Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (46)

Marketing


  • je li jutro pametnije od

    Ajde neka je netko ljudima objasnio o čemu se radi. Bit će zanimljivo ujutro kad općinari počnu raditi svoj posao - pisati gluposti po blogu.

    avatar

    23.11.2010. (00:05)    -   -   -   -  

  • ....

    hm....kako se brani sponzor

    avatar

    23.11.2010. (07:58)    -   -   -   -  

  • drugi način

    Bilo bi super da si i matematičar.

    Makarska Kronika, 12.05.2010. piše Ivana Pleić
    Građane Makarske kojima su se izmjene Prostornog plana s liberalnijim odredbama uoči lokalnih izbora predstavljale kao 'spasonosno rješenje', legalizacija objekata će koštati najmanje 45.000 eura! To je, naime, iznos kojega građanin koji želi legalizirati već izgrađenu kuću, ukoliko se kao primjer uzme postojeća obiteljska kuća do 400 kvadrata kakvih u Makarskoj ima najviše, mora platiti za tehničku dokumentaciju i sve doprinose i pristojbe državi, od kojih najveću stavku čini komunalni doprinos koji na Rivijeri iznosi u prosjeku 150 kuna po m3, vodni doprinos koji iznosi 30 kuna po m3 te kazna za bespravnu gradnju koja se plaća državi, a koja 'teži' 50% komunalnog doprinosa….. 150+30+90= ?

    avatar

    23.11.2010. (09:28)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    @drugi način, dobro si ovo citirao. Intencija mog teksta je ista. Kako će se provedba plaćanja tog komunalnog doprinosa odnositi na nekog X građanina koji je sagradio neku manju kuću ili stan? Koliko će on zapravo platiti? To mi se čini ključnim pitanjem ove priče. Na pivcima je da plate najviše, a oni imaju para pa im je svejedno, ali što sa ostalima? A u tekstu sam samo pisao o komunalnom doprinosu, a uz njega će svakako biti i troškova za sve ovo što si nabrojio.

    avatar

    23.11.2010. (09:37)    -   -   -   -  

  • .

    @Drugi način, dobro da nisi dodao i koliko koštaju cigle i daske za šalovanje. Tema priče je komunalni doprinos, a ne ukupni troškovi. Ako je ovaj post istinit (naglašavam ako), to znači da je netko namjerno obmanjivao javnost. Je li to samo zbog neznanja ili da se skrene pozornost sa nekih stvarnih problema? Evo, bubnit ću na primjer, gubitak suda i zemljišnika.

    avatar

    23.11.2010. (09:42)    -   -   -   -  

  • sin Jogurt

    Isus vas sve ljubi, koliko god neke od vas nervirao ovaj natpis. Čemu onda sekiranje, Pivci, GUP, išta?
    Dragi moji Vrgorčani, ajmo konačno počet radit nešto skupa na dobrobit grada, a ne samo srat. Pohvalna je bila inicijativa da se očisti Gradina... ajmo se organizirati u zajedničko skupljanje otpada, akciju darivanja krvi, humanitarnog koncerta... bilo što gospodo, život je kratak... naučimo se voljeti i poštivati jedni druge, malo nas je - volimo se! Uživajmo u zajedništvu, napravimo od Vrgorca grad u kojem je lipo živit, uživajmo svako jutro kada pozdravimo nekoga, a on vam odvrati pozdravom. Virujte mi da stanje u gradu neće riješiti ni jedna vlast, ako mi ne počmemo mijenjati vlastitu svijet. Da nam limunada teče niz Pijacu i da su kuće od čokolade, a novce beremo ko šparoge, ne bi se poštivali i bili bi nezadovoljni. Jedino i ispravno riješenje je da frustracije kontroliramo, umisto nasiljem i vriđanjem odgovorimo osmijehom i pohvalom. Krenimo odma danas kad izađemo na ulicu, koliko god vam bilo teško, bit ćete ponosni na sebe i jedni na druge.
    Zar nije puno bolji osjećaj kad za nekoga ili nešto napravimo dobro?

