Kad ju aploudaš u imiđšek (imaš s desne strane "browse", pa nađeš sliku na kompu, pa "open", pa ispod onda imaš u imiđšejku plavi široki gumbić "upload now". Pričekaš. Kad je upload gotov, ispod svega ti se pojave rubrike s linkovima, koje možeš kopirati i pejstati u svoj blog kao takve (ostalom, imaš i objašnjenje) Imaš direct link, to se na blogu vidi samo kao link Pa imaš Forum kodove koji ti služe za ubacivat slike u forume, ne blogove. pa HTML kodove, koji ti trebaju za ubacit sliku u blog ili na neku web stranicu koju radiš. Obični HTML kod ako iskopiraš i pejstaš, dobiš sliku u prirodnoj veličini, što će ti vjerojatno razbucati izgled bloga, pa odabereš linkove za Thumbnail , napose za blog: HTML Thumbnail
27.11.2010. (15:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kaj nisu i po placevima danas sami prekupci s tasmanijskim salatama i čileanskim narančama? Možda tu i tam koja bakuta sa sirem i vrhnjem ili grincajgom, al mislim, te jednakostranične piramide od savršeno izgledajućeg i caklećeg voća kojeg neobrijani tipusi u zoru istovaruju iz tamića ne pare mi "sočno, zadarski"...
27.11.2010. (17:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jasno je da i na placu lažu, varaju, prodaju sa zelene tržnice, koriste trikove na koje i ja nasjedam (jedan lajavi Dalmatinac s Dolca uvijek ima razbarušen štand sa ispremješanom zelenjavom koju samo trpa trpa trpa u vrećice i "nosi, nosi, ma bez vaganja, evo za mladog tatu još i malo rikule" i svi puše taj marketing) itd. Ali ima i ovog i onog i sto štandova za njuškanje i proučavanje - ima fakin izbor. Što god rekli. U Getrojima i Konzumima je jedna polica istog povrća i voća iz istog plastenika, uzmi ili ostavi.
27.11.2010. (18:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bravo! Eto, ja do sad nisam vidjela tvoje postove (ili post) sa tom idejom a zasigurno bi ju podržala. Jer: ja radim na placu, u Karlovcu i jedan dio našeg placa radi i poslije podne, voće, povrće i cvijeće. Iz iskustva kažem da je to potpuno isplativo za nas a za građane korisno jer ljudi koji imaju novaca rade ujutro i nemaju vremena bauljati po placu, a oni koji ujutro bauljaju - nemaju novaca, dkle, treba raditi poslijepodne. Drago mi je da su to uvidjeli i u metropoli! Građanska inicijativa.....kad bismo pokušali, znali bi da li se isplati ili ne.....
28.11.2010. (22:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
svaka čast! tek nedavno sam otkrio prave čari placa (otišao po glavicu salate i dvije hrenovke, a vratio se s 4 hrenovke, tri glavice salate i rikulom (jer mi je stvarno bilo smiješno kupiti salate za 1,5 kn pa sam rekao nek napuni vrećicu), svježim sirom, poludimljenim sirom (stara kumica, dobronamjernog izgleda, mi uvalila za 40kn - ali koji je zbilja fin i zbilja se isplati)... i baš se zapitao zašto plac ne radi i popodne...
29.11.2010. (11:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@junac. Plac ne radi popodne jer nema potrebe za time. Nema kupaca popodne, nema kritične mase kupaca za isplativost tog rada i to će se vrlo brzo pokazati kao promašena ideja.
Hoćeš li nam ti ili autor članka reći jednu jednostavnu stvar. Ako će kumica raditi raditi za svojim štandom od jutra do 8 navečer - kad će raditi na polju i pripremiti svoje radove za prodaju? Ima još pitanja oko ukupne dužine tog radnog vremena, a li zasad me zanima samo odgovor ove prve organizacije vremena.
