Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • pametni zub

    Djevojke iz Sousse
    Uzdaju se use
    a i dečki s pustinjskim lisicama!

    avatar

    22.01.2011. (14:42)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Samo gledam! Izvrsno

    avatar

    22.01.2011. (15:10)    -   -   -   -  

  • NF

    imaju moćnu ilegalnu komunističku partiju, pratim na netu, to mi stvar čini još zanimljivijom

    avatar

    22.01.2011. (15:30)    -   -   -   -  

  • j.

    Jučer baš prolazim pored Plive (kakva simbolika za ovo što slijedi!) i na niskom zidiću Vukovarske, gotovo neuočljivom ikome osim pješaka, zabundan i neočekivano hitar od nadolazeće vjetrine uočavam friški grafit: "Danas Tunis, sutra Hrvatska - Crvena Akcija".
    Na stranu želje i željice grafitera, ali me zapravo frapirala jedna druga stvar: evo sad i za Tunisom kaskamo, a nekad je tamo fudbalska reprezentacija išla na lagane februarske pripreme, trpajući domaćinima po desetak komada i uigravajući mladce koji danas treniraju naše pretvorene turbo-gigante, pardon, udruge građana.
    Ili je ipak dobro kaskati u takvim stvarima? Jer, nek' prvi kamen baci onaj tko je bez grijeha, skinuvši tuđu glavu, kad baš mora. Možda još uvijek ima onih koji misle da se kotrljanjem glava nešto dade postići?
    Ovi ministri unutarnjih poslova uvijek su vrlo živahni, sjetite se samo Sarkozya, da ne idemo dalje u povijest... ili u današnjicu?
    A propos odupiranja "... islamizaciji a la Bin Laden s jedne strane, i globalizaciji po neoliberalnoj mjeri s druge..." ono mi također poznato zvuči. S jedne strane nudi se trava na ispašu, a s druge prekvalifikacija u konobare ili prostitutke Novog Svjetskog Poretka. Kao da trećeg puta (ali ne blaireovskog, kao fraza, nego onog švicarskog, norveškog...) nema.
    Evo, nas o tome čeka referendum, a što su osim plača i škrguta zubi na tom planu dobili Tunižani?
    p.s. Pored izvrsne konstatacije o sramotnoj istini da je Tunis (bio) dostupniji od naše obale, nadajući da se naš profa dobro odmorio, što će uroditi i slijedećim ovako lijepim, iscrpnim i zanimljivim postovima; imajući u vidu sve ranije navedeno, nije li i ovo putovanje potvrda stare mudrolije koja će reći da putujući zapravo najbolje upoznajemo - sebe?
    Pozdrav! :))

    avatar

    22.01.2011. (16:45)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Sviđa mi se post. I sama sam bila dvaput u Tunisu, od toga jednom dosta dugo, što mi je pružilo priliku da ga proputujem uzduž i poprijeko. Lijepa i zanimljiva zamlja sa zaista vrlo dojmljivim raskorakom između koliko-toliko dobrostojećih i totalno siromašnih stanovnika slumova.

    Što se tiče ovih zadnjih događaja, baš čitam da su počeli nemiri i u Albaniji, troje ljudi je poginulo... Izgleda da se radi o svojevrsnom domino-efektu.

    avatar

    22.01.2011. (17:28)    -   -   -   -  

  • Wall

    odličan bedeker-samo par bitnih toponimskih tipfelera El Jem (amfiteatar), Chott el Jerid (isušeno slano jezero)...tako se originalno zovu, pišu...sve drugo je krivo.

    avatar

    22.01.2011. (18:11)    -   -   -   -  

  • Neverin

    nadam se po njih da tog Alia nece zamjeniti neki novi Ali ali tunizani su pokazali muda kakva mi jos ni priblizno nemamo

    avatar

    22.01.2011. (18:25)    -   -   -   -  

  • barba

    ca bi reka stari Dioklecijan
    kad bi moga vidit svoj mediteran
    mislija bi bidan da je sve to san

    avatar

    22.01.2011. (18:44)    -   -   -   -  

  • ritam zivota

    Čitam ovaj post i prisjećam se svog putovanja u Tunis prije 2-3 godine. Isto za novu godinu, isti itinerer osim što smo mi bili smješteni u El Kantaouija blizu Soussa. Bilo mi je prekrasno. Ako je Tunis najčišća afrička zemlja, onda zbilja ne želim znati kakve su druge. Nadam se da će se Tunis ipak brzo oporaviti i da će turizam opet procvijetati. Sve drugo bila bi velika šteta.

    avatar

    22.01.2011. (19:28)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    odlicna reportaza, napeto vam je bilo.

    avatar

    22.01.2011. (19:43)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ Wall: hvala, ispravih.

    avatar

    22.01.2011. (20:29)    -   -   -   -  

  • laburist

    Tu nis, Tunis. Tunis i u nas?

    avatar

    22.01.2011. (21:16)    -   -   -   -  

  • funky business

    Ajde barem ti je ova politička kriza u Tunisu učinila putovanje posebnim :) Super mi je ova fora sa Samo gledam :))) Ne volim osobito cjenkanje jer odugovlači kupnju, volim to sve brzo obaviti, ali negdje je jednostavno neizbježno kao u Tunisu i Instanbulu. Baš me zanimalo kako je tamo u ovim zimskim mjesecima, vidim zanimljivo, prije sam mislio da je to više destinacija za ljetni odmor... pozdrav :)

    avatar

    22.01.2011. (21:19)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    Samo gledam... - zlobna polutka mene pomislila bi, da su se Tunižani sprdali sa nama. Jer mi nismo Alžirci ovih dana. Tunižani. Albanci. ne, mi samo gledamo. ............................

    avatar

    23.01.2011. (10:36)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    baš sam se pitala hoće li tko spomenit Albance ;0) jel tko nedavno možda bio u Tirani, da zaokružimo tour de putevima revolucije?

    avatar

    23.01.2011. (12:43)    -   -   -   -  

  • VolimZagreb

    U tunisi smo godinama.
    Za Alija su govorili "Strog ali pravedan"
    Zemlja zadnjega za kojega sam čuo sličnu izjavu je završila u 4 godišnjem ratu i raspadu na 7 državica.
    Živjeli!

    avatar

    23.01.2011. (22:45)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    G.profešur. Sve si lijepo opisao. No ja se pitam da li je zbog svega toga trebalo ići u Tunis. Dobro, ako izuzmem pijesak i deve! Sve ostalo se, istina u manjoj mjeri, može naći i kod nas. Mi smo ipak nešto jevernije (što južnije to tužnije!).

    I kod nas ima ima "oaza" smeća (doduše upakovano u najlonske folije), u kršu se nađu ostaci čitavih stada goveda,polastične vreće vijore na vrbama uz seoske potoke, "psećih kakica" ima na svakom koraku, o žvakama da ne govorim.

    Pišeš da na svakom koraku gleda Veliki brat. Dobro kod nas nema baš Velike sestre, ali zato ima profinjenih metoda nadgledavanja: internet, prisluškivanje komunikacija, pranje mozga kroz elektronske i tiskovne medije.

    A što se tiče pobune naroda zanima me jedino je smo li mi to već protutnjali ili nam tek "sleduje"! Bojim se da smo trenutačno još uvijek u nekoj vrsti čuvene "hrvatske šutnje" i da nas "hrvatska galama" tek čeka.

    avatar

    23.01.2011. (23:12)    -   -   -   -  

  • Hotel granata

    A što si mislio čemu služe tenkovi !?

    avatar

    31.01.2011. (19:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...