Komentari

alenzoric.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • izvorni život

    Upravo tako i ja mislim. Svatko u sebi ima barem neko polje (ili više njih, ali kvantiteta ne igra ulogu) koje treba otkriti, razviti i biti u kontaktu s njim. To je jedan od čovjekovih najvažnijih zadataka u životu. Ne da bude "dobar" učenik, "dobar" student, "dobar" radnik, dobro ovo ili ono, ne da bude prihvatljiv "društvu", nego da bude prihvatljiv sebi, da otkrije sebe, da izađe iz nametnutih obrazaca i živi život što potpunije i svjesnije. To polje, ta mogućnost, u svakome leži doslovno poput sjemena, i čeka... prvo, čovjekovu pažnju, drugo, čovjekov angažman, tj. stvaranje uvjeta u kojima sjeme može rasti. Pri tome je prvenstveno važan sam proces otkrivanja, razvijanja, stvaranja, nastajanja i postajanja, rezultati su u drugom planu.

    avatar

    02.02.2011. (06:52)    -   -   -   -  

  • Indijanka vegetarijanka

    to je točno. no, čini me tužnom kada vidim kako neki talentirani ljudi žive jer ne mogu živjeti od svog talenta, dok s druge strane ima hrpa onih koji sasvim pristojno žive od 'navučenog' talenta, odnosno nečeg što bi prije bilo nekakva mana nego talent. ali možda je i preživljavanje zapravo talent nad talentima.

    avatar

    02.02.2011. (10:13)    -   -   -   -  

  • metamorfoza

    Lijep i zanimljiv post.....a šta ideš s kokicama spavati, heee....malo šale da ne bi sve bilo preozbiljno...pozdrav.

    avatar

    03.02.2011. (17:31)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    možda i prije njih, ne znam kad kokice idu. :)

    avatar

    03.02.2011. (18:51)    -   -   -   -  

  • Vesper

    Super tema, dobro obrazloženo. Ovdje navratim kad se zasitim filozofiranja, vlastitog i tuđeg.
    Pozdrav ti, iako si vjerojatno već u dubokom snu :)

    avatar

    03.02.2011. (21:00)    -   -   -   -  

  • LoveToRead

    Sada sam baš pogledala najavu. Bez obzira što je kasno i što sam ga već pogledala tri puta, pogledat ću ga i četvrti puta:). Odličan i neobičan film:)!

    avatar

    03.02.2011. (23:22)    -   -   -   -  

  • viviana

    Na žalost, naš sustav obrazovanja funkcionira kao vrlo efikasan egzekutor dječije kreativnosti, slobode, samosvojnosti pa i talentiranosti kao potencijala koji treba poticajno okruženje... što znači da treba mijenjati sustav.

    avatar

    05.02.2011. (22:09)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @viviana, na žalost je tako. Ali lakše je pomaknuti planinu nego mijenjati kruti obrazovni sustav. Zato treba smisliti neke druge načine, alternativna školovanja i sl.

    avatar

    06.02.2011. (18:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...