Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Neverin

    usto su monopolisti u minusu, kakvu dilektanti, blože dragi

    avatar

    26.01.2011. (16:26)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Kao bivši projektant elekroinstalacija za razne objekte (stanbena izgradnja, tvornice, robne kuće itd) i elektroenergetskoh objekata uključivo i trafostanice napona do 20 kV vrlo često sam se susetao s takvim odgovorom HEP-a. Ne znam koliko je ovo zaista "tuk na utuk" no činjenica je da HEP UVIJEK zahtijeva sufinaciranje izgradnje elektroenergetskih objekata kada na nekom području nemaju raspoloživih energetskih kapaciteta.

    Osobno sam uvijek zbog toga negodovao. Nekoliko puta se desilo da su investitori odustali (naročito inozemni) kada su uvidjeli da su u neku ruku prevareni: kupili su zemljište bez opskrbe strujom, vodom, plinom, telekomunikacijom. To se kod njih tako ne radi.

    No takav je kod nas zakon. Ili je bio dok sam projektirao prije godine i po. Investitor je dužan izgraditi postrojenje i onda ga predati HEP-u u osnovno sredstvo, a HEP ima pravo ne izdati prethodnu elektroenergetsku suglasnost ako nema dovoljnih kapaciteta.

    avatar

    26.01.2011. (16:29)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @neverin, ovo ti je lud, zbunjen, normalan ;0)
    @semper, sve uvijek vodi onom zaključku - birokracijo i bogu si teška. ne čudi me stoga zaziranje stranih investitora od ulaganja u našu privredu, nema tu sriće sa tolikom papirologijom. čak bi i najstrpljiviji čovjek ispalio na živce.
    osobno bih voljela vjerovati kako ovdje nije u pitanju inaćenje HEPa, ali razlog bio ovakav ili onakav ne mijenja naš trenutni status - gospodarstvo mortus. samo ga turobno naglašava.
    a bložesaćuvaj, što drugo reći.

    avatar

    26.01.2011. (16:59)    -   -   -   -  

  • Pljuc u dalj

    Mislim da hep nije izradjivao urbanisticki plan, vec lokalna samouprava i zasto niste prije dali primjedbu na lokaciju pa bi se sve ovo izbjeglo. A trafostanica uvijek mora biti u necijoj blizini ali je bitno da nije u mojoj? Ali eto moderno je pljucati po hepu pa zasto svaki hrvat ne bi dao svoj doprinos

    avatar

    26.01.2011. (18:45)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Pljuc, možda ne pratiš razvoj situacije od početka pa razumijem tvoju zbunjenost, odgovore na takva pitanja zapravo komentare sam već dala u svojim tekstovima i komentarima, pa hajde da se ponovim još i ovaj put...
    dakle protiv trafostanice nije apsolutno nitko, bila je samo sporna njena lokacija u neposrednoj blizini naselja (doslovno kuća i zgrada) - koju smo uspjeli promijeniti u idealnu lokaciju iza brda na kojoj NEMA NITI JEDNE kuće, zgrade, naselja i čovjeka. tako da tvoja teza "A trafostanica uvijek mora biti u necijoj blizini ali je bitno da nije u mojoj" - ne stoji. mi nismo prebacivali problem u tuđe dvorište, već smo ga riješili u svojem. taj argument stoga u našem slučaju ne može biti optužba.
    jednom sam rekla i opet ponavljam, odgovorno ponašanje smatram sveopćim uzusom, kojega se građanska inicijativa držala, i osobno se toga držim, a od drugih očekujem da ga se drže. ta je priča, što se lokacije tiče, na zadovoljstvo svih građana i gradske uprave - uspješno riješena i gotova, amen.
    što se urbanističkog plana tiče, morali bi se vratiti u prošlost, no da ne duljim - potpuno si u pravu da ga donosi lokalna samouprava, koja je u ovom slučaju pogriješila i sada na inicijativu (i masovni odaziv građana) - svoju pogrešku iz prošlosti ispravila. na tvoje pitanje "zasto niste prije dali primjedbu na lokaciju pa bi se sve ovo izbjeglo" dati ću ti istinit odgovor - građani nisu znali. sve što se radilo, radilo se bez njihova znanja. saznali smo u zadnji tren. takve se stvari u Hrvatskoj dešavaju i ne trebaju nas čuditi. na nama je da ih ispravljamo i na njih upozoravamo.
    da li je moderno pljucati po hep-u ne znam, no znam da se protiv nekih čelnika ove firme vode istrage, osobno im želim sreću i dokazivanje nevinosti, jer to bi značilo da je hep poštena firma, bez ikakvih dugova, repova i malverzacija - dobro za hep, još bolje za građane.
    želim ti dakle ovim reći, ukoliko si moja promišljanja doživio/la kao pljucanje, uvjeravam te da su ona zapravo navijanje za pravnu državu, za uspješan HEP i zadovoljne građane. ništa više niti manje od toga. ja želim da ova firma posluje transparentno i uspješno, da građani i dalje za svoj novac dobijaju kvalitetnu uslugu. ukazati koji put na propuste koji se dešavaju oko nas nije automatski po definiciji napad, već itekako potrebno razbistravanje voda. toliko za sad i pozdrav.

