Komentari

smisao-zivota.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


 • TransformacijaSvijesti

  he, he, eto barem sam potaknuo nastanak novog posta, koji rado vilim pročitati. :)
  Istina, znanje, svijest, energija,ljubav, sada, ... vidim kao jedno te isto, koje je sve a ustvari nije ništa. Jer ako je sve istina, ili ako je sve znanje, energija, svijest, sada, bog, jedno ... onda je to sve ujedno i ništa. Ako postoji beskonačan prostor, a u tom prostoru ne postoji ništa, dali taj prostor uopšte postoji? Uzrok je posljedica, posljedica je uzrok. U koliko nema uzroka, nema ni posljedice. Ali isto tako, u koliko nema posljedice, nema ni uzroka. Da bi postojao uzrok, mora postojati i posljedica, i obrnuto.
  Dakle, ako je sve istina, onda je sve ništa, kad potanemo ništa, onda postajemo ono što jest, istina, ljubav, jedno, odnosno ništa... ali je točno da to nemoramo postat, niti nemožemo postati, spoznati, jer to vec jesmo.
  Spoznajom ne postajemo ono što jesmo, vec spoznajemo ono u što vjerujemo da jesmo, a samim time ...

  avatar

  02.02.2011. (10:47)    -   -   -   -  

 • ksenija

  mislim da si zagrebla u ok smjeru,međutim ne trebaju ti nikakve parole,vikanje,izvikivanje...ili mi se činiš ljuta?naravno da je jako egoistično pokušati spoznati i pričati o tome s velikom uvjerenošću,a zapravo blebetati pizdarije i citirati ne buloze .jedina dobra stvar koju u tome vidim je što će pojedinac s vremenom možda uvidjeti kakve gluposti priča.mi se bavimo stvarima koje nam nisu dane ,ali bože sačuvaj da se suočimo s onim što nam je dato...da bismo to učinili moramo uložiti stvaran angažman,a ne samo lupetati...mislim da je to većini danas teško...lakše je pričati o karmi koja nam je donijela sve te nesretne okolnosti,a mi smo samo usputne žrtve...najbolji način za živjeti bez odgovornosti.mogla bi o sl.stvarima do sutra...

  avatar

  02.02.2011. (13:07)    -   -   -   -  

 • Spin

  Jako zanimljiva razmišljanja.

  Ja sam do sada uspio doći jedino do spoznaje kako je razmišljanje zapravo poput spavanja tj sanjanja, samo dok razmišljamo smo budni a dok sanjamo spavamo.

  Razmišljanje zajedno s konceptima putem kojih se odvija je zapravo san a u snu ne možemo doći do nikakvih spoznaja jer stvaramo subjektivnu stvarnost dok nam objektivna stvarnost tj istina izmiče.

  Zato je potrebno buđenje, a ono je jedino moguće u sadašnjem trenutku u kojem nema mjesta razmišljanju (u smslu neprestanih misaonih oluja koje nas vode čas u prošlost čas u budućnost uključujući i fantaziranja svake vrste).

  Samo to sve i nije baš tako jednostavno jer naš um ima neki svoj zaseban život, ali svakako je zanimljivo promatrati kojim se sve bedastoćama bavi i koje argumente sve koristi kada se nečega dohvati.

  SMRT UMU.

  avatar

  02.02.2011. (16:49)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Uživajte u okusu kravljeg mlijeka i mirisu cvijeća, to je najveća i najljepša spoznaja koju možete steći, nema ništa više od toga, zar je uopće i potrebno?...