29.11.2010. (12:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Njonyi
Držim fige da zaživi popodnevni plac! Kupaca popodne nema jer niš ne radi popodne. Svi mi popodne u povratku kući stanemo u nekakav dućan, zakaj ne bi na plac? Ionak kod nas sve radi dopodne jer se podrazumijeva da možeš izać s posla kad god treba da obaviš plac, servis, papirologije i sl...E pa ja ne mogu a i velika većina koje znam. Daj bože da ta kumica proda sav sir popodne pa ne dođe ujutro. Ili da joj fakat biznis krene pa nekog i zaposli. Pa većina kumica su samo prodavači. Tržište će posložiti stvari. Možda ne bu niš, a možda se sve i preokrene.
29.11.2010. (15:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Omladinka, ali stvarno, razmišljaš li ti? Zašto bi jedna te ista kumica radila od jutra do večeri, tko je prisiljava? Može raditi tko želi, mogu se odrediti smjene od-do. Obzirom kako ljudima odgovara, može doći ujutro, ili popodne i zakupiti štand za to vrijeme, pa smo fertig. I još nema gužvi. DAPAČE, ono spoznaja koje o selu imam iz prve ruke su da je najviše posla ujutro i prijepodne, pogotovo ako kasnije slijede vrućine. Danas kumica mora u 5 ujutro nahraniti životinje i sve ostalo ostaviti zbog placa. Ovako može okopati i zaliti što treba, otići na polje ujutro kako se to i treba raditi, napraviti ručak i lagano popodne u Zagreb. Ovo je i tim kumicama na korist. I nama. Navike ljudi se polako mijenjaju, valjda su zato tijekom zime dali samo nekolicini placeva da krenu raditi i da se ljudi na to počnu navikavati. Ne znam čemu ste tako ogorčeno protiv?
29.11.2010. (17:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Odlično! Nikad mi nije bilo jasno kako funkcioniraju tržnice ako rade samo prijepodne, kad svi radni ljudi rade - očito je više neradnih nego radnih ljudi... Jer ja ne znam nikog tko je zaposlen (u gospodarstvu) a da si može priuštiti sat-dva lutanja po gradu usred radnog vremena da stigne do tržnice i natrag na radno mjesto. Doduše, moj problem je što lokalna tržnica radi i popodne, ali tada rade samo preprodavači, jer prava, domaća roba se proda najkasnije do 3 popodne...
30.11.2010. (14:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
I meni odgovara da mogu otići na tržnicu poslije podne. No jedan prodavač mi veli da je to uvod u povećanje cijena koje će sigurno Tržnica objaviti na proljeće. A on ima svoje mjesto i nije u stanju na tržnici stajati od ranog jutra do večera. A s poslijepodnevnim prometom ne može platiti dodatnog radnika (koji bi gledao kako da sam 'usput' zaradi!) koji bi trebao robu preuzeti u 14 sati i predati ostatak robe u 18 ili 20 sati (To su dvije inventure, a prodaje se više desetaka proizvoda). Za vlasnika-prodavača značilo bi to dva dolaska u grad s udaljene periferije. Pitanje je - mora li svaki kiosk na tržnici biti poslije podne otvoren? Prodavači s klupa se mogu jednostavno 'pokupiti' i otići kući. Sira i vrhnja na večer ne će biti. Bit će uglavnom gostujući preprodavači.
01.12.2010. (22:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ponavljam: zakaj bi svi morali raditi cijeli dan? Naprave se dvije smjene, tko hoće cijeli dan, tko hoće ujutro, tko popodne, pa tako i zakupi štand. Ne kužim, jednostavno ne kužim te "probleme"...
02.12.2010. (00:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
godmother
čestitam! svijet se mijenja malim koracima..;))
06.12.2010. (11:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Svaka čast na "Pobjedi".Važno,najvažnije je da se ima mogućnost izbora -pa kako tko voli i kako je kome isplativo.Ja osobno glasam za popodnevnu kupovinu.Idemo na Plac poslije radnog vremena!
07.12.2010. (03:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nemetz
Kad ju aploudaš u imiđšek (imaš s desne strane "browse", pa nađeš sliku na kompu, pa "open", pa ispod onda imaš u imiđšejku plavi široki gumbić "upload now". Pričekaš. Kad je upload gotov, ispod svega ti se pojave rubrike s linkovima, koje možeš kopirati i pejstati u svoj blog kao takve (ostalom, imaš i objašnjenje)
Imaš direct link, to se na blogu vidi samo kao link
Pa imaš Forum kodove koji ti služe za ubacivat slike u forume, ne blogove.
pa HTML kodove, koji ti trebaju za ubacit sliku u blog ili na neku web stranicu koju radiš.
