Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • toma juda

    Ne možeš se odreći nečega što nema ... ;-))))

    avatar

    20.12.2010. (18:40)    -   -   -   -  

  • NF

    ti o takozvanoj liberalnoj, bio je lik koji se zvao thomas mann, pisac i intelektualac, i on je svojevremeno pisao da je to najmanje zlo, sjećam se iz davnih dana studija i nedostatka iskustva :P

    avatar

    20.12.2010. (19:24)    -   -   -   -  

  • Neverin

    mni je žao vidjeti čak i obrazovane ljude koji govore razočarani ovim sistemom da nam treba Netko tko će doči i posložiti stvari kao da nije dovoljno jasno bilo u protkelom stoljeću kakva su se vrata ostvarala time kad bi u samo jednoj osobi bila koncentrirana sva moć. Ljudi nikad ne razmišljaju da u stom slučaju je dovoljno da je osoba sa autoritetom bude i nemilosrdni psihopat pa ti vidi vraga svoga.

    avatar

    20.12.2010. (22:02)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...@toma juda me preduhitrio, jer htjedoh reći isto :)... osobno sam protiv vladavine, jer je svaka vladavina zlo (bila ona vladavina većine ili manjine, iako je apsurdno govoriti o vladavini većine jer to nikada nije postojalo, niti vlast tako može opstojati, vlast je uvijek u rukama malobrojnih pojedinaca koji istu ostvaruju farsom zvanom "demokracija" - prebacivanjem odgovornosti robova za vlastiti život u ruke njihovih gospodara - ali robovi su tako izdresirani, već tisučljećima, da sami ne preuzimaju odgovornost, jer to nije na njima, postoje "viši" kojima je namijenjen taj zadatak, da se brinu o svojem stadu)... "Bog je u svojoj mudrosti odredio da su niža bića najsretnija tek kada poslušno služe svojim višim gospodarima... Čak i u tzv. demokratskim društvima slabiji dobrovoljno prepuštaju vlast jačima i mudrijima od sebe. Takva je priroda stvari. Kao Božja stvorenja imamo odgovornost da osiguramo pokornost nižih bića."...iz romana "Crvendać", J. Nesbo... pozdrav :)...

    avatar

    20.12.2010. (23:26)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Toma Juda i Smisao života: priča kako "demokracija ne postoji i ne može postojati" ide na mlin onima, koji žele ukinuti ono što demokracijom danas zovemo: slobodni izbori, sloboda govora, sloboda udruživanja, sloboda medija itd.. Ako je demokracija samo "farsa", onda, zaključuje se, hajdemo to pošteno priznati i ukinuti praksu da oni koji imaju političku vlast moraju svoju uspješnost provjeravati na izborima! Ako su svi ionako robovi - hajdemo to lijepo priznati i stvarno uvesti ropstvo! Zašto bi robovi imali, recimo, pravo na osmosatno radno vrijeme, plaćeni godišnji odmor i penziju? Zašto bi žene imale pravo da ne pokrivaju kosu i da imaju vozačku dozvolu? A imaju to, zahvaljujući opcćem pravu glasa. Zašto bi svatko imao pravo da pokrene novine i piše u njima što želi? Zašto bi svatko imao pravo da pokrene blog i piše na njima što želi? Evo, nema zapravo nikakve razlike između Singapura, Kine, Saudijske Arabije i Švedske, samo što u u ovoj posljednjoj licemjeri i propovijedaju jednu "farsu"?
    Jedan od problema je taj da svakako ne postoji "savršena demokracija". Zato politolozi koriste empirisjki termin R. Dahla "poliarhija" (viševlađe). S druge strane - ne postoji ni "savršena diktatura"; ali pitanje je - na čemu nastojimo i ćemu želimo biti bliži?

