Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • borivoj

    "ZAISTA, ALAH NE GLEDA VASA TIJELA,

    NI VASE SLIKE NI OBLIKE, VEC VASA SRCA". Prorok Muhamed









    Dragi prijatelji,

    U danasnjem tihovanju evo nas u ambijentu svepovezanosti bogatstva sverazlika. "Bijela kula" svojim osnovnim instrumentom - metaforom - daje nasoj asocijativnoj riznici neizmjerivo blago:







    7. U KOSNICI MOJEGA ASRAMA



    U kosnici Mojega asrama,

    pojim vas medom svih livada,

    a misli vase saljem da stisanoga zuja

    skupljaju pelud i zvjezdani prah -

    Ja, matica.



    Pozivam vas na gozbu bijeloga sarenila,

    na svetkovinu tocenja mlijeci,

    koja iz Mene izvire -

    Ja, matica.



    Neka se Moja mlijec i svecvjetni med

    mijesaju u vama.



    "Bijela kula", knjiga 57. Zapisala Vesna Krmpotic





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    08.11.2010. (08:10)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "SVAKA NASA SPOZNAJA DOBIJA SE OSJECAJIMA."

    Leonardo da Vinci









    Dragi prijatelji,

    Danasnje tihovanje nas upoznaje sa slobodom od ranga. U navedenoj pjesmi iz "Bijele kule" ima i puno poduke o dvojini i fenomenu odraza. A oslobadjanje od straha ili razmrvljenog njegovog oblika (dakle strahova) je nas neprestani put. Sudbinski, moglo bi se reci:









    8. NE BOJ SE BITI POSLJEDNJA



    Ne boj se biti posljednja,

    jer posljednjost je onostrana prvost.



    Sjedi, ledjima oslonjena o zid od nicega.



    Dok tako mirujes, znaj da ne mirujes:

    da si lopta, koja je udarila o taj zid od nicega,

    i sada se, zestoko odbacena,

    vraca sve blizoj ruci Bacaca.



    "Bijela kula", knjiga 34. Zapisala Vesna Krmpotic





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    08.11.2010. (08:12)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijatelji,



    Ako niste saznali iz drugih izvora, koristim prigodu da vas na ovaj način obavijestim da udruga AQUARIUS iz Ičića organizira veliki sajam alternative pod nazivom



    SVIJET EZOTERIJE

    u subotu 20. studenoga (novembra) i nedjelju 21. studenoga 2010.

    u



    OPATIJI

    u dvoranama hotela "ADMIRAL" ****



    dio sadržaja sajma su:

    - mali sajam knjiga, umjetnina, suvenira i zdrave prehrane;

    -zanimljiva predavanja sa ruba znanonosti;

    -alternativna medicina (bioenergeija, aromaterapija, homeopatija, kristaloterapija i drugo);

    -metode gledanja u budućnost (proricanja astrologijom, tarotom, ji djingom, geomantijom, piramidama i sl.)



    puno biste mi pomogli, zato bih vam bio puno zahvalan ako biste ovu obavijest odaslali na što više adresa

    ne glede na to kojim se komunikacijskim instrumentima služite (direktno od vrata do vrata, usmeno, pismeno, poštom - pismom, telegramom, telefonom, emajliranom inačicom, letkom, plakatom (može i jumbo plakatom),na stranicama tiska, preko radija, televizije, interneta, trakom na repu dvokrilca, golubom pismonošom, dimnim signalima itd, itd...



    Pozdrav od Josipa iz Sombora



    VIDIMO SE U "ADMIRALU"****!



    P.S. Posebno bi bilo dobro da svi izlagači ovu obavijest proslijede što šire - u njihovom je interesu.

    avatar

    08.11.2010. (08:31)    -   -   -   -  

  • borivoj

    FESTIVAL KNJIŽEVNOSTI: PREDSTAVLJENA KNJIGA ESEJA »RIJEKA ZA RADOZNALE III«
    Drugačiji pogled na riječku prošlost

