Komentari

mrscvorovic.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • NF

    ajd dobro, samo da znaš podržavam te kod onog linkanog lika xD

    avatar

    25.02.2011. (21:22)    -   -   -   -  

  • gustirna

    stvarno otužno

    avatar

    25.02.2011. (21:22)    -   -   -   -  

  • baba ljutica

    Pročitala sam jutros post od Denisa Avdagića. Ne razumijem čemu toliko talasanje?
    Vidjela sam da si nekoliko puta komentirala i pokušala nametnuti svoj stav.
    Čovjek je korektno pokušao objasniti zašto nije za nasilje na prosvjedima i kakve posljedice mogu biti. Logično je da svi ne mislimo jednako, ali osim što se slažem s njim u ovom slučaju (inače ne čitam njegov blog pa ne mogu reći šire), iznenađena sam tvojim obrazlaganjem odobravanja nasilja na prosvjedima :" Kamo sreće da mi imamo muda za malo se pošaketat i napravit ulične nerede ko Francuzi."??? Na dalje, optužila si ga za svu silu budalaština, od tog da ti miriši na ovo ili ono , da se pitaš je li u rodu s "njima"...
    Ja nisam u rodu ni sa kim po političkoj struji. Ali jako dobro znam gdje nasilje vodi i posljedice nasilja. Gdje je sada ono busanje da nikakvo nasilje nema opravdanja?
    Pitam se što bi rekla da tvoje dijete izgubi oko na prosvjedima ( jer Avdić je jasno upozorio da je takvo ponašanje opasno za same prosvjednike) ili da ti sin ili kći rade u policiji i a moraju tamo stajati dok netko po njima mlati?
    Situacija u zemlji je katastrofalana, prosvjedi su više nego opravdani i narod ima apsolutno pravo tražiti prijevremene izbore i izražavati nezadovoljstvo.
    Ali ne na način da se uništava gradska ili privatna imovina (pretpostavljam da ni ti ne bi bila sretna da ti je unište ako im se nađe na putu), po cijenu da netko ostane invalid ili izgubi glavu. Samo onaj tko na sebi nije osjetio može odobriti takvo što. Nadam se da netko tvoj neće biti kolateralna žrtva. Jer tapšanje po ramenu neće ti ispuniti praznu sobu.

    avatar

    26.02.2011. (08:49)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Ljuta babo,

    misliš li da izbori u našoj državi mogu sredit mafiju ili bilo koja politička opcija koja dođe na vlast ima šanse zaustavit krađu?
    Da ili ne?
    Ako misliš da su izbori sprdnja, koja ti je alternativa?

    Ja razumijem i podržavam svakoga tko nema domoljubnih osjećaja da sa djecom otrpdi iz zemlje. I ja bi napravila isto da mogu. Također razumijem i podržavam i one koji žive pošteno i znato bolje od mene i mojih susjeda da im je život dobar pa da njima nije ništa u interesu mijenjat, ali takvih je jako malo.

    Ali evo protupitanja na tvoja i pritom se molim Bogu da nitko od nas neće morati na njih davati odgovore.

    Što bi ti napravila da ti je dijete npr. slijepo i blago retardirano a da za njega ne postoji način tj. adekvatna ustanova u koju ćeš ga dati na kakvo takvo školovanje, a kad napokon promijeniš grad i život da bi moglo ići u ustanovu koja je najpribližnija tome i za koju ima sva ustavna prava onda ti birokracija još godinama brani pristup ustanovi jer je prevelik broj takve djece na tek jednu takvu ustanovu (jer je korupcija pojela sve ostale)

    Ili da ti dijete ima ozbiljne neurološke probleme a moraš čekati 6 mjeseci na pretrage preko socijalnog jer nemaš 500 kuna za privatnika?

    Ili ako ti je dijete policajac ili vatrogasac da ti na njega padne helihopter ili ga polije benzinom dok smo svi mi mirno gledali korupciju koja je pojela prave helihoptere?

    Naravno da ne podržavam nasilje i gnušam ga se. Mislim da bi jedino masovan odaziv prosvjednika bio učinkovit. Dva razbivena auta i tri tučnjave sa policajcima su prava glupost. Ali se ljude u startu plaši sa prosvjedima na razne načine, najviše nasiljem, a to sam sve navela.
    D. A. naprimjer navodi izbore kao najpametnije riješenje što mi je osobno smiješno te me natjeralo da ga pitam jel u rodu s njima.
    Osim masovnosti na prosvjedima što je kod nas kukavičkih Hrvata jako upitno, koje imamo još oružje u borbi za svoju državu tj. za svoje društvo i svoju djecu?

