotovo pa opsesivno oko svog djeteta/svoje djece. Gotovo sve što rade čini mi se pretjerano, a nemam prava ništa reći radi argumenta "kad/ako budeš mama onda ćeš tek znati, sad šuti!". Nekad se osijećam među njima kao da sam upala u neku sektu.
    Zato hvala na ovom tekstu. Baš jer dolazi od jedne mame sa zdravim razumom :-)

    avatar

    08.03.2011. (10:35)    -   -   -   -  

  • kabulske price

    Hahaha bas tako. I meni je ovaj tekst trebao prije 18 mjeseci. Nakon mjesec dana citanja, istrazivanja i zanemarivanja djeteta na racun citanja sam se posvetila zdravom razumu i mogu reci da za sada radi. Moj zdrav razum naravno :)) Od kako ne citam knjige o odgoju i ja i mala smo sretnije i veselije. Ah da, jasper Juul rules, njegova je knjiga yadnje sto sam procitala... :))

    avatar

    09.03.2011. (21:14)    -   -   -   -  

  • beba

    bila sam u sličnoj situaciji, premlada da bih rekla stop, svekrva babica penzionisana, milion savjeta i još više pitanja. Svako jutro telefonski raport, da li je jela , koliko je spavala da li je kakala, kakva je stolica...........????? i tako godinama. U neko vrijeme je počea organizirati i dječije rođendane,"ja sam samo pozvala 1.2.3. i td od svojih prijatelja koga ćete vi????
    Muž nije imao petlje za riješiti problem, a ja nisam htjela povrijediti njegove osjećaje, na kraju sam povrijedila svoje.
    U potpunosti se slažem s tobom, majka instiktivno zna šta bebici treba.
    I danas, kćerki je petnaest godina, dijete je sretno razvedenih roditelja, kada me pozove po povratku iz škole znam da li je sretna ili tužna ,zadovoljna ili ne, dovoljne su dvije riječi da mi bude sve jasno.
    Toliko o knjigama i uputama nadri stručnjaka.
    Najbolja ocjena za moju brigu je upravo komentar moje kćerke, kada se razboli bilo gdje da se nalazi, traži povratak kući sa komentarom mama će me izliječiti.
    Majka je ta koja negativnu energiju djeteta preuzima na sebe bilo da je riječ o bolesti, nezadovoljstvu, tuzi ili bilo čemu drugo.
    Zato mame budite hrabre, Bog i priroda su vas obdarili, kada prvi puta privijete svoje novorođenče na grudi, znate što vam je činiti.
    Sretno

    avatar

    25.03.2011. (09:48)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Lijepo si ti to sročila. Nadam se da će biti još poučaka i crtica iz života. :)

    avatar

    04.04.2011. (00:01)    -   -   -   -  

  • ordinarylove

    Amen sestro! Pročitala si mi gro predpočetničkih tj. mother-to-be misli, dvojbi i neuroza i zalijepila čarobni flaster na ranu po kojoj se non-stop češem ovih dana. Valjda nakon svega treba samo napravit' par dobrih, duuugih udaha i izdaha, pustit mozak na pašu, manit' se knjiga i izać vani na sunce..M.

    avatar

    07.04.2011. (09:19)    -   -   -   -  

  • mama Sandra

    Klanjam se do poda prefenomenalnoj priči - našla sam se u svakoj rečenici i interpunkcijom znaku. Upravo sheram svima kojima znam!

    avatar

    14.10.2011. (10:13)    -   -   -   -  

  • sarenamama

    kasnim sam citanjem...ali nikad nije kasno..genijalna tekst,..treba ga satviti u svaku ginekološku/pedijatrijsku ordinaciju, te na jubmo plakate, indeks, tramvajske/autobusne stanice..hvala ti na postu..osjecam se normalno..

    avatar

    14.10.2011. (12:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...