ovako meni prika izgleda kad ga ne spećem dobro... ;) to je meni...a njiima, kažeš, boja....e pa i kruh na kolore imamo ..;) ke palete...... ;) lijep ti pozdrav, prika;)
06.12.2010. (08:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ako nitko ne pravi crno brašno, ne melje cijelo zrno, otkud crni kruh? Načula sam od pekara da talogom crne kave farbaju kruh. Otada jedem bijeli...bar ga ne farbaju....
06.12.2010. (08:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ja već godinama tražim dobar, fin kruh koji se neće mrviti drugi dan, čije se šnite lijepo režu, i koji miriši na pečeni kruh, a ne na plijesan i kvaščeve gljivice. je li to previše za tražiti?
06.12.2010. (09:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Znam to već neko vrijeme i nekako sam najzadovoljnija Mavrovićevim integralnim .Drugi dan je još sasvim dobar, a ja ga baš i ne jedem puno u posljednje vrijeme . Eto , kreativnosti u kolorizmu gdje joj se najmanje nadaš:)))
06.12.2010. (09:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
reket
Da se ćaćina ne obistini, svoj kruh u svoje ruke, barem ćeš znati što jedeš. Brašno, topla voda, sol, kvasac, pinkicu šećera, isto tako mlijeka, ne možeš falit, svaki slijedeći put je bolje. Ako redom jedemo smeće, barem kruh ne moramo. Od savršenstva prirode došli smo do smeća, ne more bolje, pozdraV:))
06.12.2010. (10:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zato ga ja klopam vrlo rijetko i u vrlo malim količinama ...
06.12.2010. (10:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mare
da ti to ne trezis kruha preko pogace, ha? Buduci da je kruh jedina namirnica koja se nikad nikom nije ogadila, i da stoji kletva "da bog da ti se lebac ogadio" kao jdna od gorih kletvi, primi ti lijepo stvar u svoje ruke, no,no,i umjesi ga, nije to neki kunst, reket ti je napisao recept
06.12.2010. (11:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Evo jednog prijedloga. Ostavi tjedan dana onu štrucu oliti hljeb na suhom. Neka se dobro stvrdne pa onda s njim pod miškom natrag kod onog pekara. I tada primijeni onu biblijsku: "Tko tebe kamenom ti njega kruhom!" Neće te moć osuditi ako ga povrijediš, pa ti si njega kruhom počastio. I to njegovim. :-)!
06.12.2010. (12:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Prvo se brašno izbjeljuje kiselinom pa mu se dodaju konzervansi, ta kako bi trajalo i više od godine dana. Onda se tijestu dodaju emulgatori, konzervansi, pojačivači okusa, dodaci za pospješivanje dizanja - osim kvasca, boje i umjetne arome ako je neki "specijalni" kruh ... Čak i gore spomenuti kruh ima u sebi aditive, usprkos sjajnim početnim sirovinama - pogledajte na deklaraciju pakiranog kruha ili kolačića.
Moje je pekač kruha preminuo od naprezanja. Sad sam prešla na viši stupanj i raubam mikser i pećnicu.
06.12.2010. (13:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
€uro................................................Čovječe ovo više nije kruh, to je neka novokomponirana tehnološka smjesa koja nas ubija a mi je plaćamo.
smotani.........................................Zamisli, jeftinije je kupovati te puste dodatke i piture nego napraviti od crnog brašna a svi pekari su milijuneri (mislim na eure). Pozdravljen!:))
Valcer.............................................Ko zna možda u njemu i gipsa ima, koja smo mi makina za smeće.:)
sewen...........................................He, nama ne treba ratova i katastrofa, mi se sami pobrinemo.:)
geomir...........................................Jel onaj što je bodulici popio vino?:))
Bookeraj - raj za pasionirane čitatelje......Traži i dalje nema druge.:))
Vitae...............................................Ja mu, da prostiš, ne vjerujem. To su prevelike količine da bi bilo istinito. Nema nego posijati pšenicu za sv. Lucu pa od nje...ts, ne valja nemam mlin.:)))
reket ..............................................Fala na receptu i zalijepit ću ga na viseću. Ž.:)
misko.............................................Morat ću se i ja učiti nema druge.:)
mare............................................... "primi ti lijepo stvar u svoje ruke, no,no,i umjesi ga, " kruh naravno...vraga ne izila.:)))
semper contra..............................Ti bi mene malo do Rončevića ha, hehe.:)
kamena kućica na škoju............Ma boje i plus piture.:))
luki 2...............................................Misliš na miješani? Je je, sve je dobro kad se meša.:))
ljelja................................................O...?Jel' ovo struka govori? Pozdrav.:)
06.12.2010. (15:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
E, to sam prvi put čula prošle godine od kume koja je radila u pekari! Groznoooooo! Što je i logično, ne može crni kruh biti jeftiniji kad je 'crno' brašno skuplje! a zato ja lijepo kupim u našj, nekad davno državnoj-gradskoj a sad slovenskoj, pekari obični bijeli kruh, poprilično sličan ovom tvom, bar se može odrezati šnita za senvič. A šta se tiče rangiranja, ne ide ti to tako, malo je to kompliciranije i predugo da sad ovdje pišem...
