Komentari

euklid.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


 • Charon

  Kratko, jasno i točno. Bravo!

  avatar

  17.01.2011. (07:03)    -   -   -   -  

 • kava

  Odlično!!! Samo bi bilo lijepo kad bi to pročitali i oni kojima to treba objasniti.

  avatar

  17.01.2011. (08:24)    -   -   -   -  

 • aparatczyk

  Svaka čast sveučilišnim djelatnicima i njihovom znanju i općoj potkovanosti, i radnom vremenu koje je takvo kakvo jeste. Ali sve bi ja vas poslao malo da se kalite u praksi, čisto da vidite kako je to. Kad ti je radno vrijeme od jutra do mraka, i to više ne samo u pritvatnim firmama, već i u javnom sektoru...

  avatar

  17.01.2011. (08:47)    -   -   -   -  

 • docentica

  dragi aparatczyk, ne moraš mi ni povjerovati, ali i na faksu je radno vrijeme od jutra do sutra (pripremanje nastave, projekata, administracije - sve više i više), bogme i poslijepodne, i noću, a osobito vikendima i u vrijeme godišnjeg odmora, kad se jedino uhvati mira za pročitati kakav znanstveni rad ili pisati svoj (a ako ga ne napišem, za koju godinu ću dobiti vritnjak, možda i prije, kako stvari stoje).
  i evo sad dok moje četverogodišnje dijete kuri doma u gripi, ja sam na faksu i upravo krećem na nastavu, jer nemam obraza ostati doma s djetetom dok pedesetak studenata čeka pred vratima učionice.

  avatar

  17.01.2011. (09:33)    -   -   -   -  

 • Joanna has left Stepford

  obrazovanje nam je jednako kao i sve ostalo u državi...trulo da glava boli

  avatar

  17.01.2011. (09:36)    -   -   -   -  

 • Neverin

  u državi gdje se Luka Bebić hvali da je sabor prošle godine radio čak 90 i kusur radnih dana u 365 mislim da je neukusno bilo koju drugu formaciju građana prozivat radi posla i visine plaće...

  avatar

  17.01.2011. (11:31)    -   -   -   -  

 • Majstorica s mora

  Problem i jeste u tome što se na nekim fakultetima radi ozbiljno kao u inozemstvu, a na nekima nastavnici dolaze samo kad imaju nastavu i nisu unazad sto godina napisali nijedan vrijedan znanstveni rad, zato nas i novinari mogu prozivati...Potom, na nekim fakultetima se prima samo osnovna plaća, a na nekima dodaci, honorari i slično, pa vidimo da su pojedini političari koji su istovremeno i sveučilišni nastavnici iznimno bogati ljudi...velike su razlike u akademskoj zajednici, velike nepravilnosti i različiti načini korupcije...
  (Usput, moja plaća kao redovitog profesora nije ni približna toj cifri...)

  avatar

  17.01.2011. (18:46)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Ne slažem se s omalovažavanjem prosvjetnog kadra!
  Taj i liječnički posao su najodgovrniji poslovi jer se radi o ljudima. Kod toga je prosvjetarski još odgovorniji jer se rezultati pokazuje tek mnogo godina nakon što je obavljen. S jedne strane uspješnim ljudima s druge strane kriminalcima i ubojicama.

  No svijet je sazdan na profitu, a upravo zbog tog dugoročnog karaktera rezultata prosvjetarskog rada (naročito iz humanističkih znanosti), oni koji stvaraju profite i kojima je to jedini cilj u životu misle da je svako obrazovanje koje ne donosi "stručnjake" za stvaranje profita nepotrebno. Da su u krivu vidjet će tek za koje desetljeće, ako ne vide već sada. Hoće li tada biti kasno ili ne za ljudski rod, vidjet će se.

  avatar

  17.01.2011. (22:04)    -   -   -   -  

 • junac

  kad nas na faksu imam dojam da profesori i asistenti daleko vremena više provode privređujući za fakultet poslovima koji nisu vezani za izobrazbu studenata... projektiranje, revizije, recenzije, vrte love...

  avatar

  18.01.2011. (15:59)    -   -   -   -  

 • junac

  eh da, i poslao sam ti mail ako si možda upućen...

  avatar

  18.01.2011. (20:28)    -   -   -   -  

 • šarli

  @charon. Hvala!
  @aparatczyk. To je vječno pitanje i, po mom mišljenju, neodgovorivo. Stvari se jednostavno nedaju uspoređivati. Evo osnovne razlike, kako je ja vidim: u javnom sektoru, pa specijalno i na sveučilištu možeš puno manje i lošije raditi za pristojne ili barem sigurne novce. U javnom sektoru pa posebno i na sveučilištu možeš raditi i briljantno i izgarati od jutra do mraka - sistem niti to ne prepoznaje. Bar ne u pravilu. Pogotovo je to bolno kad su u pitanuu ljudi koji bi i po radnoj etici i po sposobnostima u privatnom sektoru bili prepoznati kao izuzetni. Zašto je tako? Zato jer je društvo u kojem živimo impotentno pa više ne da ne može nego niti nema namjeru uvesti barem elementarni red.
  Pa se onda stvari banaliziraju do ovih 6 sati i do toga da nastavnici u školama imaju dugačke ferije.
  @docentica. Znam kako ti je (vidi gore). To nikada neće doći u novine. Nema mjesta jer rubriku uvijek zauzme neka afera index.
  @Majstorica s mora. I ti vidi gore. Ne znma što se drugo može kazati.
  @semper contra. Vremenski horizont sveke naše vlade i svih naših političara je odozgo ograničen duljinom izbornog ciklusa.
  @junac. Moguće je. Ima, međutim, i fakulteta gdje po prirodi struke toga nema ili postoji samo u tragovima. Imaš mail!

  avatar

  18.01.2011. (23:47)    -   -   -   -  

 • panta rei

  Možda dobijete sasvim drugu perspektivu štorije o šest sati ispod novog okvira... očala... 8-)

  avatar

  21.01.2011. (21:40)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...