Komentari

crostojkovic1958.blog.hr

Dodaj komentar (0)

Marketing


  • crni B.S.

    PREDMET: Đurđa Dragašević rođ. 04. 07. 1948., djevojački Tomić

    adresa: Ulica J. Haulika 6, 43000 Bjelovar



    Dana 11. ožujka 2011. godine Udruzi za ljudska prava „ŠTIT“ Bjelovar obratila se je oko 14.30 sati gospođa Đurđa Dragašević rođ. Tomić, sa primjedbom na postupanje bjelovarskih policajaca. Između ostalog kazala je da sudski se je rastavila još prošle godine u mjesecu svibnju, od Miroslava Dragaševića, te u verbalnoj svađi 06. ožujka 2011., mu je rekla odnosno viknula da iz njenog stana „izađe van“. Na što je Miroslav Dragašević pozvao policiju. Gospođa Đurđa kaže da „Miro“ ju je prijavio u njenom vlastitom stanu – za obiteljsko nasilje. I da nije odveden u policiju on, već da je odvedena ona. I komentirala je: da je to apsurd.



    · Gospođa Đurđa Dragašević je inače žena mirne naravi, nikada u životu nije bila osuđivana za bilo kakvo kazneno ili prekršajno djelo. Kao i nikada nije narušavala javni red i mir.

    · Žao joj je „što policija je prema njoj tako postupala“.

    · Kaže – zar nije stid zapovjednika policije Žarka Čanađiju, da na nju kao srčanog bolesnika, koja već godinu dana zadnjih uzima velike količine lijekova, šalje četiri uniformirana policajca da ju privedu, odnosno uhite.

    · Da u policijskoj prostoriji za zadržavanje ju je pljusnuo policajac po lijevoj strani lica, te da ona je pala sa stolca i udarila glavom o tlo.

    · Oživljavali su je 10-tak minuta, okrenuli na bok i vukli jezik van, polijevali vodom… A da je to vidjela i čistačica u policiji. Dok se je probudila da je vikala da zovu Hitnu pomoć. I da je trebalo puno vremena da hitna pomoć uopće dođe.

    · Gospođa Đurđa inače godinama radi u bjelovarskom „Caritasu“, kao volonterka. Kaže da se svih detalja dobro sjeća, čak navodi da u prostoriji za zadržavanje je vidjela tri stolca metalna koja potječu iz „Caritasa“.

    · Gospođa Đurđa priznaje da ima nekih osobnih psihičkih problema, a oni su počeli zbog čestog maltretiranja Miroslava Dragaševića, zvanog „Miro“, koji je razvojačeni branitelj sa PTSP-om, čiji bratić također radi u bjelovarskoj policiji, a on navodno se zove Stevo Dragašević. Da je ona ta koja je prije prijavila za napade i prijetnje, ali sve je to nečijim propustom ostalo samo na papiru.

    · Gospođa Đurđa je majka triju odraslih kćeri, čiji je suprug Milodrag Jovanović (na čije ime se i stan vodi) bio visoki oficir JNA, koji je otišao tj. pobjegao iz Bjelovara 1991. godine u Beograd, Srbija.

    · Gospođa Đurđa kaže da isti policajac koji ju je pljusnuo, već u njenom stanu postavio se agresivno prema njoj. Da protiv istog je podnijela (poslije) kaznenu prijavu na Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

    · Gospođa Đurđa kada je došla u bolnicu, da doktor na internom odjelu ju je pregledao te je uputio na neuropsihijatriju, gdje su isto izvršene pretrage. Cijelo vrijeme policajci su bili uz nju, a to je sve trajalo nešto manje od 5 sati. Policajci su je htjeli ponovno vratiti nazad u policiju, da doktor nije dao i ostavio ju je do jutra u bolnici. Odakle su je policajci odveli ili bolje rečeno priveli pred Prekršajni sud u Bjelovaru.



    U Bjelovaru, 11. ožujka 2011. godine



    Predsjednik Udruge:

    Branko Stojković

    avatar

    15.03.2011. (13:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...