Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • odmak

    Nedostajali su mi tekstovi s tvog bloga. Pitala sam se... više se ne pitam.

    avatar

    05.12.2010. (18:21)    -   -   -   -  

  • Milou

    Dragi Nemanja, ovo moje kašnjenje s čestitanjem rođendana sad je već tradicija; dakle, sretan rođendan, prijatelju! Uz uobičajene isprike, ovdje je i tradicionalan dar. Pozdrav!

    avatar

    18.12.2010. (15:55)    -   -   -   -  

  • Marole

    Nemanja, gledao sam sada intervju s onim Apaurinašem Josipovićem. Jebo mater, on je najzajebanija osoba u Hrvatskoj, a možda i na svijetu, za intervjuirati. Nema afera, glas mu je umirujući više od Normabela i Lexaurina zajedno, nema nikakve ovlasti, u pizdu materinu, nemaš ga što pitati, jedino možda o dekriminalizaciji lakih droga s obzirom da je pravnik. Ali opet stari, svaka čast, izvukao si iz njega barem mrvicu, prvenstveno što se tiče ustroja Bosne i povratka izbjeglica. Srao je za Dodika, ali to je manje bitno. Možda si ga trebao pitati za Ježića, ali da konkretno kaže što će biti s lovom koju je dobio za kampanju. I odakle će se ta lova vratiti, ako se ispostavi da je Ježić kriv. Nije valjda da i Jospivoć tu lovu drži u nekakvom obojanom fondu. Ako je nije potrošio u kampanji, gdje je i što je s njom (je li u stranci, u uredu predsjednika, spremna za novu kampanju), a ako ju je potrošio kako će je onda vratiti? Trebao si ga malo više propitati o kampanjama. Kako ih urediti da doista postanu transparentne?
    Sviđa mi se poanta kraja, a to je da mediji trebaju biti optimističniji. Fali satire, fali dobrih reportaža i zanimljivih feljtona, a pogotovo smijeha. Kada se netko zadnji put nasmijao na neki tekst iz novina? Zaista rijetko.
    Sretan ti Božić i Nova Godina!

    avatar

    29.12.2010. (21:48)    -   -   -   -  

  • lulallay

    Po cijenu optužbe za amatersko- diletantsku sinkretiju draže mi je equlibrirati na tankoj difuznoj membrani nekakve više poruke u domenu podsvjesne ravni (pa bila ona i čisto sanjana) nego samo svesti Kafkijansku parabolu na spekulativne kombinacije samoklevetničkih posljedica.
    To nam nitko ne smije oduzeti .Nada je mali plamičak još manje svjećice ,ali on nas jače grije od svih quasietabliranih učenja posebice religioznog eha.(Pišem quasi jer jedno je plavo nebo nad različitim kupolama..kao npr ovo Semitsko kukavičje jaje ili još bolje Semitski joker>uljez kojeg nam djeca izučavaju po školama)
    Zvučati će DonKihotovski znam .Gotovo patološki oduvijek odzvanja sve takvo razmišljanje i odmah mu o rep okače ezoterijsku konzervu i to jeste donekle nonsens no radije a sve u stisci sa dosuđenim planetarnim vremenom volim čuti o Jozefu K. kao o Ka >recimo egipatskom svjetlosnom dvojniku ,o Vrataru kao o nečemu donekle sličnom Čuvaru Praga u Kastanedinsko-kerubinskom okruženju ,pa i o Vratima kao o Vratima o kojima je pisao Aldous Huxley. Radije ću pomisliti kako je cijeli roman "Proces" zapis sna o neuspjelom eskapističkom pokušaju spašavanja čistog svemirskog identiteta Ka pred nebuloznim silama materijalnog po tko zna kakvoj krivici dosuđene mu uzničke krletke ; trodimenzionalne Doline Suza .

    avatar

    31.12.2010. (15:48)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    K. je zanemario mozak, u korist srca. Polu-obaveshtenost, povrshnost dominira nad Historijom u srcu tame.

    All is wright with our world - don't happy...

    avatar

    14.01.2011. (02:06)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    "pesnichki" postupak=pesnicharenje

    avatar

    14.01.2011. (02:09)    -   -   -   -  

  • histrion

    "Njegov univerzum zato ne može biti tragičan, nego samo komičan: krivica ne postoji, odnosno, bolje rečeno, jedina krivica je samoklevetanje, koje se zasniva na tome da optužimo sami sebe za nepostojeću krivicu (odnosno, vlastitu nedužnost, i to je komična gesta par excellence)"...

    No kazna koju čovjek sam sebi određuje je itekako stvarna i sveprožimajuća. Moram zamjetiti da se autor teksta i ja u danom slučaju ne smijemo istim stvarima. No možda je to ipak moj nedostatak ili pak samo jednostavno stvar vremena.

    avatar

    15.01.2011. (14:52)    -   -   -   -  

  • Atma pas

    ima li možda kakav preveden tekst od Maurice Blanchota....

    avatar

    18.01.2011. (11:34)    -   -   -   -  

  • lulallay

    Zaista ovdje .na ovom blogu moja je malenkost apsolutno outside ..ali usudio bih se napisati; zar nije pomalo motiv sukoba u slučaju Jergović -Visković precjenjen odnosno poradi ove dejavu blamaže zar nije nonsens spustiti se na nivo dakle tako banalnog duela čiji niti prijašnji razlozi nisu ništa manje banalni od samog povoda . Mislio sam : ne prljaviti blog kad nam je već tisak prepun tih gluposti....

    avatar

    01.02.2011. (17:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...