Komentari

nelinagustirna.blog.hr

Dodaj komentar (40)

Marketing


  • dalmacija moja inspiracij

    eto dokle nas je dovelo guglenje...atroke enciklopedija britanica... poz... dalmacija moja inspiracija

    avatar

    17.11.2010. (23:57)    -   -   -   -  

  • primakka

    o krishnamurtiju sam čitala u jednome časopisu šta si mi posudila davno, mislim svjetlost. od svega sam zapamtila da su ga kao jako mladog uzeli neki englezi teozofisti pod svoje skrbništvo (ili već nešto slično) jer su u njemu prepoznali duhovnog vođu. nakon nekog vremena on se usprotivio toj svojoj ulozi. zato kaže da ne želi pripadati nikakvoj duhovnoj organizaciji.
    potraga te u pravom trenutku odvela na pravo mjesto.
    što nažalost ne rješava status bolesnog društva...

    avatar

    18.11.2010. (07:57)    -   -   -   -  

  • morska zvijezda

    ZALOMI SE na ovim prostorima prečesto. Što je još tragičnije bez odgovarajućih posljednica za počinitelje.

    avatar

    18.11.2010. (12:24)    -   -   -   -  

  • gustirna

    dalmatinac - Danas se često čuje uzrečica: Kad nešto neznaš-guglaj!, umjesto one "Kad nešto neznaš-nauči." :-)) U oba slučaja se uči.
    primakka - Onda je moguće da sam već i čitala nešto o njemu, ali sam zaboravila. Znači, trebalo je to utvrdit. Sad ga sigurno neću zaboravit. Čak ću potražit ovu knjigu "Knjiga života"-izgleda da se može naći kod nas.
    morska zvijezda - Tragično je što počinioci ne snose odgovarajućem posljedice, ali još tragičnije je što kompletno društvo ne čini ništa na rješavanju problema u samom začetku, a to je prevencija. Danas čitam u novinama kako se razmišlja o kaznama suspenzije sa nastave onih učenika koji su nasilni i maltretiraju druge učenike kao i nastavnike. Nastala je polemika u vezi toga, mišljenja su podjeljena, jedni su za, a drugi nisu već zagovaraju više rada sa djecom i roditeljima na prevenciji. Što misliš, čije mišljenje će prevagnuti?

    avatar

    18.11.2010. (12:50)    -   -   -   -  

  • piskaralo Tixi

    Jedna riječ, misao, zrnce znatieželje odvelo te ne lijepo putovanje. Sve oko nas je putovanje, a na nama je izbor, putovati ili sjediti na mjestu.

    avatar

    18.11.2010. (14:07)    -   -   -   -  

  • geomir

    Ma kakvo guglanje!!??

    Čitaj Gustirnu!!! :-)))

    avatar

    18.11.2010. (14:47)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    još jedan prekrasan post kod tebe...dok je blogera poput tebe ima još
    nade za nas : )

    avatar

    18.11.2010. (19:21)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Puno si me toga ovim postom naučila! Hvala ti, draga!

    avatar

    18.11.2010. (19:50)    -   -   -   -  

  • romantika

    Jako lijepo i dobre informacije.... drago mi je da sam zavirila u ovaj post i da sam tako saznala dosta toga, između ostalog o kadulji koja izaziva halucinacije....nadam se da, prilikom šetnje kada berem kadulju za čajeve, uzimam onu pravu jer ne bih da se nađem u halucigenom društvu ;)

    avatar

    18.11.2010. (20:45)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Tixi - Bitno je imati ideju, motiv, želju-ostalo kreće samo po sebi, klik po klik, korak po korak. :-)
    geomir - Ajde, ajde, mnogi su kod tebe prvi put vidili kako se od maslina dobije ulje. :-))
    leklerk - Nažalost, ljudi su uglavnom ovce koje trebaju svog pastira. Žalosno je što to mnogi genijalni umovi znaju i iskorištavaju skupljajući svoje stado koje će ih slijepo slijediti.
    U ovom slučaju- Krishnamurtija - cijenim što je on to uvidio i poticao pojedince da misle svojom glavom, a ne da slijepo slijede vođe, što je trebao i on biti, ali je odbio.
    To što su njegove ideje iskoristili za svoje projekte, nakon njegove smrti, na to nitko ne može utjecati. Nitko ne može nikome zabraniti da velike misli i ideje iskoristi u neke osobne svrhe koje mogu biti kako pozitivne, tako i negativne.
    nihonkichigai - Učimo svi zajedno. Hvala. :-)
    Valcer - I sama sam. Hvala Googlu. :-)
    romantika - Dobrodošla. I meni je drago da si zavirila u ovaj post. Što se tiče ove kadulje koju spominjem u postu - na priloženom linku ima dosta opširan opis te biljke i koliko sam shvatila, ne može se kod nas naići kao samoniklu u prirodi. Čak je i vrlo zahtjevna za uzgoj. U svakom slučaju, dobro je znati ovakve informacije. Mnoge biljke imaju svoju dobru i lošu stranu , mnoge su ustovremeno i ljekovite i otrovne, ovisno o dozi koja se uzima - tako da je svakako korisno znati informacije kao što je o ovoj vrsti kadulje. :-)
    Naša kadulja koju uzimaš kao čaj je skroz u redu, ali i kod nje ima jedna caka. Nije je dobro učestalo uzimati, jer i previše ove obične kadulje može izazvati neugodne posljedice.
    Kadulja u svom sastavu ima dosta tujona koji je bio osnovni sastojak apsinta - napitka kojeg je pio Van Gogh i njegovi savremenici i od kojeg su imali razne halucinacije. Možda je upravo ova božanska kadulja korištena kao sastojak apsinta?