  Neki dan slušah prije ponoći dvadeset minutnu emisiju na drugom programu HR o šansonjerki Ladi Kos. Na upit kako to da piše i pjeva samo pjesme koje nisu "komercijalne" pa onda ne zarađuje puno novaca, navodno je odgovorila: "Volim takvu glazbu stvarati i ako mi to omogućuje da imam kruh i vodu meni je dovoljno!"
  Koliko je takvih kojima je suština života "biti" a ne "imati" pa čak ni istinu, spoznaju, sebstvo ili Boga? I koliko je teško živjeti u okruženju onih koji žele samo "imati" da bi onda tvrdili da je su?

  avatar

  03.02.2011. (15:54)    -   -   -   -  

 • blade777

  Više volim puštati misao da putuje kroz vrijeme i prostor, nego biti prepušten tvorbi života bez utjecaja vlastite misli.

  Naša misao ima puno veću moć nego smo mi to u stanju spoznati.
  Živjeti život, a ne misliti, bilo bi poput; konzumirati nešto bez mogućnosti osjeta.

  pozz!

  avatar

  06.02.2011. (18:07)    -   -   -   -  

 • Smisao Života

  @Mariano Aureliano
  ...ne merem ni ja :)))...

  @TransformacijaSvijesti
  ...a samim time ne spoznajemo ništa :)))...

  @ksenija
  ...nisam zagrebla, i nisam ljuta, mogao bih jedino zagrepsti i biti ljut :))))... ali nisam ljut, možda sam samo uzbuđen jer sam spoznao da nema spoznaje, pa koristim viku i parole, I KAJ FALI VIKANJU I PAROLAMA ???!!! :))))...

  @Spin
  ...umu je smrt suđena od dana rođenja, i on to zna i to ga strašno plaši, pa stvara svakakve mitove o svojoj besmrtnosti :)))...

  @semper contra
  ...da, to je prokletstvo čovjeka naše kulture, što "biti" poistovjećuje sa "imati" :)...

  @blade777
  "Naša misao ima puno veću moć nego smo mi to u stanju spoznati"... eto vidiš, i ti si došao do zaključka da nismo u stanju spoznati :)))... i nitko ovdje ne govori o o tome da se život živi bez mišljenja, već o tome da se ne vežemo uz misao kao uz nešto što mi jesmo, mi nismo misao, odnosno misao nam ne donosi spoznaju jer se nema što spoznati :)))...

  avatar

  07.02.2011. (18:10)    -   -   -   -  

 • Spin

  Kada um ne može nešto spoznati onda to imenuje dosadnim i ispraznim, ali to ne znači da je ono što je izvan dosega njegove spoznaje dosadno i isprazno.
  Jednako kao što ne znači da glazba ne svira pošto je gluhi čovjek ne može čuti (mada je njemu doduše ta činjenica da glazba svira zapravo beznačajna)

  Um zapravo samo želi nešto iskoristiti (i klasificirati po mogućnosti) bila to ljepota cvijeta ili pak duhovna spoznaja.

  Zapravo se ova spoznaja od @smiao života o tome kako se zapravo i nema što spoznati doista čini istinitom, spoznaja je samo djelatnost uma a um je samo jedan od ljudskih organa kojima percipiramo svijet i to je to.

  avatar

  07.02.2011. (20:40)    -   -   -   -  

 • TransformacijaSvijesti

  @ Smisao, :)

  avatar

  07.02.2011. (21:34)    -   -   -   -  

 • ksenija

  naravno da ima spoznaje!

  avatar

  08.02.2011. (07:51)    -   -   -   -  

 • Smisao Života

  @ksenija
  ...dokaži! :))))

  avatar

  08.02.2011. (20:45)    -   -   -   -  

 • Viorel

  A sto je po tebi istina? :)
  I sto je po tebi spoznaja?:)

  avatar

  09.02.2011. (04:06)    -   -   -   -  

 • Smisao Života

  @Viorel
  ...ono što um želi da bude istina i spoznaja, ili kako sam napisao u postu: "Taj um stvara i pojam spoznaje i potrebu za spoznajom, kao i pojmove znanja i neznanja, a time stvara i pojam istine koju želi spoznati" :)...

  avatar

  09.02.2011. (13:42)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...