Komentari

gurwoman.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Gearvana

    Oni cherry tomatoes rastu ko korov, a fini su. To posadi. Probaj nać flance jer uzgoj vlastitih je gnjavež. Uzgoj vlastitih krastavaca je također jednostavan, a i tikvice kad jednom uzgoje dva tri lista postanu neuništive. Paprike mi teško uspijevaju i jako se moram trudit oko njih. Češnjak isto raste ko korov i jako je fin...to ti je savjet za početničke kulture. Od kemikalija, nabavi pužomor. Kad god da je vani vlažno a to je često, posipaj pužomor oko tikvica, gamad najviše voli doć i pojest ono najmlađe lišće što usporava dobivanje novog uroda na tikvicama. Obavezno si pročitaj ponešto o svakoj biljci koju pokušavaš uzgojiti i nemoj vrt shvaćati suviše ozbiljno, zato sam ga i mrzio dok sam bio mali.

    avatar

    10.01.2011. (23:15)    -   -   -   -  

  • Gearvana

    E da, pužomor nije nešto strašno, to je u biti prah koji isušuje puževe, a suhi puž = mrtav puž, a mrtav puž = dobar puž.

    avatar

    10.01.2011. (23:16)    -   -   -   -  

  • Martina

    Ooooo, militantna zelena Moki! A kad si bila mala nisi tamo htjela ići.
    Paprike ne trebaš pljeviti, njima actually paše kad su u korovu. A puževe možeš moriti i solju, samo nemoj jako po zemlji posipavati, nego samo po njima. Gnjusno je btw.

    avatar

    10.01.2011. (23:19)    -   -   -   -  

  • aparatczyk

    Meni bi to što bih posadio ziher propalo, kao što mi inače i hrana u frižideru propadne jer je u konačnici ne pojedem (nego samo tamo ostane, onako...).
    Možemo na proljeće održati trening Nižerazrednog Vratnika uz štihanje i čupanje korova...

    avatar

    11.01.2011. (00:33)    -   -   -   -  

  • gurwoman

    Flance, pužomor... Pa to je cijeli novi svijet sa svojim vernakularom! Osjećam se kao Kolumbo pred San Salvadorom.
    Zok, fala na savjetima. Uzmi u obzir i da ću ja svoju farmu moći obilaziti najviše 1-2 puta tjedno. Valjda puževi neće tulumariti svaki dan.
    Martina, viš kak se vremena mijenjaju. I mislila sam da ću puževe soliti samo na tanjuru.
    Loki, budimo realni, vjerojatno će i meni propasti ili će, vjerojatnije, susjedi pokrasti, ali biram optimizam kao početnu bazu. Ideja za trening sjajna!

    avatar

    11.01.2011. (09:39)    -   -   -   -  

  • Marina kuharica

    odlican ti je blog, vrlo informativan. nego, cini li mi se to zbog nicka ili si prije imala blog u kojem si objavljivala kritike lokala po hrvatskoj?

    avatar

    11.01.2011. (10:18)    -   -   -   -  

  • gurwoman

    Mare, wasn't me! Ovo je moj prvi i jedini blogopis. I hvala :)

    avatar

    11.01.2011. (10:23)    -   -   -   -  

  • suncek

    uskoro bu vrijeme za produkciju flanci... nabavi si one stiropore s rupama [bauhaus ti je idelan meta za pohodenje u svrhu nabavu alata i inih potrepstina] bitno olaksavaju proizvodnju.. kompost ti je obavezan... mozes ga raditi bezmalo od svega.. napravi kompostnjak pa u njega trpaj pokosenu travu, lisce i slicne derivate.. samo nemoj nutra trpati sjemenje i slicno jer bu onda zanimljivo... jednom godisnje ga prebacis [premeces] prosijes i koristis za gnojidbu.. a na ostatku mozes zasaditi tikvice .. nije to tak komplicirano.. mozes se prosetati tam po okolici di imas zemlju pa od bakica uzicati ili kupiti prvu rundi flanci, a onda na jesen samo spremis sjeme... vrt ogradi... ptice su ti zakon ak ih imas u blizini tak da razmotri opciju da negdje pred zimu postavis hranilicu pa ih hrani (ak si u mogucnosti da preko zime ides na grunt) s proljecem im oduzmes hranu pa ce pocet same traziti klopu u okolici.... mozes si upiknuti i one zute ploce za kukce pa ih postavis po vrtu da ti love letecu gamad (nakon sezone oprasivanja u svkaom slucaju).. i tak...