    avatar

    18.11.2010. (21:31)    -   -   -   -  

  • barakokula

    :-)) tvoja temeljitost u obradi me uvijek iznova fascinira...kadulja je oduvjek u svim kulturama bila jako zastupljena,kao medicina ili istjerivac "lose energije" u razlicitim nivoima primjene...Indio-narodi je i danas jako puno koriste kroz razlicite rituale "putovanja kroz pararelne svjetove" ,kao cistaca energetskog polja...i kao sto kazes...svugdi je ima,svugdi se koristi,mozda premalo..kad bi bar malo procistila duse i onih koji je zaista trebaju...

    avatar

    18.11.2010. (22:37)    -   -   -   -  

  • samome-sebi

    gustirna, prekrasan post,
    ostati normalan, dobar, plemenit u ovome svijetu po meni je cak veci uspjeh od od uspjeha kojekakvih gurua i svecenika koji, po meni bjeze od stvarnosti i zivota, budi covjek u uvjetima gdje trebas brinuti o svojim najblizima, prezivljavati, sto lakse ili teze, dok te na poslu tlaci sef, kod kuce mozda zena, muz djeca, pa bombardiranja u skolama, susjedstvu, dok dolazis u iskusenja... ili jednostavno, zivis zivot. osobno vise cijenim ta postignuca i te ljude.

    religije, pa stvorene su da udalje covjeka od Boga ili bolje receno od sebe samih
    jer ako je Bog jedno, i svi smo jedno, kakav nam je posrednik potreban?
    uciti mozemo od svih i od svega, recept ne postoji, put koji se zove zivot jedinstven je za svakoga i ne postoji manje ili vise vrijedan

    avatar

    18.11.2010. (23:44)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Ti si stvarno GUSTIRNA jer jedino u takvom prostoru mogu stati svi tvoji postovi koji to zapravo
    nisu jer su davno prerasli "robicu". Skidam baretu!:)

    avatar

    18.11.2010. (23:47)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Uh, kad mi spomeneš šamantsvo sjetim se "našeg" šamana Luke i njegove bunike......nekako odmah imam predrasude.....
    Eto sam i ja nešto naučila uz tebe, hvalaaaa! :))))
    A naša stvarnost......šta reći?

    avatar

    19.11.2010. (06:52)    -   -   -   -  

  • čiovka

    I ja san u istom poslu pretraživanja. Ustvari, čim sam vidila temu znala sam di su mi slike, ali uvik nešto odvuče pažnju. Sad sam suzila izbor i još uvik se ne mogu odlučit koje poslat. :-)
    I naravno, opet smo puno naučili od tebe. :-))

    avatar

    19.11.2010. (12:37)    -   -   -   -  

  • gustirna

    barakokula - Je, kadulja je moćna biljka, i sve to stoji - ma isto ne bi puno eksperimentirala s ovom Salvia Divinorum vrstom, nije to za kućnu upotrebu i napitak za grlobolju uz žličicu meda od kadulje. Vjerujem da si pročitala priloženi link i da ti je ta tema donekle poznata. :-))))
    samome-sebi - kad svim ljudima to postane jasno - pa gdje će nam biti kraj. Uzdam se u takve ljude, jer znam da ih ima mnogo-svugdje oko nas. :-)))
    fra gavun - Pa da, to je bila prvobitna ideja. Napij se kad si žedan. :-))
    suncokretica - O šamanu Luki sam čula puno prije tragedije s bunikom i uglavnom su to bila neka pojedinačna pozitivna iskustva. Kad se dogodila "bunika" počela sam sumnjati u ta pozitivna iskustva. Osoba koja dovodi u životnu opasnost druge osobe, bez obzira što su ovi odrasli i dragovoljno popili taj čaj, nikako ne može biti netko koga bi mogla cijeniti. Iako samo šamanstvo poštivam ,ali kod naroda kojima je to vjekovna tradicija i gdje samo posebne osobe mogu učiti i postati pravim šamanima-izlječiteljima.
    Svako podneblje ima svoje specifičnosti. Tako mi imamo ono što je nama priroda dala: kadulju-običnu, ružmarin, lavandu, majčinu dušicu, kamilicu, maslačak, kantarion, smilje i još brdo naših samoniklih ljekovitih trava, a i to treba naučiti i znati koristiti na pravi način i za prave svrhe. :-)))
    nazačelju - Istina uvijek ima smisla. Doticanje bolnog je neizbježno u ovoj našoj svakodnevnici. Srećom, još uvijek ima i onih točaka koje kad dotaknemo izvuku osmijeh na naša lica i sreću u duši. :-))
    čiovka - Ti si bar suzila izbor. :-) mene to tek čeka, odabrat iz onog brda slika koje sam za sada samo prebacila u izdvojenu mapu. Odlučivanje - to je najteže oid svega. :-))

