Komentari

apatrida.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Wall

    profesionalna deformacija,ne zamjeri: money, money, money must be funny in the rich man's world (many znači mnogo, mnogi)

    avatar

    01.02.2011. (18:31)    -   -   -   -  

  • odmak

    Wall,
    ali ja dolazim iz Kerum grada i kod nas se govori kako se piše, naški rečeno fonetski. Zapravo sam trebala napisati money, money, money must be Fani, ali telefon, posao i brzina...
    Kako god drago mi je da paziš.

    avatar

    02.02.2011. (07:35)    -   -   -   -  

  • odmak

    Wall ,
    razmišljam, ne vrijeđam se da se odmah razumijemo jer je moja krivica, ali razmišljam kako je ovaj nesporazum mana mog pisanja. Brže mi idu misli od napisanog i često mi se u moru asocijacija izgubi poanta, a poanta je u ovom slučaju bila baš taj svijet koji ne zna i nije ih briga.

    Negdje sam pročitala od A. B. Šimića neku vrst ispovijedi - priznanja kako je pravopis smatrao formalnošću (to su mu zamjerali) i kako je vrlo brzo uvidio da griješi.
    Apsolutno se s njim slažem. Dalje je nepotrebno.

    avatar

    02.02.2011. (12:38)    -   -   -   -  

  • wall

    ma, nije do pravo(g)pisa,niti engleskog (formalizma)...shvatio sam tvoju poantu s Fani, ali ti shvati moju: many ima drugo značenje i odmah odvede na krivi trag...ali, s engleskim se lijepo igrati, npr. fanny=guzica (sleng), funny je smiješna, ali slično je i phoney=lažna, izvještačena; ipak, mislim da je naj-poanta u pravilnom engleskom (koji sam predložio) a što je poznati refren grupe ABBA, izvornog značenja da 'lova vrti svijet (u Kerum-jeziku seljačkije- para vrti gdje burgija neće). ne dajte se očaju, vi što (ne) izglasaste kerum-jad grad. bit će možda i gore, ili dole svejedno. tebi puno sreće!

    PS.evo mojih prijedloga tvog naslova:

    MANI (Gotovac) must be- FANI (Kerumova)!
    MANI (lovu)-važno je bit' FANI!
    Money money money KERUM FANI phoney!

    avatar

    03.02.2011. (15:44)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Mislim da je naš puk imao privilegiju kao malo koji na svijetu. U stotinu godina država mu je promijenila je tri sustava i sprema se uletjeti u četvrti. Feudalni s početkom kapitalističkog, komunistički s elemtima kolektivizma, onda opet kapitalistički s elemtima kriminala. A sada mu se sapuna daska da ovako naivan uleti u visokosoftificiranu birokratsku mašineriju EU. A on nikako da shvati da je to sve to isto sranje samo drugo pakovanje i uvijek se nada boljem i veseli svakoj promijeni.

    avatar

    03.02.2011. (16:09)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    he he, baš je smiješan vic

    avatar

    04.02.2011. (21:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...