,nepoznatizagreb.blog.hr" /> <font color=#CC0000>U sjećanje na Fedora Kritovca - tekst iz "Zareza"</font> - Nepoznati Zagreb - Blog.hr - komentari na post

Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • ZlicaOdOpaka

    Nadam se da će dobiti :-)).

    avatar

    28.02.2011. (21:38)    -   -   -   -  

  • _________

    fedor je bio kandidiran i 2010. godine. malo je tko tu nagradu zasluzio kao on.

    avatar

    28.02.2011. (22:19)    -   -   -   -  

  • tuškanac

    predlažem da s obzirom na slične interese kao što je imao uvaženi Fedor Kritovac i jednu vašu inicijativu o vračanju skulpture parka na Trešnjevci, pokrenete inicijativu za dodjelu imena F. Kritovca jednoj zagrebačkoj ulici. S obzirom da puno šećete gradom, predlažem da sami predložite koja bi to ulica bila, a koja bi imala veze s Kritovčevim interesima i bila dostojna njegova imena. Grad Zagreb, Odbor za imenovanje ulica zaprima takve molbe, pa mislim da nebi bilo teško ostvariti ovu zamisao. Naravno, svaki građanin to može uraditi i osobno, no mislim da bi s obzirom na vaš blog bilo vrlo lijepo da vi to učinite. Nadam se nekoj lijepoj, ispirativnoj ulici...obično se imenuju novonastale ulice, no ovdje mislim da bi trebalo njegovim imenom imenovati neku postojeću, a koja ima veze s njim i njegovim interesima.
    Nadam se da vam se ideja sviđa i sigurna sam da biste se znali sjetiti baš takve ulice. Zato inicijativu prepuštam vama:))

    avatar

    05.03.2011. (22:34)    -   -   -   -  

  • _________

    prijedlog da se u cast fedora kritovca imenuje jedna od zagrebackih ulica je sjajan.
    s obzirom da se u njegovom slucaju radi o doista osebujnoj licnosti, takav bi trebao biti i prijedlog. naime, vec postoji jedna slicna inicijativa, ali se nece raditi o klasicnom prijedlogu vec ce zagreb time dobiti jednu osobitost u javnom prostoru. a o tome detaljnije kad se stvar vise priblizi realizaciji.

    avatar

    06.03.2011. (14:49)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    tuškanac, prijedlog je jako dobar, no ja sam čak skloniji nekom neortodoksnijem znaku sjećanja na Fedorov lik i djelo - underscore, vidim po komentarima da si ti povezan(a) sa krugovima u kojima se Fedor kretao, zaista me veseli što je pokrenuta akcija tog tipa, pogotovo zato što vidim da se pri tome mislilo na vezu Fedorove osobnosti i znaka sjećanja na njega. On je pridavao veliku važnost urbanom kontekstu i cjelokupnosti urbanog doživljaja tako da smatram da bi i taj znak trebao na neki način obilježiti/pokazati tu vezu.

    A propos Fedorova rada, vrlo skoro će u galeriji "Modulor" u Centru za kulturu Trešnjevka biti postavljena izložba koju je započeo pripremati, no nenadana smrt ga je u tome prekinula. Trenutno mi nije poznato da li će se tu raditi samo o toj dosad nepokazanoj izložbi ili će možda ona imati i nekakav širi, "in memoriam", karakter, no pala mi je na pamet ideja kako bi i ta izložba možda mogla nekakvim nekonvencionalnim postavom (koji bi recimo ukinuo razliku između ulice i izložbenog prostora, što je u stvari radio i sam Fedor) odati poštovanje Fedorovu pristupu (g)radu.

    avatar

    08.03.2011. (08:25)    -   -   -   -  

  • tuškanac

    super za Modulor! Lijepo od njih, no moram ispraviti. Nikakva akcija nije pokrenuta. Zato sam ja vama predložila da je pokrenete. Valjda postoji neka ulica, kvart koji je Kritovac češće obilazio, slikao, analizirao...mislim da bi takvu ulicu trebalo imenovati njegovim imenom. Pošto vi puno šećete, a i čitate Kritovca, mislila sam da prijedlog krene od vas. Imate li ideju koja bi to ulica ili kvart bio?

    avatar

    08.03.2011. (18:18)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    tuškanac, sudeći po onome što je napisao "underscore" izgleda da već postoji neka inicijativa ... no, vrlo rado ću razmisliti o tvom prijedlogu, i ja bih volio vidjeti neku zanimljivu ulicu nazvanu njegovim imenom, hvala ti puno za ideju!

    avatar

    10.03.2011. (09:45)    -   -   -   -  

  • tuškanac

    da, pročitala sam to, no navode da se ne radi o ulici već o nečem drugom. Moja je ideja, možda prekonvencionalna, bila ulica. Odbor za imenovanje djeluje u sastavu vrlo uglednih ljudi iz kulture i sigurno će imenovati neku ulicu Kritovčevim imenom, no pitanje je koju. Upravo zato sam vam se obratila s željom da kao poznavatelj "zagrebačkog asfalta" nešto predložite. Ne želim vas opterečivati, niti imam pravo na to, no eto sjetila sam se baš vas. Želim puno uspjeha u daljim lutanjima našim gradom i čestitam na odličnim fotografijama i tekstovima!

    avatar

    10.03.2011. (11:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...