Obični HTML kod ako iskopiraš i pejstaš, dobiš sliku u prirodnoj veličini, što će ti vjerojatno razbucati izgled bloga, pa odabereš linkove za Thumbnail , napose za blog: HTML Thumbnail
27.11.2010. (15:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MODESTI BLEJZ
bravo i naravno da se isplati!
27.11.2010. (16:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Žavijer
Kaj nisu i po placevima danas sami prekupci s tasmanijskim salatama i čileanskim narančama?
Možda tu i tam koja bakuta sa sirem i vrhnjem ili grincajgom, al mislim,
te jednakostranične piramide od savršeno izgledajućeg i caklećeg voća
kojeg neobrijani tipusi u zoru istovaruju iz tamića
ne pare mi "sočno, zadarski"...
27.11.2010. (17:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nemetz
Jasno je da i na placu lažu, varaju, prodaju sa zelene tržnice, koriste trikove na koje i ja nasjedam (jedan lajavi Dalmatinac s Dolca uvijek ima razbarušen štand sa ispremješanom zelenjavom koju samo trpa trpa trpa u vrećice i "nosi, nosi, ma bez vaganja, evo za mladog tatu još i malo rikule" i svi puše taj marketing) itd. Ali ima i ovog i onog i sto štandova za njuškanje i proučavanje - ima fakin izbor. Što god rekli. U Getrojima i Konzumima je jedna polica istog povrća i voća iz istog plastenika, uzmi ili ostavi.
27.11.2010. (18:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
barba
tko ne prihvati pravila igre, gubi.
27.11.2010. (21:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Eegor
Napokon!
Tebi zahvala na inicijativi.
Možda naiđem i na stisnute čvarke :)
28.11.2010. (09:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
laburist
Pa, vjerojatno će nas placevi koji rade cijeli dan izvući iz krize. Zahvaljujem na inicijativi!
28.11.2010. (13:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Novac i djeca
Na tom planu mene fasciriraju francuzi kojih je građanski aktivizam na vrlo visokoj razini.
28.11.2010. (14:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
suncokretica
Bravo! Eto, ja do sad nisam vidjela tvoje postove (ili post) sa tom idejom a zasigurno bi ju podržala. Jer: ja radim na placu, u Karlovcu i jedan dio našeg placa radi i poslije podne, voće, povrće i cvijeće. Iz iskustva kažem da je to potpuno isplativo za nas a za građane korisno jer ljudi koji imaju novaca rade ujutro i nemaju vremena bauljati po placu, a oni koji ujutro bauljaju - nemaju novaca, dkle, treba raditi poslijepodne. Drago mi je da su to uvidjeli i u metropoli!
Građanska inicijativa.....kad bismo pokušali, znali bi da li se isplati ili ne.....
28.11.2010. (22:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
junac
svaka čast!
tek nedavno sam otkrio prave čari placa (otišao po glavicu salate i dvije hrenovke, a vratio se s 4 hrenovke, tri glavice salate i rikulom (jer mi je stvarno bilo smiješno kupiti salate za 1,5 kn pa sam rekao nek napuni vrećicu), svježim sirom, poludimljenim sirom (stara kumica, dobronamjernog izgleda, mi uvalila za 40kn - ali koji je zbilja fin i zbilja se isplati)... i baš se zapitao zašto plac ne radi i popodne...
29.11.2010. (11:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
omladinka
@junac. Plac ne radi popodne jer nema potrebe za time. Nema kupaca popodne, nema kritične mase kupaca za isplativost tog rada i to će se vrlo brzo pokazati kao promašena ideja.
Hoćeš li nam ti ili autor članka reći jednu jednostavnu stvar. Ako će kumica raditi raditi za svojim štandom od jutra do 8 navečer - kad će raditi na polju i pripremiti svoje radove za prodaju?
Ima još pitanja oko ukupne dužine tog radnog vremena, a li zasad me zanima samo odgovor ove prve organizacije vremena.
