Poriluk, Seko!?! Ta ti je dobra! E sad... Ako je (die) "Gabel" vilica... moglo bi porijeklo biti i otuda što se za takav usputni obrok smatralo da je "za na vilicu", za razliku od kao ozbiljnijeg "za na žlicu"! _
19.02.2011. (23:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DenMla
Još u tom nizu nedostaje i najoskudniji obrok - to je ak' si s nekim "na nož":o)
20.02.2011. (02:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ova boja stolnjaka fakat smiruje ... a još je k tome tu i tradicionalni karirani uzorak - ovo je neki osvješteni birtaš u pitanju! ;o) za mene nema dobrog gableca ako se u njemu osim "Gabela" (tj. vilice) ne upotrebljava i "Loffel" (tj. žlica) ... bilo u čušpajzu ili bar u juhici!
21.02.2011. (09:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MODESTI BLEJZ
ol´ se zove Miro? :D
p.s. ova zelena smiruje... ;0)
19.02.2011. (09:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bookeraj
ja se još uvijek smijem na riječ "gablec" otkad sam se doselila u kajkavske krajeve pa ljudi tu riječ zapravo ozbiljno govore :D
19.02.2011. (14:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sekasmith
Koji dobar stari zagrebački štih. A jel to u čaši poriluk?
19.02.2011. (14:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ZlicaOdOpaka
Nedavno sam čula teoriju postanka gableca.
Navodno se radi o jednom njemačkom dijalektu gdje je gabl. Kako volimo umanjenice, postao je gablec :-)).
19.02.2011. (22:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bergaz
Poriluk, Seko!?! Ta ti je dobra!
E sad... Ako je (die) "Gabel" vilica... moglo bi porijeklo biti i otuda što se za takav usputni obrok smatralo da je "za na vilicu", za razliku od kao ozbiljnijeg "za na žlicu"!
_
19.02.2011. (23:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DenMla
Još u tom nizu nedostaje i najoskudniji obrok - to je ak' si s nekim "na nož":o)
20.02.2011. (02:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bergaz
E da, he he, to bi bio zanimljiv "beštek-meni"!
20.02.2011. (22:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nepoznatizagreb
Ova boja stolnjaka fakat smiruje ... a još je k tome tu i tradicionalni karirani uzorak - ovo je neki osvješteni birtaš u pitanju! ;o)
za mene nema dobrog gableca ako se u njemu osim "Gabela" (tj. vilice) ne upotrebljava i "Loffel" (tj. žlica) ... bilo u čušpajzu ili bar u juhici!
21.02.2011. (09:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...