Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (176)

Marketing


  • turimti

    može samo hrvatski čuspajz...

    avatar

    28.11.2010. (19:50)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ovo s Hrvatskim Vodama je strašno. O tome treba što glasnije vrištati i svakako zaustaviti!
    Prestrašno!

    avatar

    28.11.2010. (20:19)    -   -   -   -  

  • Saky

    Marine, evo novog 1M$?: gdje nestalo 4,2 miliona kuna od prodaje BMW-a?

    avatar

    28.11.2010. (20:51)    -   -   -   -  

  • laburist

    Ono što je do sada HDZ radio u Hrvatskoj, to je isto SDP činio s Bandićem na čelu u Zagrebu. Pravično ste podijelili teritorij i suradnju - svaka vam čast. I vi nam sada pričate o korupciji i kriminalu? To može samo netko bez prstiju u pekmezu, gospodine Marine, a vi niste taj...

    avatar

    28.11.2010. (22:30)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @turimti

    Nažalost, velikim dijelom si u pravu !
    Cijenim duhovite dosjetke koje pogadjaju bit stvari - a ovaj tvoj komentar je zaista dobar...
    Pozdrav !
    Marin

    avatar

    29.11.2010. (00:53)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ima jedan svijet

    Zaista je strašno i treba uraditi sve da se to spriječi !

    avatar

    29.11.2010. (00:54)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Saky

    To je kap u moru onoga što je "nestalo" kod nas...Sad se u HDZ-u svi peru da nemaju pojma kako se i šta se to desilo.....Ali ta "čiri- bi, čiri-ba" logika više ne pali....

    Na odgovoru moramo svi inzistirati !

    avatar

    29.11.2010. (00:56)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @laburist

    Oj laburisto
    ne divani uvik isto !
    Radije pitaj svoga šefa
    zašto se i na ovaj sramni sporazum sindikata
    bez pardona -. ŠLEPA !

    avatar

    29.11.2010. (00:58)    -   -   -   -  

  • Neverin

    kako ostati normalan u ovakvoj zemlji gdje su nelogična rješenja prevođena logikom novca uvijek na vrhu? da se izrigaš od nebrojeno loših poteza koje su odigrale hrvatske vlade a u tu računam i koaliciju iz 2000..

    avatar

    29.11.2010. (12:19)    -   -   -   -  

  • remengo

    nikako

    avatar

    29.11.2010. (13:13)    -   -   -   -  

  • laburist

    Pa, kad već pitate, dragi kolega, evo vam integralnog odgovora:

    "Naravno da je danas top tema svih razgovora sporazum Vlade i sindikalnih središnjica potpisan sinoć. I reakcije su dijametralno suprotne, jedni ga kude i napadaju sindikate, drugi ga hvale i brane Vladu. Ali i jednima i drugima zajedničko je to da nisu objavili cjeloviti sadržaj sporazuma. I sam sam sinoć pao u zamku i komentirao sporazum na temelju, od strane novinara, prepričanog sadržaja samo jedne točke.

    Sada napominjem da sam jutros dobio potpisani tekst sporazuma kojeg ocjenjujem ocjenom DOBAR (3).

    Za razumijevanje, u nastavku donosim integralni tekst sporazuma sa svojim komentarima, točku po točku.

    Vlada Republike Hrvatske i Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni Hrvatski sindikati, Matica hrvatskih sindikata, Hrvatska udruga sindikata i Udruga radničkih sindikata Hrvatske, dana 23. studenog 2010., zaključili su sljedeći:

    SPORAZUM

    1. Potpisnici Sporazuma suglasni su da će Hrvatski sabor, na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, raspisati referendum na isti dan kada bude raspisan referendum za pristupanje Europskoj uniji sa sljedećim pitanjem:Jeste li za to da se referendum mora raspisati ako to zatraži 200.000 registriranih birača te da vrijeme za prikupljanje potrebnog broja potpisa birača bude 30 dana?

