Komentari

endimion17.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Neverin

    odlično! tko bi uopće i htio živjeti vječno i gledati kako sve drage osobe umiru ili još gore da nekakav eliksir života bude dostupan onda bi opet oligarsi ovoga svijeta profitirali nad sirotinjom koja ne bi imala da sipriušti takvo što. I onda bi jedan Staljin ili Kim Il song vladali vjećno a fala bogu da takvi šupci isto crkavaju kao i mi. Zamisli da su Šeks i Hebrang besmrtni... brrrrrrrr :D

    kada već nismo jednaki pred zakon barem smo svi jednaki pred smrti i ne znam zašto se ljuti toliko toga plaše, meni to zvuči jako utješno..

    avatar

    13.02.2011. (16:53)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    Wau, zakon :) Baš mi je drago da je ispao cijeli jedan post.

    Nisam se bavila puno smrzavanjem, tako da mi je drago da si pojasnio kako se to rješava u praksi. Ali kao što i sam kažeš, to ne mijenja činjenicu da to i dalje nema smisla.

    A što se tiče besmrtnosti i prijenosa gena, to je naravno bila samo metafora i slikovito opisano. Jer naravno da se geni određene osobe naslijeđivanjem na neki način zapravo "razrijeđuju", to je naprosto priroda tog procesa. Ali poslužilo je kao dobra metafora, jer ja zasigurno ne bih danas imala ovakve gene, da nije bilo svih mojih predaka. Naravno, individua je puno više od skupa gena, interakcija s okolišem je još jedan neizostavan element i moglo bi se tu svašta pisati. Ali, kada pišem na blogu, moram se zaustavit u nekom trenu i ne ići u velike dubine, jer jako malo ljudi ima dovoljno znanja iz biologije da bi moglo pratiti takva razmišljanja :) A i ja, koliko god se bavila i proučavala biologiju, osjećam se kao amater u tom području :))

    Hvala još jednom na ovako opširnom odgovoru :)

    avatar

    13.02.2011. (18:14)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Ćini mi se da se više plašimo nestajanja nego nestanka. Barem ja tako. :
    Inače me priče o besmrtnosti uvijek podsjete na Swiftove struldbruge. :)

    avatar

    19.02.2011. (16:31)    -   -   -   -  

  • metalurzi

    Baš znaš čovjeka ostaviti paf. Uglavnom, ne bi život možda ni bio toliko lijep (kao pojava) kada bi se mogao ponavljati ili ostati beskonačan. Tko zna koji je smisao svega toga. Ponekad razmišljam o tome, eto primjerice imamo koliko još tisuća godina na Zemlji da učimo, napredujemo, pa možda jednog dana život preplavi čitav svemir i pobijedi tu svemirsku težnju ništavilu. Možda je to smisao svega, hehe, ali nekako sumnjam...

    avatar

    10.03.2011. (09:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...