Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • borivoj

    From: Civitas
    Subject: Psihologijski portal - www.PSIHOportal.com
    To: borivojbukva@yahoo.com
    Date: Thursday, February 3, 2011, 11:08 PM


    http://www.psihoportal.com/index.php?option=com_content&task=view&id=941&I temid=1

    avatar

    04.02.2011. (09:48)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "ATEISTA JE VEC ONAJ KOJI DEFINIRA BOGA". Osvald Spengler



    "ZELITE LI DA DRUGI BUDU SRETNI, VJEZBAJTE SUOSJECANJE; AKO VI ZELITE BITI SRETNI,

    VJEZBAJTE SUOSJECANJE". Dalaj Lama







    Dragi prijatelji,

    Danasnje tihovanje posvjetite ljubavi. Ne zato sto je za deset dana Valentinovo - zaboga, svaki dan je Valentinovo. Stoga iz bjelokulske antologije "POJMOVNIK”, koja je ujedno i pogovor ove velebne knjige, preuzimam nekoliko odrednica na temu ljubavi:



    Ljubav



    Ljubav, kao ni sunce, ne baca sjenu;

    sjenu bacaju predmeti obasjani suncem.

    (43, 1)



    Ljubav



    Ljubav jede kruh ljubavi i kad ga mrznja ispece.

    Pije vodu ljubavi i kad udruzena zloba truje izvor.

    (102, 99)



    Ljubav



    U vama je ljubav koja drhti od ceznje

    da se preda svojoj velicini...

    (53, 39)



    Ljubav



    Od ljubavi su nacinjeni svi odgovori,

    iako ona ništa ne pita.

    (70, 70)



    Ljubav



    Ona zna

    da na svijetu ne stanuje nitko,

    tko je nje nevrijedan.

    (93, 45)



    Ljubav



    Ljubav je let otkvacen od ptice...

    (64, 19)



    Moja ljubav



    Kad osjetis da srcem nikoga ne iskljucujes,

    naslutit ces sto Ja osjecam

    kad ti kazem da te volim.

    (102, 106)



    Priznajte, niska ovih zapisa Vesne Krmpotic su posebno blazenstvo.



    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.



    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    04.02.2011. (09:52)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Puter od alpske koze ili čekajući sponzora

    Posted By Mahlat On subota, februar 21st 2009. Under Srbija medj' šljivama Tags: ludnica, reklama

    4Share

    Znate ono, ono da je u našoj zemlji od devedesetih moderno da žene imaju poprsje veličine omanje piste sa koje treba da poleti ne baš bombarder ali recimo onaj avion za zaprašivanje komaraca. To kao treba da bude lepo. I muškarci kao treba a padnu u nesvest kad sretnu ženu koja odavno nije videla svoja stopala. A ostale žene kao treba da budu ljubomorne. I strašno je fensi da te žene sa grudima ’’uta-ta-ja-imam-a-vi-nemate’’ ima dekolte do kolena pa gde god sedi, ko šta radi, ona lovi one svoje sise da ne završe tamo gde im nije mesto.

    E sad, one koje su stvarno ljubomorne odu i ugrade silikone. Ako nemaju pameti a imaju para. One koje nemaju para a nemaju ni pameti pokušavaju da povećaju grudi alternativnim metodama. E za njih je izmišljena krema za povećanje i učvršćivanje grudi. Deluje posle prve upotrebe. Otprilike kao lak za kosu. Natapiraš, nalakiraš i kreneš. I moliš boga da ne padne kiša. Valjda je tako.

    Za one koje se nećkaju dato je objašnjenje – ženske grudi neminovno propadaju. Uzroci propadanja su mnogobrojni – neujednačena ishrana (ovo je fenomen, od neujednačene ishrane dupe raste a grudi ne reaguju), nedovoljna fizička aktivnost (sve čime se bavite utiče samo na to da vaše grudi teže ka zemlji jer ni jedan sport ne podrazumeva da ga upražnjavate grudima), radjanje (ovo smatram otkrićem veka – da radjanje utiče na izgled ženskih grudi), dojenje (primarna funkcija ženskih grudi koja upošte nije u trendu), starenje ćelija, itd, itd.

    Ovaj fenomanalan preparat košta 1 300 dinara! Kakve će grudi biti onoj koja ga kupi videće se po sistemu koliko para toliko muzike, to jest koliko para toliko sisa!

    Onda sam okrenula stranu i naišla na reklamu za sapun za mršavljenje – celulit postaje nevidljiv za samo nekoliko minuta. Ovaj sapun se ne zove Hudini. Njime mogu da se peru i grudi. One neće postati nevidljive.

    Na sledećoj strani je reklama za preparat od koga za nedelju dana možete da oslabite dvadeset kilograma. Bez dijete i bez vežbanja. Samo gutaš i ležiš. Krvna slika se neće promeniti a ni sise.