29.11.2010. (12:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Njonyi
Držim fige da zaživi popodnevni plac!
Kupaca popodne nema jer niš ne radi popodne. Svi mi popodne u povratku kući stanemo u nekakav dućan, zakaj ne bi na plac?
Ionak kod nas sve radi dopodne jer se podrazumijeva da možeš izać s posla kad god treba da obaviš plac, servis, papirologije i sl...E pa ja ne mogu a i velika većina koje znam.
Daj bože da ta kumica proda sav sir popodne pa ne dođe ujutro. Ili da joj fakat biznis krene pa nekog i zaposli. Pa većina kumica su samo prodavači. Tržište će posložiti stvari. Možda ne bu niš, a možda se sve i preokrene.
29.11.2010. (15:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nemetz
Omladinka, ali stvarno, razmišljaš li ti? Zašto bi jedna te ista kumica radila od jutra do večeri, tko je prisiljava? Može raditi tko želi, mogu se odrediti smjene od-do. Obzirom kako ljudima odgovara, može doći ujutro, ili popodne i zakupiti štand za to vrijeme, pa smo fertig. I još nema gužvi. DAPAČE, ono spoznaja koje o selu imam iz prve ruke su da je najviše posla ujutro i prijepodne, pogotovo ako kasnije slijede vrućine. Danas kumica mora u 5 ujutro nahraniti životinje i sve ostalo ostaviti zbog placa. Ovako može okopati i zaliti što treba, otići na polje ujutro kako se to i treba raditi, napraviti ručak i lagano popodne u Zagreb. Ovo je i tim kumicama na korist. I nama.
Navike ljudi se polako mijenjaju, valjda su zato tijekom zime dali samo nekolicini placeva da krenu raditi i da se ljudi na to počnu navikavati.
Ne znam čemu ste tako ogorčeno protiv?
29.11.2010. (17:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Uvijek bolji
Odlično! Nikad mi nije bilo jasno kako funkcioniraju tržnice ako rade samo prijepodne, kad svi radni ljudi rade - očito je više neradnih nego radnih ljudi... Jer ja ne znam nikog tko je zaposlen (u gospodarstvu) a da si može priuštiti sat-dva lutanja po gradu usred radnog vremena da stigne do tržnice i natrag na radno mjesto. Doduše, moj problem je što lokalna tržnica radi i popodne, ali tada rade samo preprodavači, jer prava, domaća roba se proda najkasnije do 3 popodne...
30.11.2010. (14:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tipkojisjedi
I meni odgovara da mogu otići na tržnicu poslije podne. No jedan prodavač mi veli da je to
uvod u povećanje cijena koje će sigurno Tržnica objaviti na proljeće. A on ima svoje mjesto
i nije u stanju na tržnici stajati od ranog jutra do večera. A s poslijepodnevnim prometom ne
može platiti dodatnog radnika (koji bi gledao kako da sam 'usput' zaradi!) koji bi trebao robu
preuzeti u 14 sati i predati ostatak robe u 18 ili 20 sati (To su dvije inventure, a prodaje se
više desetaka proizvoda). Za vlasnika-prodavača značilo bi to dva dolaska u grad s udaljene
periferije. Pitanje je - mora li svaki kiosk na tržnici biti poslije podne otvoren? Prodavači s klupa
se mogu jednostavno 'pokupiti' i otići kući. Sira i vrhnja na večer ne će biti. Bit će uglavnom
gostujući preprodavači.
01.12.2010. (22:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nemetz
Ponavljam: zakaj bi svi morali raditi cijeli dan? Naprave se dvije smjene, tko hoće cijeli dan, tko hoće ujutro, tko popodne, pa tako i zakupi štand. Ne kužim, jednostavno ne kužim te "probleme"...
02.12.2010. (00:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
godmother
čestitam! svijet se mijenja malim koracima..;))
06.12.2010. (11:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja tovar
Svaka čast na "Pobjedi".Važno,najvažnije je da se ima mogućnost izbora -pa kako tko voli i kako je kome isplativo.Ja osobno glasam za popodnevnu kupovinu.Idemo na Plac poslije radnog vremena!
07.12.2010. (03:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...