    Komentar: Realizacija ove točke strahovito je bitna. Ovo referendumsko pitanje je identično amandmanu naše Stranke na promjene Ustava koji su vladajući odbili. Ako referendum uspije ova ili nova vlast morati će ponovno mijenjati Ustav jer u njemu je upisanih onih 10% potpisa potrebnih da bi građani izazvali referendum.

    Bitno je i spriječiti pokušaje da se kao mjesto potpisivanja zahtjeva uvedu uredi državne ili lokalne samouprave (po uzoru na Sloveniju, na primjer) jer bi to značilo da će 200 tisuća potpisa u uredima biti teže prikupiti nego 415 tisuća na trgovima.

    Napominjem da ovo referendumsko pitanje i ovaj referendum nema nikakve veze s 717.000 potpisa građana koji su bačeni u vjetar ODLUKOM USTAVNOG SUDA koji je onemogućio raspisivanje referenduma. Da bi se ovaj referendum proveo, Vlada ga mora predložiti Saboru a Sabor raspisati. Dakle, radi se o novom referendumu.

    2. Potpisnici sporazuma suglasni su da će prilikom izrade Zakona o radu Vlada Republike Hrvatske ugraditi sljedeće sadržaje:
    a. Ako otkazni razlozi nisu ugovoreni, kolektivni ugovori na određeno vrijeme mogu se otkazati isključivo iz razloga bitno promijenjenih gospodarskih okolnosti koje nisu bile poznate ili se nisu mogle predvidjeti u vrijeme sklapanja ugovora.
    b. Produžena primjena pravnih pravila, ako nije ugovorena kolektivnim ugovorom, primjenjuje se godinu dana od isteka kolektivnog ugovora.
    c. Na tragu europske pravne prakse, Vlada Republike Hrvatske prilikom izrade Zakona o radu založit će se za napuštanje instituta pravilnika o radu u korist jačanja procesa kolektivnog pregovaranja.
    d. Vlada Republike Hrvatske i sindikalne središnjice potaknut će i predložiti poslodavcima otvaranje pregovora o općem kolektivnom ugovoru.

    Komentar: Produžena primjena pravnih pravila iz Kolektivnih ugovora utvrdila bi se u Zakonu o radu na rok od godinu dana nakon raskida ili istupa iz kolektivnog ugovora. Kolektivni ugovori dobivaju prednost pred Pravilnicima o radu! Ovdje je bitno da sindikati u toku pregovora o Zakonu o radu inzistiraju da strana koja raskida kolektivni ugovor ODMAH mora predložiti pregovore o novom kolektivnom ugovoru a koji moraju biti završeni u roku u kojem vrijedi klauzula „produžene primjene“.

    O općem kolektivnom ugovoru ne dijelim zadovoljstvo sindikata ali ih razumijem. Težnja ka općim kolektivnim ugovorima posljedica je činjenice da granski sindikati ili sindikati djelatnosti nemaju tarifnu sposobnost da se izbore za „svoje“ kolektivne ugovore.

    3. Vlada Republike Hrvatske u okviru roka od godinu dana organizirat će specijalizirane radne sudove.

    Borba za posebne radne sudove u Hrvatskoj traje 20 godina! Ni jedna vlada do sada nije pristajala na njihovu uvođenje. A naša Stranka u svom programu jasno i nedvojbeno ističe potrebu takvih sudova! Ako se ova točka sporazuma doista realizira u zapisanom roku, napraviti će se velika stvar u zaštiti uskraćenih radničkih prava.

    Dragutin Lesar"


    Jasnije, da jasnije ne može biti :)

    avatar

    29.11.2010. (16:12)    -   -   -   -  

  • remengo

    koja je i ovo funcutarija
    kako raspisati referendum
    a u ishod siguran biti

    avatar

    29.11.2010. (17:54)    -   -   -   -  

  • ero

    Marine

    E ovo ti je najbolji tekst do sada....a skoro ga nisam tija čitat kad sam vidija naslov jer sam pomislija da jopet rišavaš pitanja po tuđem dvorištu, a iz našeg se dimi.

    Dobro si to uveza....a posebno ono s Crkvom koja tammo u Meksiku stoji uz narod, a ne uz mafijaše ko kod nas.