    Sledeća reklama je za sapun koji prodire kroz kožu, pa kroz masno tkivo, pa putuje kroz vaš organizam i deluje baš tamo gde treba tj. na kritičnim mestima. Pametan je samo ne piše koliki mu je IQ.

    Prati ga sapun koji poboljašva cirkulaciju, ubija viruse, bakterije i gljivice i smiruje nervni sistem. Decu ne pravi, neverne muževe ne prati. Sve ostalo radi.

    Svi ovi preparati, sapuni i ostale gluposti su napravljeni od kozjeg putera alpskih koza, potočarke, indijskog kestena, morskih algi, ekstrakta kigelia afrikane i sličnih stvari.

    I ja sad nešto razmišljam ako je toliko jeftino mora i da je prosto. Pa razmišljam da lepo sama nabavim sastojke i preparate smućkam sama. Pa krenem da se mackam, i hiii!

    Ako me ne bude bilo nekoliko dana na blogu da znate da sam u potrazi za alpskom kozom. Recept za puter će mi valjda dati alpski kozari.

    Kigelia afrikana pojma nemam šta je samo naslućujem da je il’ neka afrička biljka il’ neka životinjka sa tih prostora od koje opet treba da napravim puter. Alge ću da kupim u kineskom restoranu.

    Ako budete sreli na ulici ženu sa grudima veličine prosečne srpske lubenice koja nema celulit, bore, proširene vene, gljivice, vruse i bakterije i koja se pri tom smeška kao da nema hemoroide jer gore pomenuti preparati uspešno leče i hemoroide da znate da sam to ja.

    Za recept me ne pitajte.

    Eto, palo mi na pamet kako bi lepo bilo da imam sponzora pa da ovo mesto izgleda profesionalno al’ mene baksuza neće niko nikad sponzorisati.

    Ja nemam dovoljno pameti da povežem alpske koze i sise, krokodile i celulit, sapun i holesterol, potočarku i nervni sistem…

    Moj IQ je mnogo manji od IQ-a običnog sapuna.

    avatar

    04.02.2011. (10:07)    -   -   -   -  

  • borivoj

    http://www.net.hr/planet-x/page/2011/02/03/0051006.html

    Desetogodišnja djevojčica komunicira s duhovima

    Lynn Jackson majka je desetogodišnje Fae i njezinog mlađeg brata Ashleya. Prije nekoliko mjeseci Fae je prestravila ukućane izjavom da joj se u sobu ušuljala starija gospođa i pitala ju: 'Čuješ li me?'.
    Ispostavilo se da u njezinoj sobi nije bilo nikoga, a ovakvi susreti postali su sve učestaliji i strašili su ju sve dok se obitelj nije suočila s mogućnošću da mala Fae može komunicirati s duhovima.

    Majka Lynn u početku je bila ljutita i frustrirana. Prema njezinim riječima: 'Imala sam osjećaj kao da mi netko maltretira dijete, a ja mu nikako ne mogu pomoći. Nekada bih pomislila da bi bilo jednostavnije nositi se s bolešću jer bi onda barem znala kome se obratiti za pomoć', prenosi britanski The Sun.

    Ipak, brižna majka na kraju je pronašla način kako pomoći svojoj neobičnoj kćeri pa je razgovarala s vidovnjacima i duhovnim medijima koji su uvelike pomogli Fae. Tako svoju neobičnu sposobnost više ne doživljava kao prokletstvo već kao dar.

    No, baš kada se činilo da je jedan problem riješen, pojavio se novi. Faein sedmogodišnji brat Ashley, koji nije bio svjestan njezinog dara, počeo se bojati ulaziti u zamračene prostore i gledati u ogledala.

    Nakon što su pažljivo ispitali od kuda mu taj novi strah, saznali su da, poput njegove sestre, viđa duhove koji žele komunicirati s njim.

    On je još uvijek u fazi kada ga to jako plaši, a roditelji i stručnjaci mu pokušavaju pomoći da shvati da se nema čega bojati. I dok je on u fazi prihvaćanja, Fae je već naučila kako kontrolirati svoj dar i vrlo je otvorena u pripovijedanju o svojem daru i načinima na koji se on manifestira.

    'To nije kao kada vidite nešto čvrsto poput stolca. Najčešće osjetim energiju na nekom mjestu i tada mi se u glavi pojavi slika i detalji o osobi. Vidim njihovo ime i znam kako su umrli. Kada zatvorim oči, u samo par sekundi dobijem kompletnu sliku o osobi i njihovom životu.'

    O svojim iskustvima Lynn i Fae napisat će knjigu kako bi progovorili o ovom neobičnom problemu koji je za većinu tabu pa postoje rijetki ljudi kojima se može obratiti za pomoć ili koji mogu podučiti kako se nositi s tako posebnom situacijom.

    Također, kako bi pomogli djeci koja se suočavaju sa sličnim nevoljama, pokrenuli su Facebook grupu Children With Spirit .