    avatar

    11.01.2011. (16:45)    -   -   -   -  

  • enogastromama

    Draga svaka čast na ovom a pogotovo na novogdišnjoj rezoluciji sadnje vrta!. Pokoji savjet obrađivanja vrta možeš dobit od nas,:) Literature ne manjka, ako ti štogod treba javi mi.
    Jupi, znači osim marmeladica i džemova očekujem da ćemo napravit neku robnu razmjenu u povrću,:)

    avatar

    11.01.2011. (22:11)    -   -   -   -  

  • dalmacija moja inspiracij

    bravo malecka...tako i triba, samo počmi...evo par savjeta...ja sam između povrča posadio mentu, origano, citronelu i buhač...to su trajne bijke samo ih triba kontrolirano čupat jerbo brzo rastu...ijade beštijica idu na te misrisne bijke a verdura jema vrimena da se lipo razvije...a usput mirisne bijke koristiš u kužini...i još ništo mekni blizu povrtnjaka dvi tri čibe (krletke, kućice ) za tice...tice če ti pomagat kod tamanjenja tzv.napasnika...poz... dalmacija moja inspiracija

    avatar

    11.01.2011. (22:33)    -   -   -   -  

  • prozor u dom

    Ostadoh bez teksta...svi smo mi svjesno toga o čemu pričaš al jednostavno ne mislimo na to...sad kad si to sve stavila ovako crno-na bijelo naprosto bode u mozak :)
    Dođe mi žao što moju baščicu ostavih na 3 kvadrata jer ko "nemam" vremena za nju...doduše malo koristi od nje: opet mi proljetos nikao 1 (slovima: jedan) peršin, mrkve se dobro najele neke bube, obožavane tikvice istrunile, barem rikola toliko rodila da je nisu uspjeli (svu) pojesti... sve skupa bilo dosta za 2-3 dobra ručka ;)
    al ne pišem ja ovo da te obeshrabrim, naprotiv!

    avatar

    12.01.2011. (07:56)    -   -   -   -  

  • manjada

    Drago mi je da ti je moj tok misli poslužio kao inspiracija. Baš sam bio ljut nakon povratka iz Maroka kad sam svojim jezikom i nosom mogao još jednom potvrditi da hrana u Europi postaje sve neukusnija i bljutavija, meso pogotovo. Ova afera s dioksinom u Njemačkoj me još više raspizdila.
    I ja bi svoj vrt, ali zasad su mi dosta aromaticno bilje na balkonu i 300njak maslina :) Upravo citam Ekolosku poljoprivredu, ogromna knjizurina, jako lijepo pisana. Citam kako je bitno stvoriti sloj humusa na povrsini, puno toga novoga otkrivam...

    avatar

    12.01.2011. (17:40)    -   -   -   -  

  • damijenestoslatko.com

    evo me prvi put tu, o-du-sev-lje-na!!! tekstovi prva liga, vidimo se opet :)

    avatar

    17.01.2011. (00:25)    -   -   -   -  

  • Nina

    "pokrčimo staništa beskorisnim nejestivim divljim životinjama."- ja se zaista nadam da je ovo šala jer ne znam kako bi ijedna normalna, obrazovana, odrasla osoba izgovorila/napisla ovoliku glupost koja implicira da su sve divlje životinje koje ne može proždrijeti beskorisne. Razlog postojanja divljih životinja nije da bi ih ljudi jeli, štoviše, to je zadnji, skoro nepostojeći razlog njihova postojanja.

    avatar

    19.01.2011. (11:13)    -   -   -   -  

  • gurwoman

    Bez brige, Nina, postoje stvari koje se zovu ironija i cinizam, jako su prisutne na ovom blogu, a iz dotičnog odlomka naprosto vrište.

    avatar

    19.01.2011. (14:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...