    A spomenija si si Hrvatske šume....ali veću pljačku nam Jaca Kumica sprema na HEP-u....s onim investicijama u proizvodne kapacitete....a već Todorić i Vlahović stoje u redu s našim opljačkanim parama...da nam ga zainvestiraju majci do kraja.

    A ja sam glup.....pa mi nije jasno zašto HEP ne digne kredit jer je poslova ovu godinu s milijardu i po kuna dobiti....pa jel postoji neka banka u svitu koja ovo ne bi pratila....i izgradi kjapacitete koji su nam potrebni da ne uvozimo struju.
    A višak resursa(ako ih ima) dat ADZ mafiji (il nekom drugom) pa nek gradi i izvozi...ko jim smeta...ali bez ugovora o baveznom otkupu od HRP a....jer s tim ugovorima bi i moja pokojna baba mogla bit menađer ko Todorić i Vlahović.

    A ista priča je i s zračnom lukom Zagreb....koja ima ušteđenih 30 milona eura za dogradnju....a Josipović i Kosor lunjaju okolo i nude nekakve koncesije.....pa ko je tu lud a ko je na olatnom spisku mafije?
    Pa zar državna zračna luka ne mere dat ovi 30 milijuna za polog i dobit ekstra dobre kamate na kreedit....pa jel postoji banka na ovom svitu koja ne bi dala kredit za ovo?
    Jedini smisao je da taj strani koncesiionar preusmjeri novi milijun aviona na zračnu luku, pa da more bit analiziramo jel nam se to isplati il ipak moremo to sami?
    P a jel triba za ovo posebne škole i pameti....il je dovoljno raditi u interesu svojue države i ne bit na platnom spisku mafijaša????

    Naravno, ovo vlastito ulaganje podrazumijeva transparentan tender za izgradnju luke, odjebavanje Jure Radića i Kalmetini mafijaša skupa s onim direktorom s višom(??????) šta ga je Kalmeta dovuka iz Dubrovnika......

    Evo di leže milijarde za državu....ali bome leže i za mafiju zar ne?

    avatar

    29.11.2010. (18:16)    -   -   -   -  

  • ero

    Laburist

    Sindikati su pokazali ono šta sam zna i ranije pa nisam ni potpisa referendum....tj. da su obična gladna ADZ paščad....a psi nisu skupi za održavanje....a bome ni laburisti.....daće i vama ADZ, osim medijskog prostora, štogoć u kešovini,,,,,,pa nije Sanader sve potrošija od mafijaškog novca....biće i za umirovljenike, a bome i za laburiste.

    Oj Lazare oj Milorade oj Dragutine....oj??'??....ma koji je sljedeći ADZ plaćenik iza oj????

    avatar

    29.11.2010. (18:22)    -   -   -   -  

  • ero

    Laburist

    A ovo minjanje pitanja.....pa zar ne bi sindikalisti tribali pitat svakog pojedinog potpisnika referenduma jel se slaže s onim šta su oni dogovorili s poslodavcim iz ADZ-a, a što nema nikakve veze s onim šta su referendisti potpisali?

    To ti je ko kad bi ja naručija u restoranu od konobara grdobinu, a on mi nakon pola sata donese mišano meso, a na pitanje zašto , on reče kako su se on i kuvar dogovorili da je mišano meso puno bolje za mene od grdobine.

    Ne tribam ni govorit šta bi ja napravija od konobara i kuvara.....nešto ka mišano meso.....