    avatar

    19.11.2010. (14:09)    -   -   -   -  

  • duliba

    Ti si upravo nevjerojatna. S kojom lakoćom donosiš vrhunske postove.
    A ta tema o prilagođenosti baš mi se mota ovih dana. :))

    avatar

    19.11.2010. (20:01)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    : )

    avatar

    19.11.2010. (22:07)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Na žalost, u pravu si kad konstatiraš bolest cijelog društva....No, odakl početi liječenje; što prvo spašavati?! :((((((
    Tvoj komentar kod mene: jesu, ljepše i duže su slovačke Tatre! :)))))) Warsawa je lijepa, ali ni izdaleka kao što su to Cracow ili Wroclaw - no, sve treba pogledati i stvoriti vlastito mišljenje...:))))
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    20.11.2010. (01:22)    -   -   -   -  

  • umorno_oko

    Srića da si se na vrime odlipila od gugla, ko zna di bi nas to odvelo ... ali, vratimo se na početak, na oni sandučić.
    Ako bi deset puti nabraja mista di bi se moga pojavit oti grafit, bar sedan puti bi naveja koje misto na našoj "otočkoj tvrđavi" ;)
    Ali već san davno reka da si ti od đavlije kosti napravjena, i tribalo se taamo nać u pravo vrime i to slikat. Svaka čast na temeljitome postu!

    avatar

    20.11.2010. (11:42)    -   -   -   -  

  • gustirna

    duliba - Ma lako je guglati i nalaziti mnoge zanimljivosti koje nismo znali, a nije teško ni prenijeti to u post. Zanimljivo je kako je sve to povezano i pokazuje uvijek istom kraju - vječno sadašnjem ( ovo zadnje je jedan stih iz pjesme T.S-Eliota u mom boxu) :-))
    nihokichigai - Hvala.. :-)
    luki2 - Pitanje ti je na mjestu. Odajkle početi, što je prvo? Po meni, uvijek djeca na prvom mjestu.:-)
    umorni - Oćeš reć da je skroz normalno ovakav dubokoumni grafit naći negdje na Visu? :-)) ili to što je u potpisu izraz za opojne droge, umjeto tvorca misli?
    Pa, ja nisam bila nimalo iznenađena, jer Vis i sve na njemu me nikad ne iznenadi. Hehe, da od đavolje kosti - baš ti hvala. :-))))
    Vjeran - Dobrodošao. :-) Kao što sam u postu navela, učenje Jiddua Krishnamurtija mi je nešto s čim sam se tek susrela zahvaljujući grafitu na kojeg sam naišla i koji me zaintrigirao.
    Iako mi sama bit nije nimalo strana i već duže razmišljam na način kojeg sam otkrila u nekim Jidduovim citatima.
    Hvala što si mi dao putokaz za U.G.Krishnamurtija i njegovu knjigu. U nastavku svoje potrage doći ću i do toga. :-)

    avatar

    20.11.2010. (13:53)    -   -   -   -  

  • fulvus

    stvarnost je vrlo okrutna. nažalost, nema snage da se stvari nazovu pravim imenom, da su djeca zlostavljači, ipak zlostavljači a neki i ubojice, tako ih treba i tretirati, ne im nalaziti olakotne okolnosti. moraju platiti za ono što su učinili, jer je previše onih koji su svijesni da nema prave kazne i ne libe se izživljavati na drugome.

    avatar

    20.11.2010. (18:50)    -   -   -   -  

  • borut

    Ma nema do Google-a! Sve se tamo moze pronaci! Citam negdje da ga neki smatraju bozanstvo:-)

    avatar

    20.11.2010. (19:18)    -   -   -   -  

  • turimti

    dobro istraživanje, ali moglo je trajati kraće. trebala si nazvati javnu govornicu na Škoru :
    021 -713 129 i netko od dežurnih kod Baneta bi pojasnio grafit...jasno, ako nije predoziran...

    avatar

    20.11.2010. (22:05)    -   -   -   -  

  • rU

    grafit koji je pokrenuo potragu ... i zahvaljujući kojem je nastao izvrstan tekst, vrijedan višekratnog čitanja ...

    pozdrav s jezeraca ...

    avatar

    20.11.2010. (22:07)    -   -   -   -  

učitavam...