Komentari

alenzoric.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • ksenija

    Dobitnik Nobelove nagrade, neurolog Francis Crick piše: „Vi, vaše radosti i tuga, vaša sjećanja i vaše ambicije, vaš osjećaj osobnog identiteta i slobodne volje, sve je to ustvari ništa doli ponašanje golemog skupa ţivĉanih stanica i uz njih vezanih molekula“

    avatar

    21.02.2011. (09:28)    -   -   -   -  

  • mina

    snovi bi trebali biti kreativna sila, nikada okovi koji nas drže podalje od naše stvarnosti.
    dopuštam si da sanjam.. često, jer znam da to mogu

    avatar

    21.02.2011. (11:45)    -   -   -   -  

  • metamorfoza

    Snovi, da...sanjarenje, slažem se, kreativna sila, motivacija, poticaj....sanjarim često...pozdrav.

    avatar

    21.02.2011. (14:06)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Mene recimo u ovoj drugoj pjesmi najmanje zanima samo sanjanje ili sanjarenje. Ja pjesmu doživljavam kao priču o kreativnom potencijalu koji je iz nekog razloga zatvoren u krletku i, barem trenutno, ne ostvaruje ono što potencijalno može (sjedim sam u zagralju Sile). Priča o zauzdanom potencijalu već je gotovo legendarna u našem društvu koje za kreativne potencijale ne mari ni koliko je crno pod noktom. To je sasvim logično, ako je osnovna motivacija društva rast nečijih bankovnih računa i nekretnina, a ne rast ljudi. U takvoj situaciji, pojedinac koji neće plesati u tom kolu nalazi se u problemu. Društvo mu sigurno neće pomoći pri riješavanju tog, za pojedinca, najvažnijeg životnog problema. Ne pada mu na pamet. Ali, kad se u spomenutom pojedincu, takoreći otpadniku, pojavi zraka svijesti koja mu ukazuje na spomenuti potencijal, on više ne daje ni pet para za ciljeve društva, kao što ni ono ne daje za njega i njegove potencijale. Problem oslobađanja potencijala ostaje i postaje jasno da je jedini koji potencijalu može dati šansu sam pojedinac. Ali, nešto mu ne da da krene na put, nešto ga tjera da ostane tu. I sve je tajna.

    avatar

    21.02.2011. (16:57)    -   -   -   -  

  • ksenija

    tko može prepoznati kreativnost ako je ona potencijalna?ona nije izrečena.o pojedincu ovisi hoće li je i kako izraziti.da bi izrazio mora imati i pregršt drugih osobina kojima će stvoriti uvijete.mislim da svaka istinska kreativnost kada postane zrela oslobađa se okova i stvara.istinska kreativnost kao prvi uvijet ne predpostavlja prepoznavanje od drugih.ona postaje nužna pojedincu.

    avatar

    21.02.2011. (18:44)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    ne, ne, nisam mislio reći da pretpostavlja da ju prvo drugi prepoznaju i, takoreći, "blagoslove" i odobre. Ona (kreativnost, ili jednostavno - ta-neka-potreba-za-tim-nečim, da budem sasvim neodređen) jednostavno je tu, pojedinac to dobro zna. Ne mora se čak tu ni raditi o kreativnosti, u smislu stvaranja neke umjetnosti ili tako nečeg. Radi se o spoznaji da stvari funkcioniraju onako kako funkcioniraju u društvu, a onaj tko vidi svu izopačenost koja organizira cijelu tu besmislicu, mora naći izlaz iz toga i svoj uski prolaz u stil života koji mu ima više smisla. Recimo, primjeri Van Gogha i mnogih drugih, kod kojih je kreativnost bila vrlo zrela i stvarala štošta, pokazuje kako su prolazili u okolini u kojoj su živjeli i pokušavali stvarati. Ali, ta vrsta vrhunske kreativnosti na stranu. To su rijetki primjeri i previše me ne zanimaju. Najviše me zanimaju obični ljudi, s običnim potencijalima, koji žele i traže druge načine života od onih koji im se guraju u mozgove i u život.

    avatar

    21.02.2011. (18:59)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    uzalud pitaš je valjda najbolja pjesma ikad na ovim prostorima po mom mišljenju...rundek je jedan od onih ljudi...izabel mi doduše nije jasan lik nikad bila, ali nekako se ne mogu oteti dojmu da to tako treba biti:)

    avatar

    22.02.2011. (08:31)    -   -   -   -  

  • Neka

    mislim, razabrati kreativnost od tehnike ... ? ! ?

    avatar

    22.02.2011. (09:34)    -   -   -   -  

  • Indijanka vegetarijanka

    da, često kao da neka nevidljiva sila ne da pa ne da...

    avatar

    22.02.2011. (10:51)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @neka, šta si mislila reći?

    avatar

    22.02.2011. (11:22)    -   -   -   -  

  • ksenija

    meni je nekako uvijek u pitanju stvaranje...ne umjetnine...životnog stila,prijateljstva,posla...uvijek teće u izričaj ovakav ili onakav.inače je bačen talent ili što već...ne izrečena ljubav je ona koja nije dobila šansu.ne znam možda ne razumijem o čemu govoriš!

    avatar

    22.02.2011. (18:39)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @ksenija, točno, nije lako kroz pisanje prenjeti drugoj osobi točno što se misli. To je ograničenje takve komunikacije (govorim više općenito, ne za ovu konkretnu temu). Svatko sebi stvari uvijek prevodi u skladu sa svojim unutarnjim prevoditeljem, a poante često promaše ciljeve i odu u prazno. Uostalom, nije lako shvatiti ni sebe, a kamoli ono što dolazi od drugih.

    avatar

    22.02.2011. (18:59)    -   -   -   -  

  • life is life

    Čitam komentare...tako je to kad se mentalno (riječima) pokušava objasniti ono što dolazi iz dubine srca....jednostavno nemoguća misija - ponekad se istina može izraziti jedino tišinom.

    avatar

    23.02.2011. (10:45)    -   -   -   -  

  • ksenija

    pa meni je @izvorni puno toga dao i riječima.slažem se najviše svojom energijom,vjerom u život,osobnošću...puno bi bilo pisati.pa hvala ti virtualni prijatelju na tome.

    avatar

    23.02.2011. (18:25)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    nema na čemu. podjednako zadovoljstvo je i meni znati da nešto do nekoga dođe.

    avatar

    23.02.2011. (19:08)    -   -   -   -  

  • viviana

    Predivni stihovi. Ovo je kao da naiđeš na svom putu na predah, okrepljujuću kapljicu lijepih stihova, što te okruže načas, ne daju da kreneš dalje bez toga što ti imaju pružiti ( kao žednom vode ili ugodnu sjenu putniku kroz pustinju ) a onda idi dalje.... mirnijim, lakšim korakom...

    avatar

    25.02.2011. (14:02)    -   -   -   -  

  • ksenija

    pa prasac jedan! zar si sumnjao u nas?! .:)

    avatar

    25.02.2011. (19:02)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    nisam, samo konstatiram. :)

    avatar

    26.02.2011. (07:01)    -   -   -   -  

  • Vesper

    Super mi je Rundek, još je bolja svirka, instrumenti koje koriste...dašak egzotike.

    avatar

    04.03.2011. (15:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...