06.12.2010. (19:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
O kruhu znam štošta, radio pekarske peći pa znam, a o bureku me ne pitaj. Prvo bi trebalo, ne pohapsiti, već pobiti inspektore, a onda 99 posto ovih iz "dijaspore", jer se tu "ponašaju".
Rodjak mi glavni uvoznik aditiva za komšiluk. Što je to aditiv?????? Zašto se kruh ne peče od brašna????? Zašto se vino ne radi od grožđa??????
Prvo treba ubiti državu, radi dozvoljenog lopovluka, a onda jednog po jednog sve lopove, ali doslovce u svakoj državnoj instituciji.
06.12.2010. (21:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@alexxl ...jest da sam i ja za princip "metak v čelu" ali tko bi onda ostao? Možda ko u onoj dječijoj knjizi "Pale sam na svijetu". (Pale možeš zamijeniti sa nickom kojim želiš :-)!)
06.12.2010. (23:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dobro da nisi naša krepanog miša. Prije nekoliko godina pisalo u Slobodnu kako se to nekome dogodilo i još su sliku stavili. Najsigurnije je umisit sam svoj kruh, od svoga brašna, od svoje pšenice, sa svoje zemlje.....iiiiii.... odo ja u prvobitnu zajednicu! :-))
07.12.2010. (00:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
ima svega u njemu a najmanje onoga sto treba da bude..
06.12.2010. (07:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smotani
ovako meni prika izgleda kad ga ne spećem dobro... ;) to je meni...a njiima, kažeš, boja....e pa i kruh na kolore imamo ..;) ke palete...... ;)
lijep ti pozdrav, prika;)
06.12.2010. (08:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Valcer
Ako nitko ne pravi crno brašno, ne melje cijelo zrno, otkud crni kruh? Načula sam od pekara da talogom crne kave farbaju kruh. Otada jedem bijeli...bar ga ne farbaju....
06.12.2010. (08:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sewen
Sami sebe trujemo - mi Hrvatiiiiii!
06.12.2010. (08:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
geomir
Šta ste navalili!???
Jedite kolače!!! :-))
06.12.2010. (09:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bookeraj
ja već godinama tražim dobar, fin kruh koji se neće mrviti drugi dan, čije se šnite lijepo režu, i koji miriši na pečeni kruh, a ne na plijesan i kvaščeve gljivice. je li to previše za tražiti?
06.12.2010. (09:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vitae...
Znam to već neko vrijeme i nekako sam najzadovoljnija Mavrovićevim integralnim .Drugi dan je još sasvim dobar, a ja ga baš i ne jedem puno u posljednje vrijeme .
Eto , kreativnosti u kolorizmu gdje joj se najmanje nadaš:)))
06.12.2010. (09:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
reket
Da se ćaćina ne obistini, svoj kruh u svoje ruke, barem ćeš znati što jedeš.
Brašno, topla voda, sol, kvasac, pinkicu šećera, isto tako mlijeka, ne možeš
falit, svaki slijedeći put je bolje. Ako redom jedemo smeće, barem kruh ne
moramo. Od savršenstva prirode došli smo do smeća, ne more bolje, pozdraV:))
06.12.2010. (10:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
misko
Zato ga ja klopam vrlo rijetko i u vrlo malim količinama ...
06.12.2010. (10:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mare
da ti to ne trezis kruha preko pogace, ha? Buduci da je kruh jedina namirnica koja se nikad nikom nije ogadila, i da stoji kletva "da bog da ti se lebac ogadio" kao jdna od gorih kletvi, primi ti lijepo stvar u svoje ruke, no,no,i umjesi ga, nije to neki kunst, reket ti je napisao recept
06.12.2010. (11:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
Evo jednog prijedloga.
Ostavi tjedan dana onu štrucu oliti hljeb na suhom. Neka se dobro stvrdne pa onda s njim pod miškom natrag kod onog pekara. I tada primijeni onu biblijsku: "Tko tebe kamenom ti njega kruhom!" Neće te moć osuditi ako ga povrijediš, pa ti si njega kruhom počastio. I to njegovim. :-)!
06.12.2010. (12:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
i ja već čula da je to boja :( al' je najveći problem - koji uopće kruh kupovati... mali milijun vrsta, a nijedan ne valja :(
06.12.2010. (13:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Meni je odličan raženi kruh; nema piture - a može se jesti i nekoliko dana - ne gnjecka se; zadržava fini okus...
