Komentari

monasticism.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • pustinjakinja

    Molim Vas, preporučite mi neku literaturu o tome kako se ophoditi sa strastima tj kako pobijediti strasti... kako ih integrirati u svakodnevicu.

    avatar

    16.11.2010. (10:13)    -   -   -   -  

  • OCSO

    @pustinjakinja:
    Hvala na komentaru i crtici s tvog hodočašća u Svetu Zemlju. :-)
    Anselm Grün dosta piše o području koje te zanima (knjige: Duhovnost odozdo, Putovi k slobodi, Biti cjelovit čovjek, Unutarnji poticaji, Molitva i samospoznaja)
    No, te knjige mogu biti samo okvir, mogu dati samo neke smjernice... Ključ svega je tvoj odnos s Bogom, osluškivanje što ti On govori kroz životne okolnosti i situacije, kroz svoju Riječ. To je prepuštanje svega Njemu, bezuvjetna oslonjenost na Njega, to je proces ili škola, kako kaže sv. otac Benedikt. To je i muka (nije lako skidati staroga čovjek sa sebe), ali i neizmjerna radost jer u svakoj se pobjedi očituje i Njegova neizmjerna Ljubav koju ima za nas... što vjerojatno i sama znaš, čim imaš višegodišnje iskustvo kontemplativne molitve! :-)
    Svako dobro ti želim na tom Putu! :-)

    avatar

    21.11.2010. (09:28)    -   -   -   -  

  • pustinjakinja

    Hvala Vam! Pročitala sam i imam te sve Grunove knjige... i znam da sam više puta naišla na to... pa sam se pitala je li to u knjizi Duhovnost odozdo ili gdje već... i drugačije je kada se nešto čita, kada se informiramo o tome...od onoga vremena kada to proživljavamo... pa me smantao neki duh zbunjenosti i više ne znam ni kako se zovem, a kamoli gdje se šta nalazi kod Gruna... i što je strast...itd. Mogu li Vam pisati na mail ili vi odgovarate na ovaj monasticism?

    avatar

    21.11.2010. (17:47)    -   -   -   -  

  • OCSO

    @pustinjakinja:
    Možeš pisati na monasticism@net.hr, to mi je aktivna mail-adresa.

    avatar

    21.11.2010. (20:41)    -   -   -   -  

  • pustinjakinja

    Hvala. Malo sam đirala po blogu pa sam negdje pročitala da imaš monašku bibliotekicu. Kako slatko. Imam i ja svoju malu ktpl bibliotekicu. Draga mi je knjiga "Poziv na ljubav" T. Keating, T. Merton "Nitko nije otok", "Nove sjemenke ktpl"... htjela bi ih i kupiti, al ne znam gdje. Mislim na Mertonove knjige. Trenutno čitam E. Underhill "Mistični put"... simpa knjigica za nas Bogotražitelje... Onda, ne znam gdje mogu kupiti knjigu "Mistična teologija" W. Johnston....; i da ne znam jeste li što vadili iz "Oblaka neznanja" i "Knjige povjerljivih savjeta"... Svako dobro!

    avatar

    22.11.2010. (14:53)    -   -   -   -  

  • pustinjakinja

    btw Da vam pošaljem na mail knjigu T. Keatinga "Intimnost s Bogom"...ona je prevedena, ali nije još ugledala svjetlo dana u nekoj knjižari, a ne znam ni kada će ugledati... imam je na kompu...;)

    avatar

    22.11.2010. (15:01)    -   -   -   -  

  • OCSO

    @pustinjakinja:

    Mertonove knjige ja sam naručila od sestara klarisa iz Splita (pouzećem preko web-knjižare), ali izgleda da je izdanje rasprodano jer sad vidim da više za te naslove ne nude mogućnost narudžbe.

    Stavljala sam na blog ponešto iz Oblaka neznanja i Knjige povjerljivih savjeta, ali dosta davno.

    Nisam čitala Mistični put niti Mističnu teologiju pa ne znam niti gdje se može nabaviti. No, google čini čuda! :-)

    I da, pošalji mi Keatinga na mail! :)

    avatar

    22.11.2010. (19:53)    -   -   -   -  

  • pustinjakinja

    Ok. Prikeljit ću na mail sve knjige koje imam pa vi birajte! Vidjela sam u Jeruzalemu ove pravoslavne monahinje i tak su mi bile mrak.... gledala sam u njih kao u svjetsko čudo!;)

    avatar

    23.11.2010. (22:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...