Komentari

topsicret.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • sekasmith

    Budimpešta je, vjerujem, jedan od najljepših gradova Ev(u)rope. Doći će i ona na destinacijski (nemremo reći odredišni?) red ko London i takvi... Malo sam sentimentalna, zapravo sve više, mama mi je bila autohtoni mađarski govornik i nije nas naučila mađarski, a jezik je zbiljam težak. Al kad se tam razmahala (vodila me na prvomajski, onoprvomajski) vikend u Budim i Peštu, bila sam fascinirana. Još negdje imam crno-bijele fotografije, oni mostovi, oni ljudi jednostavni, pa kad su čuli ženu da priča mađarski, a ona elegancija grada... To bi trebalo ponoviti. Bila sam premlada da pamtim nazive, imena, ali, kakav grad!

    avatar

    22.01.2011. (15:14)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Lijepa fotka i lijepi post.

    Jedno sam vrijeme svako malo išla u Budimpeštu, ali moram reći da me se nikad nije previše dojmila. Nemam pojma zašto. Arhitektonski je zaista prelijepa, imam u njoj frendove i uvijek mi je bilo dobro (i više nego dobro), ali, jednostavno rečeno, Budimpešta nije grad koji ima dušu poput, recimo, Praga ili mnogo manje i neatraktivnije Bratislave. No, u svakom slučaju, i ja se nadam da ću uskoro na koji vikend u Budimpeštu, možda neki od produženih koji nas očekuju na proljeće.

    avatar

    22.01.2011. (17:56)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    lijep homage. bio sam prije desetak godina i isto mi se svidejlo - premda mađarsku znam bolje po Kerteszu nego po Zilahiju

    avatar

    22.01.2011. (20:03)    -   -   -   -  

  • kratke...

    baš lijep putopis. osjeti se panonska melankolija i dašak starih vremena, ali i svevremenski kozmopolitizam :)

    avatar

    23.01.2011. (21:11)    -   -   -   -  

  • borut

    Nisam siguran da bih se usudio po toj zimi na setnju Budimpestom! Ma, u stvari, nikamo mi se ne da! Bas dobro da si stavio reportazu s izleta, pa se ne trebam niti truditi!

    avatar

    25.01.2011. (14:47)    -   -   -   -  

  • obadzo

    Lip pozdrav..

    avatar

    25.01.2011. (20:08)    -   -   -   -  

  • borut

    VESNA
    Rodni grad moje mame dozivljavam na slican nacim, hodom kroz proslost.

    avatar

    17.02.2011. (21:32)    -   -   -   -  

  • BRANKO STOJKOVUIĆ - ŠTIT

    KAKO JE SVEĆENIK PRODAO SVOJU „DUHOVNU BRAĆU“ ?



    Don Ivan Grubišić je osramotio svoju Crkvu za vrijeme parlamentarnih izbora - jer zagovarao je Gay parade i istospolne brakove



    Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić suspendirao je don Ivana Grubišića. Novi saborski zastupnik tako više ne može ispovijedati, propovijedati, slaviti misu te nositi svećeničko odijelo.



    Nadbiskup je naveo i zbog čega je don Ivanu izrečena suspenzija. To su aktivno sudjelovanje u politici, prihvaćanje javne službe saborskog zastupnika koja sa sobom nosi sudjelovanje u vršenju građanske vlasti, nepriličnog ponašanja koje je tuđe svećeničkom pozivu, ustrajnog neposluha prema svojem Ordinariju.



    Ivan Grubišić je godinama varao zavodljivim riječima sve ljude oko sebe. No, pripovijednik je sad otkriven - da bio je lažan. I tko je zapravo on? Doduše njegovi porodiljni đavliji trudovi otkrili su – da je rođeno ludo čedo. Vjetrovi i pustinje, izvori i studenci presahnuli su, jer sljedbenik Gay parada i „Sodome i Gomore“, te podržavatelja istospolinih brakova, njegov Crkva riješila ga je titule „Don“. Izbacila ga je iz svojih redova.



    Ivan Grubišić je postao kao biblijski Ezev, koji je prodao svoj obraz za jedan „obrok“, no taj obrok može i biti saborski četverogodišnji mandat,

    ili njegova ljevičarska deklaracija… Ja mislim da; raspasti će se ta njegova Europska unija, to leglo Gay parada i geto istospolnih brakova.

    Možda bi mu sad bolje pristajala titula „crnog financijera“ Jude Iškariotskog. No, bilo što – bilo: Grubišić je pljunuo na Kršćanska načela i celibate…



    U Bjelovaru, 02.01.2012. godine



    Vođa pokreta „Štit“

    i Nezavisni kandidat

    BRANKO STOJKOVIĆ

    ------------------------------

    http://crostojkovic1958.blog.hr

    095/814-82-90

    brankostojkovic152@yahoo.com

    avatar

    05.01.2012. (15:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...