    avatar

    26.01.2011. (20:10)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    To je odraz našeg mentaliteta, balkanskog, uvijek i u svakoj situaciji naša mora biti zadnja. I sad onaj što drži monopol izigrava velikog bosa i ucjenjuje. Nikad se ne stavi na prvo mjesto
    društveno dobro što bi bilo normalno već interes onoga tko ima moć.
    To je tako u cijeloj državi počevši od same vlade po čemu se vidi da ona mjesta u kojima
    vlada hdz donekle prosperiraju a ako oni nisu na vlasti nema pomoći. Hep je firma sa friškim dotokom novca pa zato i odlazi u crnim torbama.
    Sjećaš se prije neki dan kad su Kosorica i Milinović posjetili sa novinarima dječji odjel
    onkologije u Kljajićevoj a što se inače ne smije raditi na taj način. E onda je ona velikodušno
    poklonila 250000,00kn bolnici. Na pitanje iz kojeg budžeta Milinović joj je šapnuo da su to
    njeni privatni novci. Kad se postavilo pitanje odakle- odgovora nema.
    Dakle ja tvrdim da još uvijek postoje crni fondovi iz kojih oni grabe a puniti se mogu jedino
    iz državnih firmi. Daj Bože da je poklon bolnici bio i veći ali na transparentan način jer to su
    novci poreznih obveznika a ne njihova prćija. Kosorici stalno treba šaptač a tako je i danas
    bilo u Saboru kad nije znala koliko košta litra benzina pa joj je ponovo šapnuo Milinović.
    Čini se da nas ponovo čeka vrijeme Matije Gupca!

    avatar

    26.01.2011. (20:56)    -   -   -   -  

  • srza

    Modesti, svaka ti čast. Vidim da si i ti napravila svoj odličan osvrt na ovu temu trafostanice i ponašanje velikoga HEP-a. Međutim iz nekih friških informacija proizlazi da ni naša gradska vlast nije učinila sve potrebne korake na dogovaranju s HEP-om i vladom ili ne znam s kim već to treba učiniti. Sigurno je da to treba riješiti na višem (HDZ) nivou, jer je sasvim sigurno da nitko iz HEP-a neće odlučiti svojom voljom pomaknuti TS i dalekovode u situaciji kad im svima (opravdano?) visu USKOK nad glavama- bez (HDZ) amena odozgora.

    avatar

    26.01.2011. (21:59)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Ha, a čitam. Daj šuti, a kaj da vam one ventilatore za struju deneju, kajjaznam, 20 komada.
    Ubi propuh i promaja.
    Same old story.

    avatar

    26.01.2011. (23:27)    -   -   -   -  

  • obadzo

    Dobro ti je Srza reka, bez amena HDZ-a misa nije gotova!!!
    ...nego, ako nije problem posalji mi mailom link stranice za one "putujuce prozorcice" u tvom boxu.
    ...lip pozdrav!

    avatar

    27.01.2011. (10:31)    -   -   -   -  

  • NF

    lota continua, der kampf geht weiter...

    avatar

    27.01.2011. (10:41)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @fra, sve na neki način vodi bunama. izdvojio si neke ključne primjere koji zapravo pokazuju koliko su ovi moćnici na vlasti zapravo u sukobu sa sobom, kroz njihove ruke teku veliki iznosi ali ne razmišljaju koje je njegovo porijeklo, oni podrazumijevaju da su novci njihovi, pa im ne pada na pamet razmišljati o putevima tog novca, možemo slobodno reći da se kite tuđim narodnim perjem. ako u ovom slučaju lovu nazovemo perjem, a narod očerupanom pticom. pokojni veliki Radić nije ni bio svjestan koliko je zapravo njegova zloguka rečenica o guski u maglama bila proročka za Hrvate. a u tajne prostorije HDZa u kojima je posakrivan još koji Bukovac ne treba ni sumnjati...
    @srza, evo potvrđuješ mi nešto u što vjerujem većina naših građana nije ni sumnjala, bez uplitanja politike apsolutno ništa nije moguće ostvariti, bez amenovanja velikih igrača maleni se čovjek izgleda ne može ni pop... no dobro, da ne vulgarim, preoblikovat ću to u nešto konkretnije, bez dopuštenja iz vodstva stranke (pa ma koja god da je ugniježđena u lokalnim upravama diljem Hrvatske, u našem slučaju to je HDZ) - ne može se otvoriti ni javni wc. tako da nad nama, kao građanima ovog grada, županije i države, i doslovno i preneseno, vječno lebdi smrad neke - kalafonje.
    @alexxl, ma pusti, nije to loša stvar ventilirat, barem bi ćeralo tice serice ;0)
    @obadzo, točno tako! a ovo drugo, ma što bi bio problem, evo odmah šaljem upute ;0)
    @NF, ja.

