Komentari

bloodeeleeshte.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Nemetz

    Kad ju aploudaš u imiđšek (imaš s desne strane "browse", pa nađeš sliku na kompu, pa "open", pa ispod onda imaš u imiđšejku plavi široki gumbić "upload now". Pričekaš. Kad je upload gotov, ispod svega ti se pojave rubrike s linkovima, koje možeš kopirati i pejstati u svoj blog kao takve (ostalom, imaš i objašnjenje)
    Imaš direct link, to se na blogu vidi samo kao link
    Pa imaš Forum kodove koji ti služe za ubacivat slike u forume, ne blogove.
    pa HTML kodove, koji ti trebaju za ubacit sliku u blog ili na neku web stranicu koju radiš.
    Obični HTML kod ako iskopiraš i pejstaš, dobiš sliku u prirodnoj veličini, što će ti vjerojatno razbucati izgled bloga, pa odabereš linkove za Thumbnail , napose za blog: HTML Thumbnail

    avatar

    27.11.2010. (15:49)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    bravo i naravno da se isplati!

    avatar

    27.11.2010. (16:28)    -   -   -   -  

  • Žavijer

    Kaj nisu i po placevima danas sami prekupci s tasmanijskim salatama i čileanskim narančama?
    Možda tu i tam koja bakuta sa sirem i vrhnjem ili grincajgom, al mislim,
    te jednakostranične piramide od savršeno izgledajućeg i caklećeg voća
    kojeg neobrijani tipusi u zoru istovaruju iz tamića
    ne pare mi "sočno, zadarski"...

    avatar

    27.11.2010. (17:30)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Jasno je da i na placu lažu, varaju, prodaju sa zelene tržnice, koriste trikove na koje i ja nasjedam (jedan lajavi Dalmatinac s Dolca uvijek ima razbarušen štand sa ispremješanom zelenjavom koju samo trpa trpa trpa u vrećice i "nosi, nosi, ma bez vaganja, evo za mladog tatu još i malo rikule" i svi puše taj marketing) itd. Ali ima i ovog i onog i sto štandova za njuškanje i proučavanje - ima fakin izbor. Što god rekli. U Getrojima i Konzumima je jedna polica istog povrća i voća iz istog plastenika, uzmi ili ostavi.

    avatar

    27.11.2010. (18:00)    -   -   -   -  

  • barba

    tko ne prihvati pravila igre, gubi.

    avatar

    27.11.2010. (21:04)    -   -   -   -  

  • Eegor

    Napokon!
    Tebi zahvala na inicijativi.
    Možda naiđem i na stisnute čvarke :)

    avatar

    28.11.2010. (09:53)    -   -   -   -  

  • laburist

    Pa, vjerojatno će nas placevi koji rade cijeli dan izvući iz krize. Zahvaljujem na inicijativi!

    avatar

    28.11.2010. (13:17)    -   -   -   -  

  • Novac i djeca

    Na tom planu mene fasciriraju francuzi kojih je građanski aktivizam na vrlo visokoj razini.

    avatar

    28.11.2010. (14:48)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Bravo! Eto, ja do sad nisam vidjela tvoje postove (ili post) sa tom idejom a zasigurno bi ju podržala. Jer: ja radim na placu, u Karlovcu i jedan dio našeg placa radi i poslije podne, voće, povrće i cvijeće. Iz iskustva kažem da je to potpuno isplativo za nas a za građane korisno jer ljudi koji imaju novaca rade ujutro i nemaju vremena bauljati po placu, a oni koji ujutro bauljaju - nemaju novaca, dkle, treba raditi poslijepodne. Drago mi je da su to uvidjeli i u metropoli!
    Građanska inicijativa.....kad bismo pokušali, znali bi da li se isplati ili ne.....

    avatar

    28.11.2010. (22:19)    -   -   -   -  

  • junac

    svaka čast!
    tek nedavno sam otkrio prave čari placa (otišao po glavicu salate i dvije hrenovke, a vratio se s 4 hrenovke, tri glavice salate i rikulom (jer mi je stvarno bilo smiješno kupiti salate za 1,5 kn pa sam rekao nek napuni vrećicu), svježim sirom, poludimljenim sirom (stara kumica, dobronamjernog izgleda, mi uvalila za 40kn - ali koji je zbilja fin i zbilja se isplati)... i baš se zapitao zašto plac ne radi i popodne...

    avatar

    29.11.2010. (11:14)    -   -   -   -  

  • omladinka

    @junac. Plac ne radi popodne jer nema potrebe za time. Nema kupaca popodne, nema kritične mase kupaca za isplativost tog rada i to će se vrlo brzo pokazati kao promašena ideja.

