Ona je clan grupe koja proucava Stajnerovu znanost. Inace divna osoba i izvor mnogih korisnih informacija.
Poticem na suradnju.
Hug
Eli
------------------
draga eli!
ja i korina poznajemo se od prapovijesti,
od zore čovječanstva i dobro mi je poznata.
hvala ti na informaciji i potvrdi onog što znam.
tebi puseeeee... boro
-----------------------
Rudolf Steiner, GA 99, TEOZOFIJA ROZENKROJCERA
Naslovi predavanja: Novi oblik mudrosti Deveteročlano biće čovjekovo Elementarni i nebeski svijet, budnost, san i smrt Silazak u novo rođenje Zajednički život ljudi između smrti i novog rođenja; Uronjavanje u fizički svijet Zakon sudbine Tehnika karme Sedam planetarnih stanja čovjekove svijesti Razvitak planeta (I i II) Razvitak čovječanstva na Zemlji (I i II) Budućnost čovjekova Suština posvećenja
Imate 7 dana za 20 downloada na adresi: http://jumbo.iskon.hr/dl/135huawg10rjv1lq/
______________________
21.02.2011. (15:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Izbjegavajte raženi kruh, peciva, tjesteninu, kekse i brašno - ZARAZA u EUROPI
ZARAŽENA JE RAŽ
Na nekoliko usjeva zaraza je bila veoma jaka, gdje je i preko pedeset klasova na sto kvadratnih metara bilo zaraženo s jednim pa do sedam i više roščića po klasu. Nakon žetve većina roščića završava u prikolici zajedno sa zrnom raži, a to znači da će biti upitna uporaba takvog zrnja za prehranu ljudi i životinja. Stoga se preporučuje posjednicima tako zagađenog zrnja da pristupe dodatnom postupku čišćenja kako bi smanjili broj roščića. Roščići glavnice raži u sebi sadržavaju škodljive tvari koji spadaju u skupinu proizvoda metabolizma gljivica, a to su mikotoksin ergocistin i mnogi alkaloidi među inima ergometrin i ergotamin. Ukoliko brašno sadrži samljevene roščiće, a krma sadrži roščiće može doći do zdravstvenih tegoba. Ljudi koji konzumiraju hranu proizvedenu od brašna zagađenog mljevenim roščićima mogu imati grčeve u želucu kada je trovanje u blažen obliku. Kod jakog trovanja dolazi do pojava otvorenih rana (gangrena) te mogu ostati doživotni bogalji. U najgorem slučaju takvo trovanje može završiti smrću.. Upravo to se događalo u srednjem vijeku kada su ljudi jeli kruh načinjen od zagađenog brašna s roščićima glavnice raži. U to vrijeme ovu “bolest” nazivali su “sveta kuga”. Ukoliko se stoka hrani krmom zagađenom roščićima može doći do poremečaja živčanog sustava, pojava drhtavice, grčeva, proljev, stvaranje otvorenih rana (gangrena) na ekstremitetima, slabljenje apetita, pobačaj, sterilnost, slaba proizvodnja mlijeka, a kod peradi dolazi do tamnjenja kreste, uvijanja prstiju na nogama, kvrgavosti kljuna i drugo. Uzročnik ove bolesti (stvaranje roščića) je gljiva Claviceps purpirea. Zaraza klasova raži zbiva se u stadiju cvatnje kada spore ove gljive nošene vjetrom dolaze na njušku tučka. Kroz 24 sata spore kliju i gljiva ulazi u plodnicu i razvija se u njenoj unutrašnjosti. Ubrzo nakon zaraze gljiva stvara mirisnu, mutnu sladunjavu tekućinu (medna rosa puna spora) u obliku blijedožutih kapljica koje se pojavljuju na površini klasića. Mirisna izlučevina primamljuje kukce kojima se hrane, a istodobno vrše zarazu nezaraženih cvjetova. Spore iz mirisne izlučine šire se i kišnim kapima te međusobnim dodirom pojedinih klasova, koji se njišu uslijed zračnih struja. Nakon zaraze klasića na klasu se umjesto zrna stvara gusto i čvrsto, rožnato, cilindrično tkivo - roščići (sklerocije). U mlađem stadiju ti su roščići sivoljubičaste, a kasnije tamnoljubičaste ili čokoladne boje. Roščići su nepravilnog oblika i različite veličine, a na svom vrhu nose “čupavu kapu” što predstavlja ostatke osušenih prašnika i tučka. U vrijeme sazrijevanja raži jedan dio roščića ispadne iz klasa na zemlju, a ostatak nakon vršidbe bude pomiješan sa zrnom. Roščići koji nakon žetve dospiju na ili u tlo tijekom zimskog razdoblja miruju. U proljeće na roščićima