    avatar

    29.11.2010. (18:27)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @laburist.... sindikati nisu dobili potpise građana da trguju s njima. Nisu ih dobili na neviđeno... nego za konkretno pitanje. Ovo što su vođe sindikalnih udruga više razine potpisali s Vladom je varanje građana i članstva iz svih sindikata koji su se u njih udružili (baze)!
    @Bule: Sindikati su pokazali ono šta sam zna i ranije pa nisam ni potpisa referendum....tj. da su obična gladna ADZ paščad....
    Bule... to su učinili vođe sindikalnih udruga više razine... a za taj potpis nisu dobili podršku baze. Na svesindikalnom saboru je dogovoreno REFERENDUM ILI GENERALNI ŠTRAJK... treće opcije se ne sijećam. Zato ne prozivaj sindikate... jer to je nešto puno šire od ovih koji su se malo zaigrali i zaboravili što su s bazom dogovorili. Sindikati su na svesindikalnom saboru bili jasni.... i ovo nije dogovoreno! Zato kad prozivaš - prozivaj one koji su prevarili građane, ali i svoju bazu. To je šačica ljudi koji očito imaju problema s osjećajem odgovornosti... a nikako sindikati... jer sindikati su svi oni koji pripadaju sindikatima, plaćaju sindikalnu članarinu.... i rade da bi ova zemlja uopće mogla klimati. Političari su izmislili sindikalne udruge više razine da bi lakše manipulirali sindikatima u Hrvatskoj.

    avatar

    29.11.2010. (19:01)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @neverin

    Pa ipak mislim da i najpovršnija analiza govori kako se 4 g. vlasti Koalicione vlade ne daju usporedit s 16 g. vlasti HDZ-a.

    Naravno da HDZ pokušava sve ne bi li uspostavio teoriju ekvidistance i "jednake krivnje" - ali to jednostavno ide kontra svake logike. Brojke govore za sebe - počev od rješavanja problema nelikvidnosti, problema gospodarskog rasta, investicija poput one u auto-cestu ST - ZG itd

    O "duhovnom provjetravanju" da i ne govorim...Otvaranju europskih vrata - razaranjem logike Vođe i sljedbeničke pastve itd itd

    avatar

    29.11.2010. (22:31)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @remengo

    Komentar "nikako" je kratak samo da li se odnosi na negaciju izjednačavanja 16 i 4 ?!

    avatar

    29.11.2010. (22:33)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @labusrist

    Ono Lesarovo "i sam sam sinoć upao u zamku" je priznanje da se zaletija ka glamac na kruv....

    Ako je falija - falija je !
    Svi griješe ponekad...

    Ali čemu opravdavanja i razumijevanja "na mala vrata" ?

    Meni je drago ako je shvatija i prihvatija da to nije ono šta su od sindikata očekivali gradjani koji su potpisali peticiju

    avatar

    29.11.2010. (22:36)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @labusrist

    "Jasnije da jasnije ne može bit " !

    Pa neće baš tako bit - ali neka Vam bude...Ipak savjetujte šefa da se ne zaleće s izjavama podrške pa da se sutra (jasnije da ne može bit) istoga - odriče !

    avatar

    29.11.2010. (22:39)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @remengo

    A to ti je "balkanska kužina" koja nam zaista ne triba !

    avatar

    29.11.2010. (22:39)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ero

    Pljačka se odvija svugdi...
    Mislim da se najgore sprema s novim zakonom koji će regulirat status Hrvatskih voda
    Inače - ja se ne slažem kako ne treba pisat o raznim temama jer je sve "uvezano" u ovom malom Svitu.
    Protiv sam vrćenja u krug samo "po svom dvorištu" jer ćemo iz njega teško razumit neke globalne procese koji uzrokuju i ponašanje naših lokalnih mangupa

    Pa vidi ovu aferu s američkom diplomatskom poštom !

    Moramo razgovarat i o Korejama i o Iraku i o Iranu i o Americi, Rusiji i Latinskoj Americi da bi smo shvatili mozaik u kojem smo samo jedna mala kockica koja se često gubi u toj općoj slici

    Dakle.....Bit će još svakakvih tema na ovom blogu - i svaka se ipak može vezat i uz razumijevanje naše političke tragične situacije, gospodarskog sloma, moralnog pada i kulturološkog nazadovanja i pada u provincijalizam i populizam

    avatar

    29.11.2010. (22:44)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ero

    i to je jasan stav !

    avatar

    29.11.2010. (22:46)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ero

    E nisi ti lud: GRDOBINA JE GRDOBINA !!!!

    avatar

    29.11.2010. (22:47)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ero

    Kako ti je samo moga past na pamet Kalmeta ?

    avatar

    29.11.2010. (22:48)    -   -   -   -  

učitavam...