    Hoćeš li nam ti ili autor članka reći jednu jednostavnu stvar. Ako će kumica raditi raditi za svojim štandom od jutra do 8 navečer - kad će raditi na polju i pripremiti svoje radove za prodaju?
    Ima još pitanja oko ukupne dužine tog radnog vremena, a li zasad me zanima samo odgovor ove prve organizacije vremena.

    avatar

    29.11.2010. (12:52)    -   -   -   -  

  • Njonyi

    Držim fige da zaživi popodnevni plac!
    Kupaca popodne nema jer niš ne radi popodne. Svi mi popodne u povratku kući stanemo u nekakav dućan, zakaj ne bi na plac?
    Ionak kod nas sve radi dopodne jer se podrazumijeva da možeš izać s posla kad god treba da obaviš plac, servis, papirologije i sl...E pa ja ne mogu a i velika većina koje znam.
    Daj bože da ta kumica proda sav sir popodne pa ne dođe ujutro. Ili da joj fakat biznis krene pa nekog i zaposli. Pa većina kumica su samo prodavači. Tržište će posložiti stvari. Možda ne bu niš, a možda se sve i preokrene.

    avatar

    29.11.2010. (15:34)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Omladinka, ali stvarno, razmišljaš li ti? Zašto bi jedna te ista kumica radila od jutra do večeri, tko je prisiljava? Može raditi tko želi, mogu se odrediti smjene od-do. Obzirom kako ljudima odgovara, može doći ujutro, ili popodne i zakupiti štand za to vrijeme, pa smo fertig. I još nema gužvi. DAPAČE, ono spoznaja koje o selu imam iz prve ruke su da je najviše posla ujutro i prijepodne, pogotovo ako kasnije slijede vrućine. Danas kumica mora u 5 ujutro nahraniti životinje i sve ostalo ostaviti zbog placa. Ovako može okopati i zaliti što treba, otići na polje ujutro kako se to i treba raditi, napraviti ručak i lagano popodne u Zagreb. Ovo je i tim kumicama na korist. I nama.
    Navike ljudi se polako mijenjaju, valjda su zato tijekom zime dali samo nekolicini placeva da krenu raditi i da se ljudi na to počnu navikavati.
    Ne znam čemu ste tako ogorčeno protiv?

    avatar

    29.11.2010. (17:21)    -   -   -   -  

  • Uvijek bolji

    Odlično! Nikad mi nije bilo jasno kako funkcioniraju tržnice ako rade samo prijepodne, kad svi radni ljudi rade - očito je više neradnih nego radnih ljudi... Jer ja ne znam nikog tko je zaposlen (u gospodarstvu) a da si može priuštiti sat-dva lutanja po gradu usred radnog vremena da stigne do tržnice i natrag na radno mjesto. Doduše, moj problem je što lokalna tržnica radi i popodne, ali tada rade samo preprodavači, jer prava, domaća roba se proda najkasnije do 3 popodne...

    avatar

    30.11.2010. (14:32)    -   -   -   -  

  • tipkojisjedi

    I meni odgovara da mogu otići na tržnicu poslije podne. No jedan prodavač mi veli da je to
    uvod u povećanje cijena koje će sigurno Tržnica objaviti na proljeće. A on ima svoje mjesto
    i nije u stanju na tržnici stajati od ranog jutra do večera. A s poslijepodnevnim prometom ne
    može platiti dodatnog radnika (koji bi gledao kako da sam 'usput' zaradi!) koji bi trebao robu
    preuzeti u 14 sati i predati ostatak robe u 18 ili 20 sati (To su dvije inventure, a prodaje se
    više desetaka proizvoda). Za vlasnika-prodavača značilo bi to dva dolaska u grad s udaljene
    periferije. Pitanje je - mora li svaki kiosk na tržnici biti poslije podne otvoren? Prodavači s klupa
    se mogu jednostavno 'pokupiti' i otići kući. Sira i vrhnja na večer ne će biti. Bit će uglavnom
    gostujući preprodavači.

    avatar

    01.12.2010. (22:44)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Ponavljam: zakaj bi svi morali raditi cijeli dan? Naprave se dvije smjene, tko hoće cijeli dan, tko hoće ujutro, tko popodne, pa tako i zakupi štand. Ne kužim, jednostavno ne kužim te "probleme"...

    avatar

    02.12.2010. (00:02)    -   -   -   -  

  • godmother

    čestitam! svijet se mijenja malim koracima..;))

    avatar

    06.12.2010. (11:10)    -   -   -   -  

  • Ja tovar

    Svaka čast na "Pobjedi".Važno,najvažnije je da se ima mogućnost izbora -pa kako tko voli i kako je kome isplativo.Ja osobno glasam za popodnevnu kupovinu.Idemo na Plac poslije radnog vremena!

    avatar

    07.12.2010. (03:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...