    Kako ti zamišljaš da prosvjedi koji imaju za cilj promjenu vlasti ili bilo koja istinska promjena prema slobodi izgledaju?

    avatar

    26.02.2011. (09:39)    -   -   -   -  

  • primakka

    mene je isto oni pijani potira s rive. bila san razočarana, ali san došla! di su svi oni koji grintaju sebi u bradu??
    istina, pernar možda i nema program, ali ima petlju. evo nam u vladi svi s programima tipa parole, parole, parole. sve ih triba očistit, poslat doma BEZ MIROVINE. šansu su imali. i nikakve stranke ne trebaju ovoj državi, nego stručni i pošteni. virujem da ih ima, ali su malodušni.

    avatar

    26.02.2011. (10:02)    -   -   -   -  

  • baba ljutica

    Evo samo ću jednom i to kratko jer ne želim da se sve pretvori u raspravu jer isti stav od starta nemamo a tvoji mi argumenti nisu prihvatljivi te sumnjam da će i tebi biti moji.
    Naime, birokratski problemi koje spominješ a koji jesu strašni, nisu promjenjeni niti dok je opozicija bila na vlasti a neće je niti razjarena masa, koliko god ljuta bila promjeniti, jer htjela ti to priznati ili ne, zakoni se mijenjaju u sabornici a ne na ulici.
    Naravno da bi masovni prosvjed ili štrajk bio jednako učinkovit, posebno ako ga ne opstruira upravo DOBRA VEĆINA, opet, htjela ti to priznati ili ne, koja se ili boji ili ne odobrava nasilje.
    To bi u narodu rekli - džaba ti dobra krava koja daje 30 litara mlijeka a onda ga prospe.
    Bolji poznavatelji politike bi ti rekli da nasilje vodi u kaos i anarhiju a potom dolazi diktatura.
    Uvijek postoje bolji načini a jedno od njih je ono što susjedi rade.
    Osim toga, da ova vlada ode (a nadam se da hoće), tko će je zamijeniti, što misliš, a ni oni ne odobravaju nasilje kao način promjene vlasti.
    Prosvjedi koji imaju za cilj promjenu vlasti, po mom, kada već pitaš, izgledaju kao masovna okupljanja nezadovoljnih građana koji porukama, transparentima, govorom, skandiranjem, izražavaju nezadovoljstvo, generalni štrajk radnika, seljaka, i svih koji su nezadovoljni (jer ti je naravno jasno da nisu svi nezadovoljni i da ima onih kojima odgovara drugačija vlast).
    U najmanju ruku istinska promjena prema slobodi o kojoj govoriš neće doći molotovljevim koktelima ili uništavaljem privatne pa i državne imovine, jer u krajnjoj liniji i to je i iz mog džepa izbijeno porezom.
    Lijep ti i ugodan dan želim.

    avatar

    26.02.2011. (10:20)    -   -   -   -  

  • barba

    ja sam uz NFa, a vidija sam iz prve ruke kako je izgledala "kristalna noc" u Zadru 91'e.
    Ne triba nikome pasti vlas s glave. Samo izbij im iz ruku sredstva za akumulaciju kapitala.

    avatar

    26.02.2011. (13:50)    -   -   -   -  

  • praktikum

    sjaši Kurta da uzjaši Murta...

    avatar

    26.02.2011. (15:31)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    A ja se slažem s Barbom. Vlast se ne mijenja nasiljem. Samo promijeni masku, nasilnici zamijene mjesta, anarhija potraje neko vrijeme i odnese svoje žrtve, a onda ovi zamijenjeni poberu svoje žrtve.
    Ne želim to.
    Koliko god bili slaba, mi jesmo demokratska država. Imamo mehanizme za to. Nismo Libija da ih trebamo stvarati. Mirni prosvjedi i štrajkovi mogu dovesti do promjena. Naravno, mirni prosvjed ne znači da svi šute i mantraju. To samo znači da nema fizičkog nasilja.

    avatar

    26.02.2011. (16:46)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Dobro, kako smo mi dobili tu tzv. demokratsku državu, da me podsjetite?

    avatar

    26.02.2011. (16:49)    -   -   -   -  

  • NF

    zabranila danas premijerka pitanja o prosvjedima i svi novinari zašutjeli...

    avatar

    26.02.2011. (18:01)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Jebalo nas nenasilje. I jebali nas ovakvi nemušti prosvjedi. Prosvjedi su tribali biti organizirani prije jedno 15 godina. Kada su HDZ-ovci zajašili i počeli pljačkat ovu državu pod parolom privatizacije i domoljublja. Da se onda masovno digla raja ne bi se poslije njih ni SDP-ovci niti bilo ko drugi usudija donosit zakone o saborskim mirovinama niti odnositi državna blaga iz zemlje niti prodavati našu zemlju, ceste, more, obalu i ostala prirodna i kulturna bogastva. Di su bile sve ljute babe i mirni mirotvorci kada su nam rasprodavali, pljačkali, odnosili pred očima pod parolom velikih Hrvata i katolika??? Di ste onda bili zapisi ljutih baba. Zašto niste onda legalnim i legitimnim metodama ukazivali na nepravilnosti ako ne u ciloj državi bar u vašoj bližoj okolini. Da je bar svaki treći građanin Republkike Hrvatske ukazao na neku nepravilnost i da se vrištalo i da smo organizirali sve masovnije i masovnije prosvjede ne bismo mi ni dogurali do naših Gadafija i Mubaraka, Sanadera, Šukera, Kalmeta, Jaca štraca i inih..