    Osmijeh i pozdrav vam šalje jedan mladi student!

    avatar

    23.11.2010. (10:55)    -   -   -   -  

  • inspektor Columbo

    Svatko je pred zakonom isti, bio on Pivac ili Krivac,Miljenko ili Borislav,svejedno.Dug prema gradu se mora platiti,nema tu oprosta.Kazna ili dug,seveda.Pivci su doveli na mjesto gradonačelnika Vrgorca Matkovića kao i na mjesto saborskog zastupnika.Svaka šteta nastala političkim djelovanjem Matkovića na štetu grada i države je i njihova odgovornost.Kolika,vidjet ćemo ili bolje rečeno" vidjeti će" oni kojima je to posao.Netko je "bubnuo" da je ova tema sa komunalnim doprinosima skretanje pozornosti s problema gubitka suda i zemljišnika.E pa ja mu poručujem da jedno ne isključuje drugo.Isto tako mu poručujem da će onaj koji je "dopustio" gubitak suda biti "bubnut" od strane naroda i to vrlo brzo.Narod vrgoračkog kraja će ubrzo saznati ima li sprege u Vrgorcu između HDZ-a i Pivaca i ako je ima, kakva je i kolika.
    Tko je tko u ovoj sagi narod mora znati...

    avatar

    23.11.2010. (11:54)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    @inspektore, moj slijedeći uvodnik u novinama će biti sličan tvome komentaru. Ka da smo se dogovorili! :)

    avatar

    23.11.2010. (12:48)    -   -   -   -  

  • .

    Kako je ovo smiješno. Da je barem malo originalnije, bilo bi i zabavno. Vjerojatno isti oni kojima je posao bio veličati Matkovića, sada kad je sve upropašteno, pomalo ga se odriču. Neodoljivo podsjeća na priču sa Sanaderom. Doduše, možda se još nešto može uprospastiti, možda nas iznenade. Kako je krenulo ostat ćemo i bez ambulante. A i ne treba nam kad imamo Polikliniku. Samo za sve zločine prema Vrgorcu nije kriv HDZ, kako je to uopće nekome moglo i pasti na pamet. Krivi su Pivci. Ako nisu oni, već ćemo nekoga naći. Ha,ha,ha. Samo nastavite, tko god se ulovi na tu udicu, drugo i ne zaslužuje.

    avatar

    23.11.2010. (13:18)    -   -   -   -  

  • radio biokovo

    Je li Poliklinika platila komunalnu naknadu?

    avatar

    23.11.2010. (13:32)    -   -   -   -  

  • ne znam

    Ako Pivci nisu platili naknadu ili neko godinama porez ili nešto tako zar onda nisu krivi oni koji su trebali tražiti način da se to od njih naplati a ne ovi koji su tu mogućnost iskoristili? Opet je problem u institucijama

    avatar

    23.11.2010. (15:22)    -   -   -   -  

  • hdz

    Nisu ni gratski vjećnici platili doprinose za svoje novoizgrađene stabene objekte. Hoće li se njima oprostiti dug.

    avatar

    23.11.2010. (17:22)    -   -   -   -  

  • ružica

    neko je ovde lud. na gradskom vijeću kad se glasalo o gupu sve rješeno za 3 sekunde, niko nije rekao ni rječi, a sada svi pametni. šta nisu pričali na vjeću.
    sad se sjetili i ovi šta su dužni i ovi šta su im oprostili, svi isti, sve to triba smjenit

    avatar

    23.11.2010. (19:54)    -   -   -   -  

  • samo isus

    drago mi je što je papa dopustio korištenje kondoma tako ih drugi način i teolog bez grižnje savjesti mogu koristiti u međusobnom odnosu, a i mi na blogu nećemo biti zaraženi. Pivce ne dirajte oni su sve što vrijedi u Vrgorcu. Hoćete li vi dati posao meni i mojoj obitelji ako dobijemo otkaz? Vi možete dati jedino zarazu