    avatar

    21.12.2010. (10:28)    -   -   -   -  

  • Aleksandar Sarovic

    Jutros sam se registrirao na pollitika.com ali sam odmah odustao od bilo kakvih aktivnosti zato jer sam uvidio da taj site vodi "mrak" a web site je registriran u SAD. Kako lijepo simbolicno ime! I sad covjek sa tako lijepim imenom bi trebao zrtvovati svoj novac i vrijeme u ime ljubavi prema covjecanstvu. Ovaj site kao i mnoge mnoge druge je osnovao organizirani krupni kapital sa idejom stvaranja privida demokraticnosti. Stvarni cilj im je utopiti ljude u moru ideja, sukobljavati ljude na ideoloskoj razini i tako ih odvuci od stvarnih problema. I to im jako dobro polazi za rukom. Na kraju mogu svakoga jednostavno iskljuciti. Ja znam da ti sa njima nemas nikakvih problema zato sto razmisljas kako njima odgovara. Slucajnost? Ne dugi trening koga ti nisi svjestan.
    Pozdrav,
    Aleksandar Sarovic
    www.sarovic.com

    avatar

    22.12.2010. (16:53)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Aleksandar:cool, moram ovo prenijeti Mraku. :) To je, inače, akornom od Marko Rakar. A naravno, svi koji tebe ne priznaju za proroka, su službe nici krupnoga kapitala, makar se izjašnjavali kako im drago. :)

    avatar

    22.12.2010. (17:29)    -   -   -   -  

  • Aleksandar Sarovic

    @Zoran. Hahaha, pa nema ni krupni kapital toliko para. Ali hvala sto si mi reko ko je "mrak". Inace za akronim mu fali jedno "o" ali mu ime super pase. On je member of Board of directors at European Association of Political Consultants. Leglo demokracije u sluzbi najkrupnijeg kapitala. Da on je za razliku od tebe placenik krupnog kapitala. Ti radis za njih potpuno besplatno.

    avatar

    22.12.2010. (18:45)    -   -   -   -  

  • Ivek

    Tvoj veliki demokrat mrak a ja bih rekao da mu bolje pristaje ime mracni demokrat, drzao je jedan moj post nemesisu 22 sata u cenzuri prije nego sto ga je propustio. Pitao sam ga zasto. Ako mi odgovori i kaze da ce u buduce biti dobar decko onda vam mozda necu uskratiti velike misli jednog proroka.

    Aleksandar Sarovic
    www.sarovic.com

    PS Zasto sam dobio odgovor "Upisali ste krive pristupne podatke. Pripazite na velika i mala slova. Molimo vas pokušajte ponovno." kad sam upisao svoje ime i prezime;-)

    avatar

    22.12.2010. (22:30)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Ivek: nije Mrak moj - razilaz8imo se u nekim bitnim stavovima. Glede pak tvog odgovora, Mrak ti je odgovorio: upisao si gabio kao anonimni korisnik, a svi takvi upisi čekaju moderaciju. Ne može se u tom smislu Mraku ništa posebno predbaciti, na mnogim sajtovima, ne možeš uopćše komentriati ako nisi registriran. A registracija pod nekim nickom nije problem.

    avatar

    24.12.2010. (10:43)    -   -   -   -  

  • Jss-Tripler

    Ima pravo Toma Juda,ne možeš se nešto odreči nečega ča nema!

    avatar

    24.12.2010. (10:46)    -   -   -   -  

  • buha

    Ne isključeuje autoritet demokraciju.
    Demokracija mora bitiuređen sustav u kojemu autoriteti imaju vodeću ulogu ali takvu da vođe računa o zajedničkim interesima. Tome služi demokracija .

    avatar

    26.12.2010. (15:09)    -   -   -   -  

  • Bodhisattva Mahadeva

    Chavez je veliko razocaranje zbog skretanja prema marksizmu tj. drzavnom kapitalizmu. Mada mu je boja revolucije ista kao mahayanske uniforme, to ne moze ublaziti razocaranje tibetske vlade u izbjeglistvu. Zato su drugovi u Brazilu na mnogo boljem putu i mnogo vise obecavaju. U Venezueli s kime god od progresivnih socijalista razgovaram, svi se ustvari pripremaju za poslje-chavisticko razdoblje.

    avatar

    07.01.2011. (23:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...