    Smijemo se i rugamo susjedima. Ali ja ne znam da bilo tko od naših susjeda trpi toliko ponižavanja, lopovluka i krađe koliko trpimo mi veliki Hrvati koji smo posve mali kada treba nešto poduzimati. Mi smo za nenasilje. Mi nismo za akciju. Mi smo prije svega za sidit doma prid televizoron i čekat da nam neki drugi ljudi (ajme, pitan se koji) donesu mrvu časti i poštenja i malo bolju vladu, da nam ti drugi (možda afganistanci) osiguraju pravnu državu i namaknu malo blagostanja.

    Evo, da ne budem samo kritična jednog mog prijedloga oko kojega bi se isplatilo organizirati mirne i nenasilne demonštracjune a nadam se da će me zloguka baba podržat:: tražimo ukidanje saborskih penzija i tražimo ukidanje financiranja crkve iz državnog budžeta. To nisu veliki zahtjevi, pomogli bi malo našem napaćenom budžetu ali najprije bi imali blagotvoran i ljekovit moralni učinak na nezadovoljne mase jer bi pokazali dobru volju dva objekta na koje je narod najviše kivan i koji su nam turili ruke najdublje u džepove. Što velite? Ima li koga da to organizira preko fejsbuka? Možda ljute babe ili netko sličan? Ali molim lijepo u te prosvjede ne smiju biti involvirane nikave grupacije - ni branitelji ni napadatelji, ni radnice Uskoka ni učenički i studenstski zborovi, ni torcida ni BBB, ni Severinini ni Jacini. To bi trebali biti prosvjedi građana Hrvatske s jasnin zahtjeviman jasnin ciljeviman. A ne pašta u kojoj se traži nešto al' se ne zna što osim da nan je svega dosta. Ne da jedni traže smicanje vlade, drugi da traže plaću, a treći da nemaju pojma zašto su došli prosvjedovat, znaju samo da in je loše, da su gladni i da više nemaju ni za rakiju!

    Ovo san dobila mailom od Tete iz Kanade

    avatar

    28.02.2011. (09:19)    -   -   -   -  

  • ineida

    "valja imati hrabrosti podržati neku pobunu, pa makar poslije bili u krivu"-Srećko Horvat
    kapital guši mladenački bunt menadžerskim ugovorima, dok oni koji su '68 bili djeca, sada su već ostarjeli, tako da bi prosvjede trebali predvoditi penzioneri-za početak neka prestanu plaćat račune. pozdrav ineida

    avatar

    01.03.2011. (10:48)    -   -   -   -  

  • Lijeva alternativa

    Nažalost, bojim se da su se i ovi prosvjedi izrodili u marš stadionske desnice. Hrvatske građane je još uvijek teško pokrenuti na socijaqlnoj platformi, a dok dođemo do te kulture trebat će vremena i vremena. No veseli splitski slučaj Za Marjan u svakom slučaju.

    avatar

    01.03.2011. (14:31)    -   -   -   -  

  • LudiSplitjo

    ja se u potpunost slazen sa tebon, evo citirat cu te: "U osnovnoj školi obično učimo sina da izbjegava nasilje pod parolom; Nasilje nije način rješavanja problema. Ali da bi sin na duže staze uistinu izbjegao nasilje bar jednom se treba pošteno potuć makar unaprijed znao da će primit batine. To se uči u praksi." ovo je ziva istina i ko god kaze drukcije, laze, meni je caca reka, sinko nemoj se tuc, al' ako te neko udre, vrati mu... I tako mora bit, jer ako mu ne uzvratis, oklepušit ce te opet i opet i opet, jer zna da moze... ;)

    avatar

    01.03.2011. (16:53)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    M i bi svi bili sretni da je Hrvatska bar feudalno riješena, al na žalost nije...

    avatar

    02.03.2011. (00:26)    -   -   -   -  

  • pooka

    svrha prosvjeda je senzibilizacija građana tako da ih se udara ciglom u glavu pa da shvate da je javno zdravstvo hvalevrijedna tekovina socijalne države.
    svrha prosvjeda je i obuka naroda u borbenim vještinama kroz sukobe sa policijom zbog čega će se teorija općenarodne obrane i društvene samozaštite vratiti kao dominantna strategija u komunikaciji sa susjednim državama.
    svrha prosvjeda je i ubrzavanje pravosudnih postupaka kroz uvođenje prijekih sudova koji će kažnjavati one prosvjednike koji budu izabrani za strijeljanje.
    svrha prosvjeda je stimulacija i potrošnje svega što se može demolirati i proizvodnje svega što služi za demoliranje svega drugog.
    svrha prosvjeda je destabiliziranje vlasti kroz kontinuirane kritike, vrijeđanja i napade koji će biti popraćeni kontinuiranim ignoriranjem istih prosvjeda od strane vlasti, što će u konačnici dovesti do potpune mentalne atrofije vlastodržaca jer je ignoriranje stvarnosti dobar način da se vladu dovede u situaciju da se spotakne, poljulja i padne sama od sebe.

    avatar

    17.03.2011. (18:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...