    'Fae su najviše pomogli razgovori s ljudima koji imaju sličan dar pa se nadamo da i ona svojim iskustvom sada može pomoći drugoj djeci', zaključuje majka Lynn.

    avatar

    04.02.2011. (10:48)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dober dan.



    Pošiljam vam vabilo na DELAVNICO O MAKROBIOTIKI, kjer vam bom tudi predstavila kako se pripravlja /kuha celovite obroke, glede na trenutni letni čas:

    Cena delavnice (cca. 7 ur): 75 EUR ( z vključenim DDV )

    · Trajanje delavnice: od 9. ure do 16.ure

    · Delavnica bo v soboto, 26. FEBRUARJA 2011, v Trzinu (Kidričeva ulica 57).

    · Interesenti naj se prijavijo po mailu: barbara.srsen@gmail.com ali na 041 - 303 302, kjer boste dobili vse podatke o delavnici in prijavi.

    Oglejte si spletno stran: www.polaris2.si
    MAKROBIOTIKA – HRANA ZA ŽIVLJENJE

    Zdrava prehrana in mir v duši sta temelja celovitega zdravja. Nepravilna prehrana pomaga, skupaj s psihičnimi stresi, pri pojavu bolezenskih stanj na fizičnem telesu. Saj sami občutite, katera hrana vam da energijo, katera pa vam jo, po tem, ko jo zaužijete, vzame – postanete utrujeni, brezvoljni, sčasoma pa se pojavijo tudi hujše posledice nepravilnega prehranjevanja (diabetes, kandida, artritis, obolela jetra, ledvica in kardiovaskularni sistem …).

    George Oshawa (1897 – 1966), ki je zaslužen za razširitev zavedanja o zdravi prehrani po makrobiotičnih načelih po svetu, je, po večletnih opazovanjih in raziskavah, dokazal, da hrana, ki jo uživamo, neposredno vpliva na našo sposobnost razumevanja, na naše odločitve, čustvovanje in delovanje. Spoznal je, da težave človeštva (vojne, lakote, bolezni…) nastajajo zaradi popačenega razvoja teh sposobnosti.

    · Težje prilagajanje spremembam, izbruhi jeze, kožni osip, prepirljivost, egoizem… - so lastnosti, ki so neposredno povezane s kvaliteto in pripravo hrane, ki jo uživate IN NISO LE NEPRIJETNE KARAKTERNE LASTNOSTI.



    Torej lahko z malo drugačno prehrano vplivamo na mir v duši, zadovoljnost, kreativnost, dobro prilagajanje spremembam, umirjenost…

    Prav gotovo ste že brali ali slišali o zakisanosti telesa – kandidiazi, o škodljivosti pesticidov, konzervansov, sladkorja in bele moke, procesirane hrane, rafiniranih živil, gensko spremenjenih poljščin in drugih nevarnosti za naše telo in duha.

    Ko takole gledam množico, znanih in neznanih, ljudi z mnogoterimi zdravstvenimi težavami, ki, še sploh na starost, vse bolj pešajo in propadajo zaradi različnih bolezni, sem se odločila, da želim dolgo in zdravo živeti. Rada bi se sama odločila kdaj bi rada odšla od tu, iz tega telesa, ne da se odloči bolezen namesto mene. Tako, kot so to včasih znali Indijanci in druga prvinska plemena in narodi, ki so živeli povezani z naravo.

    Zato sem se odločila za študij makrobiotike, kajti prepričala sem se, da je hrana lahko zdravilo in strup, odvisno od izbora in kvalitete živil in njihove priprave. In jaz želim biti zdrava. Prepričana sem, da si tudi vi.

    Če si želite spoznati nekaj zanimivih dejstev:
    • O delovanju našega telesa,
    • o prebavi in presnovi hrane,
    • o učinkih različnih zdravih in manj zdravih živil na naše telo,
    • o energiji, ki jo imajo različna živila,
    • o polarnosti YIN in YANG v hrani, našem življenju in okolju, in zakaj je to pomembno,
    • o petih elementih kitajske tradicionalne medicine in njihovem vplivu na naše življenje in okolje...

    potem pridite na DELAVNICO O MAKROBIOTIKI– kjer bomo pripravili makrobiotičen obrok.

    · Cena delavnice (cca. 7 ur): 75 EUR ( z vključenim DDV )

    · Trajanje delavnice: od 9. ure do 16.ure

    · Delavnica bo v soboto, 26. FEBRUARJA 2011, v Trzinu (Kidričeva ulica 57).

    · Interesenti naj se prijavijo po mailu: barbara.srsen@gmail.com ali na 041 - 303 302, kjer bodo dobili vse podatke o delavnici in prijavi.



    ----------------------------------------------------
    BARBARA SRŠEN s.p., univ.dipl.arh
    GSM: 041 - 303 302
    E pošta: barbara.srsen@gmail.com
    www.polaris2.si

    avatar

    04.02.2011. (16:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...