    avatar

    23.11.2010. (20:29)    -   -   -   -  

  • drugi način

    Vi ste već izračunali da je to oko 1 milijun ili 15 milijuna kuna? Kako ste to izračunali ako je kao što kažeš “sada na Gradu da odluči koliko će ilegalni graditelji platiti komunalnog doprinosa”? Prema tome još se ne zna koliki je iznos komunalnog doprinosa po m3. Je li isti iznos za gospodarske objekte i objekta za stanovanje? Kako si došao do podatka da imaju “npr.15.000m3 izgrađenog prostora”? Ne znam ni ja koliko je to prostora, ali znam da ako ima jedna zgrada otprilike 60m dužine x 20m širine x 15m visine = 18.000m3. To je samo jedna zgrada, najveća, a ima ih još barem 10. On bi ih sve prodao za 15 milijuna? Da imam, odmah bi ih sve kupio. Hoće li platiti svi koji su ilegalno gradili, neće? Neće zato što neki svoje objekte za stanovanje neće nikada legalizirati jer im to i ne treba? Njih nitko ne dira, kuću ne mogu staviti pod hipoteku, kredit im ne treba i u njoj mogu stanovati onoliko koliko bude potrebno, a njihova djeca nastaviti. Naknadnim gradskim planovima može “nastradati” rijetko koja, a to je njihov rizik. Neki će ih ipak legalizirati iz nekih razloga? Zašto bi ih gospodarstvenici legalizirali ne znam, možda zato što su nelegalne? Ne bi samo zbog toga, sigurno postoji još nešto?
    Nisam razumio što su mislili gosp. Miljenko kada je rekao da će „platit kaznu“ ,Sl.Dalmacija, i gosp. Gradonačelnik kada je rekao da bi ponovio isto,Nova TV? Je li Mićo mislio da je legalizacija objekata kazna ili je mislio da će pored legalizacije platit i kaznu? U Slobodnoj nema ovoga „i“ pa bi moglo bit, da je mislio kako je sve to skupa kazna? I u ovome gore članku stoji da se „ne spominju nikakve cifre kazni“. Ajde, bar ti kaži na kakve se kazne misli?
    Gradonačelnik je rekao da bi opet sve to ponovio, a nije rekao šta? Je li on mogao išta napraviti i šta? Znači li to da su imali njegovu podršku, koju bi opet imali i u čemu je bila ta podrška? Čudno, jer znano je da on njihovu podršku u ničemu nema i ne samo da je nema?
    @. Meni govoriš da skrećem sa teme, a ti bi sada pričao o sudu i zemljišniku. Ako nećete to ajmo barem o Sanaderu, poliklinici, ambulanti? I ja tebi kažem, nije to tema. Lipo ti je reka Columbo, jedno ne isključuje drugo, pusti malo ne boj se, nikome ništa neće biti. „Cigle i daske“ također nisu tema, što ne znači da ne bi mogle biti nekad.
    @sin jogurt, ovo bi trebao postavljat kao komentar na svaki članak. Ovo što si ti napisao treba stalno ponavljati nebili nešto ovako dobro kao i laž nakon puno ponavljanja postalo istina. Ponavljaj, ja ću uvijek pročitati.
    @Columbo, kako su Pivci doveli Matkovića? Zar ga nisu izabrali skalari, a kao kandidata postavila njegova politička stranka?
    @ne znam, ti misliš da su krive institucije, jesu li samo oni?
    @ružice, jesi li sigurna da je to bilo na gradskom vijeću?
    Kada bi svi “pivci” u državi, platili svoja dugovanja i kada bi ubuduće plaćali onoliko koliko bi trebali plaćati, Lijepa naša, i lijepi naš grad…?

    avatar

    23.11.2010. (20:35)    -   -   -   -  

  • drugi način

    @samo isus, nije li možda za tebe već kasno, što se tiče zaraze? Slobodno se ti ne boj za Pivce, neće njima nitko ništa, a i zašto bi?

    avatar

    23.11.2010. (20:45)    -   -   -   -  

  • nije to lako

    Čudi me što nitko nije spomenuo da je pitano na vijeću koliko i zašto gradska glazba troši toliko novaca. Kako jedan pitur po struci ima toliku plaću. 5000 kn za dvi ure svirke sa djecom koju dobije naučenu, a to grad plaća. Zašto otjera svakog školovanog glazbenika i proglasi ga narkomanom, u strahu da napokon netko tko zna počme voditi glazbu. Vijećnik koji je postavio to pitanje, naravno oporbeni, sigurno ne zna da je to samo kap u moru koju čelnik potroši, ostalo se plaća dodatno, jer ne može izaći na nastup a da ne plati još 5 ljudi sa strane. Ima i tu materijala za kažnjavanje. Nastupe također plaća, jer se mora domaćinu platiti da bi tu "umjetnost" slušao. Al kuća raste, širi se, cvjeta......

    avatar

    23.11.2010. (21:14)    -   -   -   -  

  • .

    @Drugi način, kratko pojašnjenje mog komentara. Pitao sam se koji je razlog da se u tužnim vremenima za Vrgorac pored svih stvarnih problema medijski smišljeno plasiraju nepostojeći. Pročitaj ponovo ako treba. I dalje mislim da to nije skretanje sa teme koju je @Vrgorčanin započeo - objašnjavanje medijskih gluposti o komunalnom doprinosu. Moj komentar nije imao namjeru otvarati pitanje tko je kriv za deinstitucionalizaciju Vrgorca. O tome svi sve znamo, čak i ti.
    Glupo je da i dalje inzistiraš da ti se pojasni stvarno stanje stvari (siguran sam da nije teško za shvatiti), ali evo da ti ja probam u par natuknica.
    1. Dok nije bilo GUP-a nitko nije mogao plaćati komunalni dpprinos i svi su bili u prekršaju
    2. Sad je konačno donesen i sad ga svi MORAJU platiti
    3. Grad mora donijeti odluku o cijeni i poslati svima uplatnicu
    4. Sad kad se plaća unazad to se zove kazna. Otud taj pojam u priči.
    5. Tek kad Grad odredi cijene i pošalje uplatnice, a netko ne plati u zadanom roku, tada postaje dužan
    6. Jednostavna računica i usporedba s drugim gradovima pokazuje da su medijske špekulacije barem 10 puta pretjerane. Ako nisu, jadna nam svima majka. Oni vjerojatno mogu platiti i sulude iznose, ali kako ćemo mi
    7. Nameće se pitanje je li kriva interpretacija činjenica i potpuno promašeno bubetanje cifri posljedica novinarske gluposti ili namjera
    8. Moguća namjera je skretanje pozornosti sa akutnog krucijalnog problema - gubitka suda i zemljišnika.
    Zadnja točka je pretpostavka (ali ne mogu vjerovati da su novinari toliko glupi da ništa ne shvaćaju), a sve ostalo su činjenice i suština stvari. Nadam se da ti je sad jasnije.

