Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • HVO

    Događaj koji je obilježio današnji dan, 22. veljače, 1993. godine, a iznova zaprepastio stanovnike Uskoplja, prema pisanju Skopaljskog vjesnika, svakako je pronalazak tijela Franje i Finke Okadar, civila hrvatske nacionalnosti starije dobi iz sela Bojska koje su muslimanski ekstremisti na zvjerski način mučili i masakrirali.
    Prema izvješću mješovite komisije nepokretni starac Franjo Okadar nađen je zaklan u svome krevetu, a njegova kćerka Finka (stara oko 55 godina) nađena je gola do pojasa, što upućuje na to da je bila silovana te, također, na zvjerski način masakrirana. Njihova tijela pronađena su 22.veljače, a izručena predstavnicima HVO-a 25.veljače1993. godine. Ni za ovaj zločin, kao ni za prethodne masakre koji su se desili na području Uskoplja (a o kojima je bilo riječi na ovome blogu) do sada nitko nije odgovarao.
    Zašto?

    Ovaj tekst je objavljen na ovom blogu na današnji dan prije četri godine. Zašto nije danas ?????????

    avatar

    22.02.2011. (08:22)    -   -   -   -  

  • lažni troplet

    Ima i drugih načina da se naša stradanja obilježe, zabilježe i očuvaju uspomene na njih kao i na naše uspjehe,a ne samo na ovom blogu. Hoćemo li čekati šezdesetgodina kao u Hrvatskoj, da se Domovinski rat završi i u uskoplju, pa da izađe na vidjelo što je i tko radio u njemu i nakon njega? Pozivam sve članove postrojbe koja je prva išla na Kupres da se sastanemo povodom godišnjice odlaska i osnujemo udrugu.
    No, u svakom slučaju čestitka i potpora TOM-u.

    avatar

    22.02.2011. (08:52)    -   -   -   -  

  • pravo

    svidjaju mi se sve mijere sto zadrzavaju narod na svojim ognijistima.
    Podrzimo ih u tome!!!!!!!!!!!!!!!
    Zivjela HRHB

    avatar

    22.02.2011. (12:48)    -   -   -   -  

  • radnik

    svaka cast niki i njegovim naporima da osigura posao uskopljanima nek mu bog pomogne i na tom putu i svako dobro njemu u zivotu želimo. HVALA mu.

    avatar

    22.02.2011. (13:37)    -   -   -   -  

  • bbb

    HVO, podržavam tvoj stav da na ovom blogu treba ponovo podsjećati na ratne događaje. Eno neki dan čitam na onoj drugoj stranici uskopaljskoj pišu "slučaj Praljak" ko da je riječ o suđenju nekome za prometnu nezgodu ili kakvu krađu pa slučaj, To nije nikakav slučaj!!! Sramota je tako nazivati

    avatar

    22.02.2011. (15:05)    -   -   -   -  

  • SDP

    hahha herceg bosna..ma sramite se ustaške glave!

    avatar

    24.02.2011. (15:32)    -   -   -   -  

  • jastreb

    ti komunjaro opet oces sa ustasama u koaliciju da bi vlado
    majmune jedan mrs sotono!!!

    avatar

    24.02.2011. (22:58)    -   -   -   -  

  • SDP BiH

    jastreb proči poviejst pa ćeš vidjeti ko kada i kako je nastala herceg bosna... ona je bila protiv hrvata , a nikako za one hravate koji su htjeli i danas dan hoće da žive zajedno sa Bošnjacima!
    A Bojska je samo jedan primjer stravične zločinačke politike HDZ-a u periodu kada je pravila tzv. herceg bosnu zajedno sa ,,hrvatskim'' ekstremistima!

    avatar

    25.02.2011. (16:07)    -   -   -   -  

  • xxxx

    sta ti oces da kazes molim te mozda su hrvati ubili hrvate u bojskoj pogledaj video snimak na ju- tu- i tamo ste stavili stetocino na svakom blogu ----

    avatar

    03.03.2011. (20:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...