    avatar

    27.01.2011. (12:05)    -   -   -   -  

  • turimti

    tužno je kad se impotentni kurče...rezultat je uvijek unaprijed poznat. svojom pobjedom nad hepom ostvarili ste pun pogodak. nemate trafo stanicu gdje je trebala biti i nećete je dobiti tamo gdje ste mislili da joj je mjesto. hep nema para, a u projekt su dovoljno uložili da ponovno projektiranje ne dolazi u obzir. kako sada stvari stoje, trafo stanicu ćete dobiti tamo gdje želite samo ako (investitor) nađe/te novce. a njih ćete dobiti ako bosna odluči nešto graditi u luci. malo sutra...na žalost ni vi niste izuzetak u ovoj našoj hrvatskoj zbilji. kurčio se franjo, kurčio se ivo, glavaš, danas šeks,čačić, a sutra zna se...račune treba platiti...

    avatar

    27.01.2011. (12:22)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @kito, dopusti samo mali ispravak, nemamo trafo stanicu gdje nije trebala biti. lokacija na koju smo je građanskom inicijativom uspjeli izmjestiti je uistinu njena originalna i prva lokacija, a ova lokacija u centru grada je ona druga, izmišljena, naknadno zamuljana - tko zna kakvim igrama velikih igrača (iz kojih pazi - ne izuzimam ni lokalnu samoupravu!).
    narod ovdje pokušava ispraviti ono što mu se krivo servira, nažalost kao i uvijek, malo prekasno. investitori, investitori se traže, love nema, a opet je ima. trafe nema, a opet nam se Jacinim ediktom kao fatamorgana ukazuje malo južnije gdje je i tužnije... mi smo zemlja čudesa, svi smo se najeli ludih gljiva.
    reci mi, što nam onda drugo preostaje nego svjedočiti o onome što svojim očima vidimo?
    @mulatkinja, teško je danas tražiti pravicu od onoga tko te i tuži i sudi, to je kod nas izgleda tako.

    avatar

    27.01.2011. (12:50)    -   -   -   -  

  • turimti

    žao mi je ali ja više nevjerujem spontanom događanju narodu. tu je u konačnici gubitnik narod.organizator obično naplati svoj trud.
    da je narod iskrenuo zainteresiran za probleme, reagirao bi na vrijeme koristeći procedure.
    nije vas bilo kad se donosio gup. sad imate ledinu, a struju ćete dobiti kada i dubrovnik dobije auto cestu, a pelješac bude mostom dotaknut. na žalost...

    avatar

    28.01.2011. (13:03)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    to je otprilike i moj zaključak, no opet onaj maleni blesavi idealist u meni uvijek naginje nekoj nadi, možda jer ona umire zadnja.

    avatar

    28.01.2011. (13:21)    -   -   -   -  

  • srza

    Turimti, mogla bi probat širit pozitivne vibracije, ali ne, ti mi djeluješ kao HEP-ov provokator na temu naše trafostanice. Ako ne možeš pozitivno, bolje da se malo odmakneš od ove teme!

    avatar

    28.01.2011. (17:07)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Sad ce ti pronac preko I.P. adresu i Radu Buljubasica poslat da ti prereze zice.

    avatar

    28.01.2011. (17:48)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @srza, u obranu kite mogu samo podvući da je grintanje njen đir ;0) ali nije ona lošeg srca, ispod te zajedljivosti krije se samo čista, ponekad doduše i neugodna iskrenost. njeno je da grinta, na nama je ono suprotno...
    @Pero brate, takomisvega sad si me zabrinuo ;0))

    avatar

    28.01.2011. (23:44)    -   -   -   -  

  • srza

    Modesti, nemam ništa kontra Kite, ovo je samo bio prijedlog da grintanje malo usmjeri prema HEP-u, a ne prema Pločanima.

    avatar

    29.01.2011. (12:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...