Pozdrav, Luki+Goldie
06.12.2010. (13:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ljelja
Prvo se brašno izbjeljuje kiselinom pa mu se dodaju konzervansi, ta kako bi trajalo i više od godine dana. Onda se tijestu dodaju emulgatori, konzervansi, pojačivači okusa, dodaci za pospješivanje dizanja - osim kvasca, boje i umjetne arome ako je neki "specijalni" kruh ...
Čak i gore spomenuti kruh ima u sebi aditive, usprkos sjajnim početnim sirovinama - pogledajte na deklaraciju pakiranog kruha ili kolačića.
Moje je pekač kruha preminuo od naprezanja. Sad sam prešla na viši stupanj i raubam mikser i pećnicu.
06.12.2010. (13:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Sakrila se negdje, Fra! :)))) Pozdrav, Luki+Goldie
06.12.2010. (14:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fra gavun
€uro................................................Čovječe ovo više nije kruh, to je neka novokomponirana
tehnološka smjesa koja nas ubija a mi je plaćamo.
smotani.........................................Zamisli, jeftinije je kupovati te puste dodatke i piture nego
napraviti od crnog brašna a svi pekari su milijuneri (mislim na eure). Pozdravljen!:))
Valcer.............................................Ko zna možda u njemu i gipsa ima, koja smo mi makina za
smeće.:)
sewen...........................................He, nama ne treba ratova i katastrofa, mi se sami pobrinemo.:)
geomir...........................................Jel onaj što je bodulici popio vino?:))
Bookeraj - raj za pasionirane čitatelje......Traži i dalje nema druge.:))
Vitae...............................................Ja mu, da prostiš, ne vjerujem. To su prevelike količine
da bi bilo istinito. Nema nego posijati pšenicu za sv. Lucu pa od nje...ts, ne valja nemam
mlin.:)))
reket ..............................................Fala na receptu i zalijepit ću ga na viseću. Ž.:)
misko.............................................Morat ću se i ja učiti nema druge.:)
mare............................................... "primi ti lijepo stvar u svoje ruke, no,no,i umjesi ga, "
kruh naravno...vraga ne izila.:)))
semper contra..............................Ti bi mene malo do Rončevića ha, hehe.:)
kamena kućica na škoju............Ma boje i plus piture.:))
luki 2...............................................Misliš na miješani? Je je, sve je dobro kad se meša.:))
ljelja................................................O...?Jel' ovo struka govori? Pozdrav.:)
06.12.2010. (15:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Fra, čizmicu, naravno da čizmicu! Pozdrav, Luki+Goldie
06.12.2010. (15:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mare
kako si me samo skuzio,haha, vraga ne izio
06.12.2010. (16:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ljelja
Nije struka, nego astmatičarski domaći rad. Tako sam prodisala umjesto da se udušim načisto:)))
06.12.2010. (18:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
geomir
Nije mi poznato ko je bodulici popio vino!!?? :-)))
06.12.2010. (19:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
suncokretica
E, to sam prvi put čula prošle godine od kume koja je radila u pekari! Groznoooooo! Što je i logično, ne može crni kruh biti jeftiniji kad je 'crno' brašno skuplje! a zato ja lijepo kupim u našj, nekad davno državnoj-gradskoj a sad slovenskoj, pekari obični bijeli kruh, poprilično sličan ovom tvom, bar se može odrezati šnita za senvič.
A šta se tiče rangiranja, ne ide ti to tako, malo je to kompliciranije i predugo da sad ovdje pišem...
06.12.2010. (19:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
O kruhu znam štošta, radio pekarske peći pa znam, a o bureku me ne pitaj.
Prvo bi trebalo, ne pohapsiti, već pobiti inspektore, a onda 99 posto ovih iz "dijaspore",
jer se tu "ponašaju".
Rodjak mi glavni uvoznik aditiva za komšiluk.
Što je to aditiv??????
Zašto se kruh ne peče od brašna?????
Zašto se vino ne radi od grožđa??????
Prvo treba ubiti državu, radi dozvoljenog lopovluka, a onda jednog po jednog
sve lopove, ali doslovce u svakoj državnoj instituciji.
06.12.2010. (21:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
@alexxl
...jest da sam i ja za princip "metak v čelu" ali tko bi onda ostao? Možda ko u onoj dječijoj knjizi "Pale sam na svijetu". (Pale možeš zamijeniti sa nickom kojim želiš :-)!)
06.12.2010. (23:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gustirna
Dobro da nisi naša krepanog miša. Prije nekoliko godina pisalo u Slobodnu kako se to nekome dogodilo i još su sliku stavili.
Najsigurnije je umisit sam svoj kruh, od svoga brašna, od svoje pšenice, sa svoje zemlje.....iiiiii.... odo ja u prvobitnu zajednicu! :-))
07.12.2010. (00:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vitae...
Idem odrezati fetu, napraviti sendvič i neću zavirivati u sredinu ahahah
:))
07.12.2010. (00:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...