da.. a onda te iza ugla dočeka genetika i BAM! odu sve godine zdravog života u ono lepo mesto. (nije niš na tebe, ošo prijatelj nedavno pa me ovakve stvari trenutno jako dirnu u živac.. čovjek vege, bicikl, tenis, nutricionizam.. i još nam dotur kaže: 'on vam je brže od drugih ošo jerbo je bio jako zdrav pa je brže propo' kako to? kako zdraviji brže umire? ništa meni više nije jasno)
29.12.2010. (14:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
"nego ljudi koji redovito jedu meso, kažu na Cambridgeu." Ponovo ja! Sve treba jesti, sve i malo jesti, umjereno i ak si se zdrav rodil, dugo buš poživil-la.
Čisti vegetarijanci umiru isto od raznih boleština, baš zato, jer ne jedu ni malo mesa. I alkohol je jako zdrav,a i kanabis, ali u malim količinama.
Najmanje je zdravo puno raditi i u stresu živjeti. I istina je da tamo na Kavkazu piju i puše i dugo žive. Jedan štamplek rakijice ujutro i čaša vina prije ručka i večere, onak dijetetski, može sam koristi napraviti. Mjere treba imati i sviježe pripremljena jela jesti, a ne nekakve salame i konzerve sa mljevenim smećima i kemijama
Krajnosti svake se treba čuvati, pa i krajnosti vegetarijanstva. I tu je GMO genetika svašta napravila. Mislim da na bilo kakav paradajz i kukuruz možemo zaboraviti. Bilo kakav i onaj BIO.
29.12.2010. (19:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kod nas je normalno (!?) jesti svaki dan meso, što nije uopće zdravo, a i po normama od prije 100 godina nikako normalno:) i da je to meso, nego mesne prerađevine, zadnje smeće od smeća... uvijek napominjem da su moj djed i baka poživjeli debelo preko 90., upravo zato što nisu jeli meso svaki dan ali su zato jeli puno domaće hrane (krumpir, kiselo zelje, grah, svaki dan kuhano), puno su radili, bili na svježem zraku, stresa su imali koliko su si dopustili sami, grozili su se doktora (živa istina, prije bi umrli na "licu mjesta" nego išli doktoru), ima se što od njih naučiti :)))))))) ok, ak je stvar genetike, onda sam ja sretnica :)
29.12.2010. (19:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Uz meso i mesne prerađevine i previše termički obrađenu hranu smatra se velikim krivcem i šećer, tj. hrana visokog glikemičkog indeksa koja u kratkom roku preplavi krvotok i tako hrani stanice raka.
29.12.2010. (22:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ljilja
da.. a onda te iza ugla dočeka genetika i BAM! odu sve godine zdravog života u ono lepo mesto. (nije niš na tebe, ošo prijatelj nedavno pa me ovakve stvari trenutno jako dirnu u živac.. čovjek vege, bicikl, tenis, nutricionizam.. i još nam dotur kaže: 'on vam je brže od drugih ošo jerbo je bio jako zdrav pa je brže propo' kako to? kako zdraviji brže umire? ništa meni više nije jasno)
29.12.2010. (14:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
"nego ljudi koji redovito jedu meso, kažu na Cambridgeu."
Ponovo ja!
Sve treba jesti, sve i malo jesti, umjereno i ak si se zdrav rodil, dugo buš poživil-la.
Čisti vegetarijanci umiru isto od raznih boleština, baš zato, jer ne jedu ni malo mesa.
I alkohol je jako zdrav,a i kanabis, ali u malim količinama.
Najmanje je zdravo puno raditi i u stresu živjeti.
I istina je da tamo na Kavkazu piju i puše i dugo žive.
Jedan štamplek rakijice ujutro i čaša vina prije ručka i večere, onak dijetetski, može sam koristi napraviti.
Mjere treba imati i sviježe pripremljena jela jesti, a ne nekakve salame i konzerve sa mljevenim smećima i kemijama
Krajnosti svake se treba čuvati, pa i krajnosti vegetarijanstva.
I tu je GMO genetika svašta napravila.
Mislim da na bilo kakav paradajz i kukuruz možemo zaboraviti. Bilo kakav i onaj BIO.
29.12.2010. (19:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
praktikum
kod nas je normalno (!?) jesti svaki dan meso, što nije uopće zdravo,
a i po normama od prije 100 godina nikako normalno:)
i da je to meso, nego mesne prerađevine, zadnje smeće od smeća...
uvijek napominjem da su moj djed i baka poživjeli debelo preko 90.,
upravo zato što nisu jeli meso svaki dan ali su zato jeli puno domaće hrane (krumpir, kiselo zelje, grah, svaki dan kuhano), puno su radili, bili na svježem zraku, stresa su imali koliko su si dopustili sami, grozili su se doktora (živa istina, prije bi umrli na "licu mjesta" nego išli doktoru), ima se što od njih naučiti :))))))))
ok, ak je stvar genetike, onda sam ja sretnica :)
29.12.2010. (19:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Uz meso i mesne prerađevine i previše termički obrađenu hranu smatra se velikim krivcem i šećer, tj. hrana visokog glikemičkog indeksa koja u kratkom roku preplavi krvotok i tako hrani stanice raka.
29.12.2010. (22:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Indijanka vegetarijanka
Da, poznato je da Hrvati sve najbolje znaju
30.12.2010. (08:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...