Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • borivoj

    "LJUBAV MOZE SHVATITI

    SAMO ONAJ TKO JE SAM ISKUSI". Ibn Hazm, 11.st.









    Dragi prijatelji,

    Danasnje nam tihovanje govori o prirodi prastanja i finoj razlici ovog pojma u odnosu na zaljenje i suosjecaje. Oprostite mi sto cu uz ovu recenicu dodati malo svjetlosti koju, je u svezi ovog pojma uocio Paul Jean. On veli: COVJEK NIKAD NIJE TAKO LIJEP KAO KAD MOLI ZA OPROSTENJE ILI KAD SAM OPRASTA. Tako govori i navedena pjesma iz "Bijele kule":







    16. TREBA LI PRASTATI SLIJEPIMA



    Treba li prastati slijepima sto ne vide,
    kljastima sto hramaju?

    Nevid njihov zali, i s hromoscu njihovom suosjecaj.

    Prastanje cuvaj za one, koji na zdravim
    nogama posrcu, koji ocima gledaju, a ne vide.



    "Bijela kula", knjiga 16. Zapisala Vesna Krmpotic





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    16.11.2010. (09:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijatelji i najdraže prijateljice!



    Lijepo molim, tkogod može, odazovite se i dođite na predavanje koje uistinu može nekome promijeniti život nabolje!

    U najmanju ruku, proslijedite ovu pozivnicu. Vidi u privitku!!!



    Unaprijed vam najljepša hvala! Veselim se zajedničkom druženju!



    Anita Bušić https://mail.google.com/mail/e/gtalk.328





    OČUVANJE ŽENINOG ZDRAVLJA





    SAZNAJTE:

    Ø Kako očuvati svoje zdravlje?

    Ø Što je najveći uzročnik poremećaja ženinog zdravlja?

    Ø Kako spriječiti miome, ciste, rak grlića maternice?

    Ø Kako se riješiti bolnih i obilnih menstrucija?

    Sve to i još mnogo više... Dragocjene informacije za sve žene!!!

    Datum: petak, 19. studeni 2010.

    Vrijeme: 18:30 - 21:30

    Mjesto: Ilica 315/I, Zagreb

    ULAZ SLOBODAN



    Predavač: prof.dr.sc. Tereza Skenderović znanstvenik, holističar i međunarodno cijenjeni stručnjak na područjima mikrobiologije i zdrave prehrane!



    Lijepo molim, proslijedite svim ženama, a naročito onima koje su vam drage!

    Organizator: Anita Bušić, 099/215-7795, holisticko.zdravlje@gmail.com

    avatar

    16.11.2010. (10:28)    -   -   -   -  

  • borivoj

    PUNT TANTRE







    Umjesto da upotrebljavate seks, vi ga zloupotrebljavate. On je bozanski." - Makaja

    Put tantre - put samorazvitka za parove i singles
    Predavanje sa 16. Svjetskog kongresa seksologije

    Predavac:
    Aba Aziz Makaja (Franjo Milicevic)
    - jedan od najvecih zivucih majstora tantre
    - clan Svjetske asocijacije za seksualno zdravlje (WAS)
    - dobitnik americke nagrade Sexual Intelligence Award

    Vrijeme predavanja: petak, 19.11.2010., u 20.00 sati
    Mjesto predavanja: Europski dom, Jurisiceva 1 /I, Zagreb
    Ulaznica: 33kn., ucenici i studenit 20kn.

    Po pitanju trajnog blazenstva, zadvoljstva, ljubavi i srece, neke su drevne mudrosti dosle do nekih zakljucaka i pojmova kao npr. "kundalini" (zivotna sila), "cakra" (energetsko zraciste) koje ne nalazimo vise samo u rjecnicima istocnjacke duhovnosti i alternativne medicine vec i u modernoj znanosti.Tako je i tantra - u svojim najrazlicitijim vidovima - u danasnje seksualizirano doba itekako moderna. Nazalost, u svoj toj raznovrsnoj ponudi ostaje u velikoj mjeri zapostavljena temeljna namjera tantrickog pristupa - covjekov duhovni razvoj.

    Predavanje "PUT TANTRE - PUT SAMORAZVITKA ZA PAROVE I SINGLES" izazvalo je veliki interes na 16. Svjetskom kongresu seksualnog zdravlja, gdje je prvi put i predstavljeno. Ova kroz epohe uvijek aktualna tema, zasluzuje najvecu paznju ne samo znanstvenika nego svakog suvremenog covjeka koji je svjestan znacaja i potrebe mijenjanja samoga sebe.

    Sto je to pomocu cega se budala strmoglavljuje, a mudrac uzvisuje... - u visine ljubavi, zanosa i nadsvijesti? Tako glasi zagonetka postavljena svjeze zaljubljenom paru, potpuno preplavljenom osjecajima ljubavi i topline. Koliko parova moze za sebe tvrditi da su rijesili zagonetku? Da trajno zive u blazenstvu zadovoljene ljubavi i seksa? Onima koji ovo ne uspiju razgonetnuti, partnerstva osciliraju izmedu nebeskog zanosa i ekstremnih patnji, te sa staroscu postaju sve vise karakterizirana dosadom. Zasto tako cesto nakon doba zanosa i "vjecne vjernosti" ipak slijede - svada, ravnodusnost, prevara, slomljena srca odraslih i djece?

