Komentari

bergaz.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    ol´ se zove Miro? :D
    p.s. ova zelena smiruje... ;0)

    avatar

    19.02.2011. (09:46)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    ja se još uvijek smijem na riječ "gablec" otkad sam se doselila u kajkavske krajeve pa ljudi tu riječ zapravo ozbiljno govore :D

    avatar

    19.02.2011. (14:13)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Koji dobar stari zagrebački štih. A jel to u čaši poriluk?

    avatar

    19.02.2011. (14:15)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Nedavno sam čula teoriju postanka gableca.
    Navodno se radi o jednom njemačkom dijalektu gdje je gabl. Kako volimo umanjenice, postao je gablec :-)).

    avatar

    19.02.2011. (22:33)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Poriluk, Seko!?! Ta ti je dobra!
    E sad... Ako je (die) "Gabel" vilica... moglo bi porijeklo biti i otuda što se za takav usputni obrok smatralo da je "za na vilicu", za razliku od kao ozbiljnijeg "za na žlicu"!
    _

    avatar

    19.02.2011. (23:19)    -   -   -   -  

  • DenMla

    Još u tom nizu nedostaje i najoskudniji obrok - to je ak' si s nekim "na nož":o)

    avatar

    20.02.2011. (02:34)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    E da, he he, to bi bio zanimljiv "beštek-meni"!

    avatar

    20.02.2011. (22:20)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Ova boja stolnjaka fakat smiruje ... a još je k tome tu i tradicionalni karirani uzorak - ovo je neki osvješteni birtaš u pitanju! ;o)
    za mene nema dobrog gableca ako se u njemu osim "Gabela" (tj. vilice) ne upotrebljava i "Loffel" (tj. žlica) ... bilo u čušpajzu ili bar u juhici!

    avatar

    21.02.2011. (09:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...