Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • PartizAna

    tak i moj stari :)

    avatar

    21.02.2011. (20:54)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Da!

    avatar

    21.02.2011. (21:29)    -   -   -   -  

  • NF

    žalosno, ali... u školstvu postoje praktično dva sindikata u oba sustava, manjinski sam osnivao ja s ekipom kad smo vidjeli da se vođstvo većinskih otelo kontroli, a ne možemo ih smjeniti jer je većina članova indiferentna i boli ih briga gdje idu njihove pare. sad imamo jaku pravnu službu, oko 9000 članova i ministar nas tužaka zbog duševnih boli.
    za jednu udrugu domovinskog rata znam, među suosnivačima su bili moji ovdašnji poznanici i sve je kao i kod nas transparentno, što bi rekli mediji. glupo mi je odreći se borbe za svoje interese.
    inače kad smo odlučivali kojem od big šefova sindikata ili točnije sindikalnih središnjica se prikloniti ja sam bio za severa, ta opcija je pobjedila i zasad nisam zažalio iako mi se npr. sad kad znam višei o njemu ne sviđa njegov zdrav način života xD
    neću nabrajati što smo izborili, članstvo redovno informiramo, a neke kategorije zaposlenih u školstvu, su ako u sindikatu, onda kod nas.

    avatar

    21.02.2011. (22:20)    -   -   -   -  

  • Mutna H2O

    Jbga, što je je, ima previše tih sindikata, mada veliki njihov broj ne poduzima ništa... :D

    avatar

    21.02.2011. (22:30)    -   -   -   -  

  • funky business

    A da tek vidiš koliko novaca godišnje ode iz proračuna na račune tih kvazi udruga!! Da se oni udružuju i sastanče po nekim birtijama bolilo bi me briga, ali kad znam da većina ima prostore u središtima velikih gradova za 0 kuna mjesečno itekako sam protiv njih.

    avatar

    21.02.2011. (22:33)    -   -   -   -  

  • kolumna jedne superžene

    Meni nije baš najjasnija situacija oko toliko tih braniteljskih udruga. Mislila sam da su one osnovane po teritorijalnim principima no očito nisu. Vražja politika, stranke i strančarenje, sve je podijelila pa i branitelje koji su sredstvo kojim pojedini političati danas manipuliraju.
    Zlo mi je od te dvnevne politike.
    Lijep ti pozdrav.

    avatar

    21.02.2011. (22:49)    -   -   -   -  

  • LudiSplitjo

    to je nasa stvarnost, sumorna i tuzna... ;)

    avatar

    22.02.2011. (03:05)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Koja je ovo ludnica ej!!

    avatar

    22.02.2011. (18:11)    -   -   -   -  

  • Life in Amsterdam

    O jada i bijede....

    avatar

    22.02.2011. (18:55)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Joj, Hrvatska je stvarno tipična po nevjerojatnom broju udruga i udruženja. Znaš kako se kaže, "dva Hrvata, tri stranke".

    Što se tiče sindikata, pravilo je da se za tvoje interese bori sindikat čiji si član, tj. kojemu plaćaš članarinu. Znači, na radnicima je da procijene koji je u dosluhu sa šefovima, a koji će se zaista (ako takvog ima) boriti za njihove interese te da se učlane u onaj kojeg smatraju najboljime.

    Za udruge ne znam što bih ti rekla... Prema zakonu, zaista svatko može osnovati udrugu, što uopće nije loše, jer potiče funkcioniranje civilnog društva, no loše je što država nekritički podupire rad udruga koje nemaju veze s mozgom. Udruge bi trebale dobiti minimalna sredstva od države, a za ostalo neka se bore kod sponzora, pa će se vidjeti koja ima vrijedan program, a koja ne valja.

    avatar

    22.02.2011. (20:56)    -   -   -   -  

  • Koga briga

    2 Hrvata - 3 stranke!

    Zato u ovoj zemlji nikad neće zaživjeti opći štrajk koji paralizira život dok se ne ispune zahtjevi.
    Zato kod nas vlada radi što god hoće, a nitko ni da trepne okom...
    Ma sve u svemu - tak nam je kak nam i treba biti

    avatar

    23.02.2011. (11:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...