    avatar

    23.11.2010. (21:21)    -   -   -   -  

  • nije beg cicija

    Osobno mi se nije svidio gradonačelnikov govor u dnevniku, malo mi je jadan... Nadam se da će Pivci biti pravi frajeri, platiti ako su dužni ili trebaju i biti onakvi kakvima su se predstavljali u kampanji ajmo za Vrgorac, a ne opeljuši Vrgorac. Sad će se vidjeti svačiji obraz i ljubav prema svome mistu!

    avatar

    23.11.2010. (21:29)    -   -   -   -  

  • izdana vrgorčanka

    Plači mila majko,plači za Vrgorcem..i ja ću plakati,i žene iz suda plaču..Matkoviću idi pomakni ploču i lezi kraj ćaće..biće ponosan jer ga nisi iznevjerio..i zapjevaj;

    JA IZDAJICA I MOJ ĆAĆA BIO,
    OTAC SINU ZANAT OSTAVIO..

    avatar

    23.11.2010. (21:49)    -   -   -   -  

  • hrvatska demonska zajedni

    Je, triba zatvorit Pivce jer su u gradsku blagajnu u zadnjih 20 godina uplatili samo 200 a ne 201 miljun kuna, otpustit ovih dvistotinjak budala koji kod njih pošteno zarađuju kruv, spalit tim budalama kuće i ostali pokretnu i nepokretnu imovinu te upriličiti kamenovanje istih na gradskom korzu kao opomenu svima koji misle živiti od svog rada a ne od parazitiranja. Moguće je kamenovanje organizirati u natjecateljskom smislu, tako da bi pravo sudjelovanja imali svi koji su na državnoj sisi, u ekipama 5+1. Moje osobno mišljenje da bi poredak po ekipama bio slijedeći:

    1. mjesto HVIDRA (najbolje su fizički pripremljeni te nemaju bolesnih niti ozlijeđenih članova)
    2. mjesto GRADSKA UPRAVA (odmorni su te imaju najdužu klupu)
    3. mjesto HERCEGOVCI PRIJAVLJENI U VRGORCU (ipak su odrasli gađajuć ovce stinama)

    Nakon toga svi na proslavu u PORTAL uz obaveznu stanku za pjevanje prigodnih poskočica prid kućon staroga Milenke!

    avatar

    23.11.2010. (23:06)    -   -   -   -  

  • misec

    Tako rade oni"pravi" prijatelji Vrgorca i Gradske glazbe:Odron na cesti "oni" po glazbi,komunalije "oni" po voditelju glazbe,GUP problem "oni" po najsvjetlijoj i najboljoj udruzi u Krajini!Prezir i mržnja vam je izbrisala pamćenje!Da nije Gradske glazbe niko nikog nebi ni znao u gradu!Ti,koji se skrivaš kaži pravo ime i prezime da vidimo ko to priča o glazbi,ko to želi da "opet" G.glazba stane i da opet u gradu nema ništa..............

    avatar

    24.11.2010. (09:01)    -   -   -   -  

  • dalmatinac

    KADA "TIN" IGRA VEČERAS???

    avatar

    24.11.2010. (09:39)    -   -   -   -  

  • jure

    kada je prosvjed?!

    avatar

    24.11.2010. (10:03)    -   -   -   -  

  • gledajuć sa strane

    Vrgorac gubi Stalnu sudsku službu a vjerovatno i zemljišnik.To je zadnja brokva u lijes grada vrgorca a niko ni da mrdne.Pa to je gadljivo.Jedino je mali Bobanac o tome ukaza a drugi su zašutili.I to kažu na vjeću da niko osim Bobanca ni riječ nije reka.Za Hdz-ovce nije čudo a zašto je Mićo Pivac šutio?On je lider oporbe?Ni slučajno!On samo štiti svoj poslovni interes a njegovi vijećnici su čiste trube nedostojne bit oprbeni vjećnici.Žalosno!

    avatar

    24.11.2010. (11:31)    -   -   -   -  

učitavam...