    Neke drevne mudrosti su dosle do nekih zakljucaka i pojmova kao npr. "kundalini" (zivotna sila), "cakra" (energetsko zraciste) koje ne nalazimo vise samo u rjecnicima istocnjacke duhovnosti i alternativne medicine vec i u modernoj znanosti.Tako je i tantra - u svojim najrazlicitijim vidovima - u danasnje seksualizirano doba itekako moderna. Nazalost, u svoj toj raznovrsnoj ponudi ostaje u velikoj mjeri zapostavljena temeljna namjera tantrickog pristupa - covjekov duhovni razvoj.

    Makaja inzistira upravo na tome: Seksualna energija je nase gorivo. Svrha zbog koje mi ovu energiju posjedujemo jest da bismo je pretvarali iz strasti seksualnih organa u strast srca. Nasa seksualnost se transformira, nas seks postaje neuporedivo blazeniji i ekstaticniji kroz zaljubljenost. Istovremeno, zaljubljenost sama po sebi, takoder i bez seksa, cini ljude nevjerojatno sretnima. I konacno, bez zaljubljenosti i ljubavi covjek ne moze van iz okova seksualnih hormona.

    "Seks nema veze s ljubavlju. Ljubav nema veze sa seksom. Ali, kad se njih dvoje udruze, onda je to nebeski." - Madonna

    Okosnica i srediste Makajinog duhovnog ucenja je ljubav. Svi znamo kako blagotvorno zaljubljenost i ljubav djeluju na razgradnju i oslobadanje od stresa i briga. Komaja, medutim, zna i nesto vise, a to je: kako svjesno i voljno ulaziti u stanja zaljubljenosti i ljubavi, kako ih pojacavati i uciniti ih trajnim stanjima svijesti.

    Mi ljudi, mozemo puno vise uzivati zivot, smatra Makaja. Mi mozemo puno vise voljeti, puno vise seksualno i erotski uzivati. To je jedno od glavnih zarista naseg zivota - taj seks i orgazam. Trebamo ih odgonetnuti! Seks je prije svega stvar duse i duha - Makaja ce na svom javnom predavanju u Europskom domu ponuditi pogled u svoju "tantru srca".
    I ne tice se samo mladih, posebno kad o temi govori strucnjak svjetskog glasa:
    Makajine organizacije iz cak cetiri europske drzave clanice su krovne znanstvene institucije World Association for Sexual Health WAS, koja usko suraduje sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom WHO i aktivna je na svih 5 kontinenata.

    O Makaji:
    Vec preko 30 godina Aba Aziz Makaja istrazuje i "odgonetava" bogato podrucje ljudskog zivota. Oslanjajuci se na skole tantricke kundalini joge, kao i na krscansku duhovnu tradiciju, Makaja je razvio ucenje, koje odgovara potrebama zapadnog covjeka. Iskustva iz rada s pojedincima, parovima i grupama sirom svijeta na podrucju partnerstva i seksualnosti, sazeta su u originalnoj knjizi "Eros i logos", dostupnoj i na hrvatskom jeziku (sljedeci svezak je u pripremi).
    Makajina Ljubavno-erotska terapija LET za oslobadanje od raznih vrsta ovisnosti je medunarodno drzavno i privatno podrzana, izmedu ostalih od strane nevladine americke organizacije USAID, Ministarstva za mlade i sport Republike Makedonije te Ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb grada Zagreba.

    avatar

    16.11.2010. (10:34)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijatelji

    Moja prijateljica Jasna Vukić, napisala je krasnu knjigu za djecu Čarobna šuma, pa ako ste voljni kupiti knjigu djeci kao Božićni poklon možete pogledati slijedeće linkove.Cijena knjige je samo 30kn.


    O knjizi



    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=46010





    Ulomci iz knjige



    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=46242





    Također, kao učiteljica, pokušava nabaviti jeftiniji kopirni uređaj za školu u kojoj radi, tako da bi svaka povratna informacija o tome dobro došla,možda poznte kakvog donatora koji bi bio u mogućnosti darovati uređaj,u svakome slučaju, svaka ideja dobro dođe.Ako netko od vaših prijatelja ili poznatih radi u školi,probajte im ponuditi ovu knjigu,tko zna gdje će se vratašca otvoriti.


    Tel.broj za kontakt je u prilogu maila.

    Ako nekome projuri kroz glavu kakva dobra ideja, na koji bismo način još mogli pomoći,napišite mail ili meni ili nju kontaktirajte.Evo, meni prolazi kroz glavu da ovu informaciju objavim na blogu.

    Topli pozdrav svima i hvala unaprijed na dobroj voljiCrvena ruža




    Željka - Safiris

    http://safiris.blog.hr

    avatar

    16.11.2010. (17:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...