Komentari

stenjevecmojkvart.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Katarina Vidović

    Svaka čast na građanskoj hrabrosti! Što je u pozadini ovog slučaja? Ima li netko tko ovoj građanki može pružiti besplatnu pravnu pomoć?

    avatar

    08.11.2010. (22:40)    -   -   -   -  

  • mrva

    Bravo,netko pomaže i malim ljudima u ovoj državi

    avatar

    10.11.2010. (23:24)    -   -   -   -  

  • ugroženi

    hvala na hrabrosti i odjučnosti! ipak ima onih koji hoce pomoci malom čovijeku.

    avatar

    11.11.2010. (06:06)    -   -   -   -  

  • barake

    Hvala ti Ivane što si stao u obranu malog čovjeka .

    avatar

    11.11.2010. (09:17)    -   -   -   -  

  • SightStenjevec

    Kada sam bio tamo, nisam uopće razmišljao, instiktivno sam napravio ono što sam smatrao ispravnim i opet bi to napravio i opet ću to napraviti ako bude trebalo.

    Ne priznajem tiraniju i iskazivanje sile nad slabijim, možda će vam zvučati apsurdno ali više ste vi mene obradovali nego ja vas. Vidjeti tople, iskrene i dobre ljude danas je rijetkost, a družiti se sa njima je radost, navratim do vas koji dan ;)

    avatar

    14.11.2010. (01:32)    -   -   -   -  

  • njanja1973

    E moj Ivane! Kada sam čuo za tebe, uistinu si me zaintrigirao, pomislih da se medju omladinom pojavio neki revolucionar, a kad ono, čitam tu strip koji će popušiti netko tko ne zna kakvi su pravi podaci, a strip je čisti pamflet, i isključivo kontra SDP-a. Za koga ti radis? Za jacu?
    Strip bi bio u redu, da nije potpuno neistinit... na zalost. Hrvatska zarada od turizma ni blizu ne pokriva manjak koji nastaje razlikom uvoza i izvoza. Odi pogledati statističke podatke... za 2008. samo imamo minus 15 milijardi dolara... to ne pokrivamo nikakavim turizmom. Prije nego sto se bacis na sirenje propagande, daj barem prouči malo materiju.
    Drugi par rukava je devalvacija kune. Iako bi ona vjerojatno povećala konkurentnost hrvatskih proizvoda na svjetskom tržištu, problem je što mi tako i tako NIŠTA ne proizvodimo. Ne proizvodimo dovoljno za vlastite potrebe, a kamoli za izvoz. A to što bi se desilo svima koji imaju kredite vezane za euro? rate bi im narasle srazmjerno jačanju eura (a što bi bila posljedica devalvacije) i više ne bi bilo u mogućnosti iste otplaćivati. Plaća hrvtaskoga radnika bi bila u eurima tako smiješna da ne bi mogao ni prismrditi van svoga sela ili grada, a put u inozemstvo bio bi samo san. tko bi se pobrinuo za svu tu masu ljudi? Ti? Ili netko drugi?
    Jesi li ti za istinsku revoluciju ili samo vlastitu promociju?
    Vanja Goldberger
    Zagreb

    avatar

    27.02.2011. (17:55)    -   -   -   -  

  • žorž appolo

    Da, to je i meni upalo u oči, turizam ostvaruje najveći proljev deviza, ali problem je pokrivenost uvoza izvozom, ta pokrivenost se uvijek kreće oko 50%, i tih 50% kojima plaćamo uvoz svi prihodi od turizma ne mogu pokriti. Manjak se pokriva zaduživanjem u inozemstvu.
    Što se tiče jeftinog hrvatskog rada, ne moramo se toga plašiti, dokle god su domaće cijene stabilne, znači cijene hrane i osnovnih namirnica kupovna moć malog čovjeka neće biti značajnije načeta (sva tehnička rob ai automobili će naravno poskupiti - ali takav nerazumni potroščaki mentaliett je i jedan od razloga zašto smo tu gdje jesmo). Npr. BDP per capita Indije treba korigirati jer je kod njih kupovna moć novca puno veća, iako se u dolarima čini da oni manje zarađuju.
    BTW cijela Europa zatvara oči pred tim da se pojavilo GLOBALNO TRŽIŠTE RADA i da sve zemlje konkuriraju cijenom rada. Jeftiniji rad je konkurentska prednost. Da li radije želite manjinu vrlo dobro plaćenih radnika zaštićenih sindikalnim ugovorima i ograničenjima minimalne plaće ili fleksibilnije tržište rada gdje bi poduzetnici bez problema dolazili do radne snage i zaposlili znatno veći broj ljudi.
    Pogledajte njemački rast zaposlenosti koji je izuzetak u EU, baš zbog fleksibilnosti minimalnih plaća.
    http://www.poslovni.hr/vijesti/u-veljaci-nastavljen-pad-nezaposlenos ti-u-njemackoj-173423.aspx
    http://www.nacional.hr/clanak/97897/njemacko-gosp odarsko-cudo-gospodarstvo-buja-ali-place-padaju

    avatar

    01.03.2011. (20:48)    -   -   -   -  

  • SightStenjevec

    http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Ekonomija/Dnevni-semafor-U-2010.-rast -izvoza-pad-uvoza
    Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, hrvatski je robni izvoz u prošloj godini iznosio 64,87 milijardi kuna, što je u odnosu na 2009. godinu porast za 17,4 posto, dok je uvoz smanjen za 1,4 posto i iznosio je 110,22 milijarde kuna, pokazuju prvi podaci Državnog zavoda za statistiku. (pokrivenost uvoza izvozom 60%)

    Dakle manjak uvozno izvozne bilance iznosi 46 mlrd kuna.

    http://www.vecernji.hr/biznis/prihod-turizma-ovoj-godini-bit-ce-2-milijard e-kn-veci-nego-2010-clanak-277635
    Prihodi od turizma prošle godine su bili 6,24 milijarde eura, a to je preračunato u kune igrom slučaja točno 46 mlrd kuna.

    Dakle vaša tvrdnja gospođo vanja ne stoji, drugim riječima, usprkos svim lažima koje plasiraju HDZ i SDP mi imamo deviznu ravnotežu, ali nemamo dobru monetarnu politiku. Nažalost, dio ljudi to ne može shvatiti.

    avatar

    08.08.2011. (14:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...