Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Bodhisattva Mahadeva

    Zorane oprosti ali nije bilo na Tibetu struje zadnjih 3-4 tjedna. Zamelo nas. Tako da tek danas tibetska vlada u izbjeglistvu s paznjom cita tvoje priloge na blogu. Kao glavni analizicar Dajlaj lame za Balkan moram sve to analizirati i dostaviti Njegovoj svjetlosti izvjestaj. Ipak, jedna nas je vijest potpuno sokirala danas, a nju nisamo dobili putem bloga. Naime danas je do nas teklic iz Dharmasale donio vijest da si se ti osisao?! Mi to ne mozemo vjerovati. Vlada je u soku. Vijest jos nije prenijeta Njegovoj svjetlosti prije nego sto se provjeri. U nasoj tradiciji kada jedan takav yogin poput tebe osisa kosu, to su naznake velikih promjena u svijetu. Vlada te moli da potvrdis vijest kako bi se mogla savjetovati tantricka prorocista u Tibetu, Ladhaku i Nepalu...

    avatar

    09.12.2010. (00:50)    -   -   -   -  

  • Bodhisattva Mahadeva

    Inace, sto se tice zelenih politika u politickom smislu te rijeci. Tibetska vlada u izbjeglistvu je jako sumnjicava prema takvim stvarima. Ti znas da je kod nas zeleni civilni sektor vrlo slab i dodatno izvlacenje 10 ili 20 vodecih ljudi iz ekoloskih udruga bi dodatno oslabilo cijelu nevladinu ekolosku scenu. Mi smo tek sada nakon 30 godina dobili koliko-toliko pozicionirane ekoloske udruge. One su u ovim okolnostima jos uvijek vrlo slabe. To je tek zacetak jace civilne ekoloske scene. Jedina realno odrziva udruga je ZAZ, sve druge se zasnivaju na vrlo krhkim ljudskim kapacitetima (obicno po 1 vodecoj osobi bez koje bi se vecina njih raspale). To je razlog zasto kod nas zelene politicke stranke ne mogu dobito kadrovsku potporu udruga, i zasto ne mogu preci 0,2% glasova na izborima. Jer nemaju nikakvu potporu odozdo. Udruge jos uvijek trebaju raditi s gradjanima. Jos je prerano za zelenu politicku politiku u politickom smislu.

    Stoga ti moram reci da cu preporuciti Dajlaj lami da ne da podupre tvoje napore za tim stvarima; iako ti Njegova svjetlost uvijek salje svoje blagoslove i moli se svesrdno da se vratis u NGO aktivizam, a ne da se bavis politikom u politickom smislu te rijeci kao politicar.

    avatar

    09.12.2010. (01:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...