razviju se plodna tijela gljive. Po boji tamno - crvene ili ljubičaste okrugle glavice gljiva je dobila ime Claviceps purpurea “crvena glavica”. Za razvoj ove bolesti potreban je izvor zaraze, to su roščići na tlu. Važno je znati da izvor zaraze mogu biti i zaraženi alternativni domaćini, a to su mnoge vrste trava koje rastu po uvratinama i okružuju oranice, kanalima, međama te ne obrađenim oranicama. Izloženost roščića niskim temperaturama tijekom zime potiću njihovo brže klijanje u proljeće. Za klijanje roščića potrebne su temperature od 9 °C do 15 °C, a kad temperature prijeđu 18 °C ne dolazi do klijanja. Veoma važnu ulogu ima i vlaga (relativna vlažnost zraka od 78 %) koja utječe na oslobađanje spora iz plodnog tijela te stvaranju mirisne ljepljive izlučine pune spora nakon zaraze klasića. Hladno i vlažno proljeće produljuje cvatnju raži što pogoduje jačoj pojavi ove bolesti.
21.02.2011. (16:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
Voljeni 17.02.2011.
Poklanjam vam ovu kanaliziranu pjesmicu, koju nam Svemir daruje.
Želim Ti reći
(Pjesma moje duše)
Želim Ti reći, voljeni Oče
koliko Te moje srce ljubi
za ništa na svijetu ono ne bi htjelo
da Tvoju Ljubav ikada izgubi
Toliko bijah tužna i sama
sve dok ne sretoh Tebe
susretom našim zatitrah cijela
tad ne prepoznadoh sebe
Velika Ljubav, nježnost i milost
dotaknuše biće moje
na dlanu tada pružih Ti srce
i rekoh – od sada je Tvoje
Nježno si tada uzeo mene
u svoje Božansko krilo
rekao blago – slijedi Me dijete
dosta se suze lilo
Radosno krenuh, slušajuć Tebe
što učiš me tajni života
i kažeš – kad si u Ljubavi
tad nema straha – sve je ljepota
Poslušah Tebe, o ljubljeni Oče
i shvatih važnost tih riječi
Ljubav je jedini dragulj Svemira
koji sve patnje i boli liječi
Nastojim sada pratit Te svuda
i moja Duša pjeva od sreće
jer kada svuda putuješ s Bogom
na svijetu tada sreće nema veće
Vaša Zdravka, 01/65-88-254 095/908-40-47
21.02.2011. (09:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
---------------------
Dragi Boro
Sigurno znas za Korinu.
Ona je clan grupe koja proucava Stajnerovu znanost. Inace divna osoba i izvor mnogih korisnih informacija.
Poticem na suradnju.
Hug
Eli
------------------
draga eli!
ja i korina poznajemo se od prapovijesti,
od zore čovječanstva i dobro mi je poznata.
hvala ti na informaciji i potvrdi onog što znam.
tebi puseeeee... boro
-----------------------
Rudolf Steiner, GA 99, TEOZOFIJA ROZENKROJCERA
Naslovi predavanja:
Novi oblik mudrosti
Deveteročlano biće čovjekovo
Elementarni i nebeski svijet, budnost, san i smrt
Silazak u novo rođenje
Zajednički život ljudi između smrti i novog rođenja; Uronjavanje u fizički svijet
Zakon sudbine
Tehnika karme
Sedam planetarnih stanja čovjekove svijesti
Razvitak planeta (I i II)
Razvitak čovječanstva na Zemlji (I i II)
Budućnost čovjekova
Suština posvećenja
Imate 7 dana za 20 downloada na adresi:
http://jumbo.iskon.hr/dl/135huawg10rjv1lq/
______________________
21.02.2011. (15:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
Izbjegavajte raženi kruh, peciva, tjesteninu, kekse i brašno - ZARAZA u EUROPI
ZARAŽENA JE RAŽ
Na nekoliko usjeva zaraza je bila veoma jaka, gdje je i preko pedeset klasova na sto kvadratnih metara bilo zaraženo s jednim pa do sedam i više roščića po klasu. Nakon žetve većina roščića završava u prikolici zajedno sa zrnom raži, a to znači da će biti upitna uporaba takvog zrnja za prehranu ljudi i životinja. Stoga se preporučuje posjednicima tako zagađenog zrnja da pristupe dodatnom postupku čišćenja kako bi smanjili broj roščića. Roščići glavnice raži u sebi sadržavaju škodljive tvari koji spadaju u skupinu proizvoda metabolizma gljivica, a to su mikotoksin ergocistin i mnogi alkaloidi među inima ergometrin i ergotamin. Ukoliko brašno sadrži samljevene roščiće, a krma sadrži roščiće može doći do zdravstvenih tegoba.
