Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Bla Bla

    Svaka čast za upornost.
    Ali nema tako ubijenog trga u Zagrebu, kao što je to Kvaternjak. Totalno ubijen u svakom pogledu, nema duha, prazan "postmoderan" prostor koji je za nista, nefunkcionalni podhodnici.

    Šteta dugih 11stica i 12stica.

    avatar

    22.01.2011. (17:37)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Svi gradovi imaju neku dozu "ljuskavosti" makar nisu izvorno urbanistički "ljuskasti" poput recimo Beča. Pod time mislim na onaj osjećaj koji obuzima putnika namjernika kad, idući od centra prema periferiji, prijeđe neku točku u gradu i kad se "nađe" u nekom više-manje drugačijem "svijetu". To su očito i stvarne granice pojedinih faza u povijesnom razvoju grada.
    U Zagrebu, po meni, to su među ostalima Britanac, Selska, pruga na jugu, Heinzelova i - Kvatrić. Iako on već dugo nije "Međašnji" jer se grad realno proširio do Sesveta i dalje, "iza njega" i njemu prirodno pripojene Heinzelove je još uvijek "sve" onako pitomije, tiše, toplije. A on sâm postao (mi) je hladna i pomalo neugodna granica preko koje se prelazi žurno...
    _

    avatar

    22.01.2011. (18:17)    -   -   -   -  

  • Marina kuharica

    kvatric sam voljela kad bi bio prepun kumica. sad niti ne znam kako izgleda. i u biti bi on trebao pripadati u sam centar grada. ta nije toliko daleko od jelacic placa. a opet bas djeluje kao pocetak periferije. u stvari bi se konacno neki gradonacelnik trebao malo trgnuti i poceti spasavati ove prelijepe zgrade od totalne propasti. doista su derutne.

    avatar

    22.01.2011. (18:23)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Ne znam.
    Nekako mi je žao poteza Kvatrić-Zvonimirova. Ti si kupovao stripove, ja bižuteriju :-)).

    avatar

    22.01.2011. (19:41)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    blabla, GP, baš ste ovo lijepo rekli, slažem se sa obojicom!
    i Meni je Kvatrić oduvijek bio rub najužeg centra grada, nakon njega je počinjao onaj neopisivi dio koji nije ni centar ni periferija, pojas kuća sa malim vrtovima ili pak dućana koji zanimaju samo "lokalce" ... on je bio i ostao zaista "međašni", uz sve promjene koje je grad doživio.

    Isto tako, atmosfera Kvatrića je blizu apsolutne nule ... ajd, Vincek sad malo oživljava plohu trga, tu je ona dugačka klupa i voda koja malo žubori ... pa onda nekad netko i zastane na trgu, no generalno je trg zamišljen kao prometno čvorište sa neodređenom plohom u sredini koja ne služi ničemu. Eh, da je tu sad malo zelenila ili kakva fontana, možda nekakva druga zgodna kreacija (zanimljiviaj od reklamnog stupa), neki štos sa svjetlom u mračno doba dana ...

    Marina kuharice, ja ne žalim puno za premještajem placa, on je bio uvijek naguran, neuredan, pomalo smrdljiv, sa lokvama vode ... također nije bio mjesto za lijepi boravak. Proveo sam htio-ne htio tamo dosta vremena, ali mi nikad ta ploha nije bila ugodna za boravak.
    Isto tako, ne doživljavam zgrade oko Kvatrića kao derutne, mislim da su u solidnom stanju ... no, kronično tom prostoru (dakle, i njima, zgradama) fali duha, nečega što bi davalo "dodatnu vrijednost".

    avatar

    22.01.2011. (22:15)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Jesu na Kvatriću svi tramvaji plavi i sve Zagrepčanke plavuše?

    avatar

    22.01.2011. (23:20)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Hehehe, PuŠ, zgodna primjedba!
    Tramvaji više-manje jesu (osim onih prefarbanih u reklamne boje), a žene ... hm, više-manje nisu (iako ih isto ima prefarbanih u "reklamne" "plave" boje). ;o)

    avatar

    22.01.2011. (23:28)    -   -   -   -  

  • _________

    potez kvatric-plac-gorica treba postati pjesacka zona kako je predlagano prije (nesretne) obnove trga. inace, ovih je dana konacno vratilo zebru od tramvajske na trgu prema domjanicevoj, a paznju skrecem na mali egzoticni obrt u nemcicevoj.

    avatar

    23.01.2011. (01:34)    -   -   -   -  

  • ST

    A..... reklama Visokogradnje....

    avatar

    23.01.2011. (12:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...