Ljudi koji konzumiraju hranu proizvedenu od brašna zagađenog mljevenim roščićima mogu imati grčeve u želucu kada je trovanje u blažen obliku. Kod jakog trovanja dolazi do pojava otvorenih rana (gangrena) te mogu ostati doživotni bogalji. U najgorem slučaju takvo trovanje može završiti smrću.. Upravo to se događalo u srednjem vijeku kada su ljudi jeli kruh načinjen od zagađenog brašna s roščićima glavnice raži. U to vrijeme ovu “bolest” nazivali su “sveta kuga”. Ukoliko se stoka hrani krmom zagađenom roščićima može doći do poremečaja živčanog sustava, pojava drhtavice, grčeva, proljev, stvaranje otvorenih rana (gangrena) na ekstremitetima, slabljenje apetita, pobačaj, sterilnost, slaba proizvodnja mlijeka, a kod peradi dolazi do tamnjenja kreste, uvijanja prstiju na nogama, kvrgavosti kljuna i drugo.
Uzročnik ove bolesti (stvaranje roščića) je gljiva Claviceps purpirea. Zaraza klasova raži zbiva se u stadiju cvatnje kada spore ove gljive nošene vjetrom dolaze na njušku tučka. Kroz 24 sata spore kliju i gljiva ulazi u plodnicu i razvija se u njenoj unutrašnjosti. Ubrzo nakon zaraze gljiva stvara mirisnu, mutnu sladunjavu tekućinu (medna rosa puna spora) u obliku blijedožutih kapljica koje se pojavljuju na površini klasića. Mirisna izlučevina primamljuje kukce kojima se hrane, a istodobno vrše zarazu nezaraženih cvjetova. Spore iz mirisne izlučine šire se i kišnim kapima te međusobnim dodirom pojedinih klasova, koji se njišu uslijed zračnih struja. Nakon zaraze klasića na klasu se umjesto zrna stvara gusto i čvrsto, rožnato, cilindrično tkivo - roščići (sklerocije). U mlađem stadiju ti su roščići sivoljubičaste, a kasnije tamnoljubičaste ili čokoladne boje. Roščići su nepravilnog oblika i različite veličine, a na svom vrhu nose “čupavu kapu” što predstavlja ostatke osušenih prašnika i tučka. U vrijeme sazrijevanja raži jedan dio roščića ispadne iz klasa na zemlju, a ostatak nakon vršidbe bude pomiješan sa zrnom. Roščići koji nakon žetve dospiju na ili u tlo tijekom zimskog razdoblja miruju. U proljeće na roščićima razviju se plodna tijela gljive. Po boji tamno - crvene ili ljubičaste okrugle glavice gljiva je dobila ime Claviceps purpurea “crvena glavica”. Za razvoj ove bolesti potreban je izvor zaraze, to su roščići na tlu. Važno je znati da izvor zaraze mogu biti i zaraženi alternativni domaćini, a to su mnoge vrste trava koje rastu po uvratinama i okružuju oranice, kanalima, međama te ne obrađenim oranicama. Izloženost roščića niskim temperaturama tijekom zime potiću njihovo brže klijanje u proljeće. Za klijanje roščića potrebne su temperature od 9 °C do 15 °C, a kad temperature prijeđu 18 °C ne dolazi do klijanja. Veoma važnu ulogu ima i vlaga (relativna vlažnost zraka od 78 %) koja utječe na oslobađanje spora iz plodnog tijela te stvaranju mirisne ljepljive izlučine pune spora nakon zaraze klasića. Hladno i vlažno proljeće produljuje cvatnju raži što pogoduje jačoj pojavi ove bolesti.
21.02.2011. (16:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...