    Ernie Gigante Dešković i Zlatko MoranjakRIJEKA U sklopu trećeg Festivala književnosti u VBZ-ovoj knjižari »Filodrammatica« predstavljena je knjiga eseja »Rijeka za radoznale – fijumanologija III«. Knjigu je priredio Ernie Gigante Dešković, a objavljena je u nakladi Hrvatskog književnog društva i Virtualne Slobodne Države Rijeka. Treće izdanje »Rijeke za radoznale« donosi deset eseja koji se bave različitim riječkim temama – od D'Annunzija do grba Rijeke s dvoglavim orlom.
    Prema riječima Erniea Gigantea Deškovića, radi se o temama o kojima se dosad nije mnogo pisalo.
    – U knjizi su objavljeni eseji o prešućivanim, vrlo atraktivnim i intrigantnim fijumanološkim temama. Ideja zbirke »Rijeka za radoznale« je da se skrene pažnja na teme koje su dugo bile stavljane na marginu. Na temelju prezentiranih tekstova može se steći jedna drugačija slika Rijeke. Autori o povijesti Rijeke ne pišu na suhoparan način, nego pokušavaju na drugačiji način sagledati riječku prošlost – osvrnuo se Gigante Dešković, uz kojega je predstavljač bio Zlatko Moranjak.
    U trećem dijelu zbirke objavljeni su eseji »Riječka tajna s tršćanskog šufita« Erniea Gigantea Deškovića, »Sve D'Annunzijeve žene« Borisa Perića, »Viktor Car Emin i Drago Gervais; riječka povijest i stvaranje identiteta« te »Rijeka govori – kao žena« Vjekoslave Jurdane, »Riječki fasadni ornamenti i tri posebne zgrade« Theodora de Canzianija Jakšića, »Škola Kozala« Arrigoa Arrigonija«, »Povijest bolesti« Nenada Labusa, »Hinko Bačić – sušački Giovanni Ciotta« Predraga Miletića, »Milan Zalokar« Jadrana Zalokara i »Moj grad« Zlatka Moranjka.

    avatar

    08.11.2010. (09:46)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijatelji zivotinja,

    zeljeli bismo vam najiskrenije zahvaliti sto ste svojim dolaskom podrzali prosvjed protiv transporta zivotinja prosle subote.

    Svakako veliko hvala svima koji su si taj dan uzeli slobodno s posla ili drugih obaveza, a i svima koji su dosli iz drugih gradova. Bilo nas je, osim iz Zagreba, iz Istre, Slavonije, Primorja i iz raznih gradova iz okolice Zagreba. Raduje nas sto je sve vise onih koji shvacaju koliko je svaki pojedinac vazan kod ovakvih dogadjaja i pokretu za prava zivotinja opcenito. Zahvaljujemo i svima koji su pomogli i na druge nacine da ovaj dogadjaj uspije.

    Prosvjed je jako dobro prosao, kao i performans na Trgu, sto se moglo vidjeti po reakcijama brojnih gradjana. Uspjeli smo zajedno velikom broju ljudi dati informaciju o ogromnoj patnji zivotinja u transportu i prenijeti im poruku suosjecanja. Fotogaleriju s prosvjeda mozete vidjeti na www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1813.

    Jos jednom puno vam hvala i vidimo se u jos vecem broju na sljedecem prosvjedu - prvom prosvjedu protiv lova u Hrvatskoj, koji ce se odrzati u subotu, 4.12. u Zagrebu.

    Lijepi pozdrav,

    Vasi Prijatelji zivotinja

    avatar

    08.11.2010. (18:50)    -   -   -   -  

  • borivoj

    BOŽIDAR MILINOVIĆ, MR. JAZZ, U OPATIJSKOM PORTUNU PREDSTAVIO PORTRETE BLUES VELIKANA
    Moje slikarstvo je glazba

    Izložba otvorena do 17. studenogOPATIJA Moje slikarstvo je glazba, reći će riječki slikar Božidar Milinović, popularni Mr. Jazz, čija je izložba »Blues de Luxe« otvorena u galeriji i ateljeu »Opatijski portun«. Strastveni ljubitelj jazza i srodnih muzičkih žanrova, posjetiteljima opatijske galerije ovaj put je predstavio svoje osebujne portrete domaćih i svjetskih velikana blues glazbe, poput John Lee Hookera, Erica Claptona, Janis Joplin, Zdenke Kovačiček, Johnnya Wintera i mnogih drugih. Slikajući portrete slavnih glazbenika u maniri pop arta, te naglašavajući njihovu fizionomiju originalnim slikarskim rezovima koja time postaje lišena dekorativnog uljepšavanja, Milinović efektnost svojih radova postiže gradnjom kompozicije na kontrastu između svjetla i sjene.
    – Radi se o slikama iz ciklusa »Don't Touch My Blues« koji sam započeo 2007. godine, a većina ovih radova bila je predstavljena i na ovogodišnjem Kastav Blues Festivalu. U međuvremenu sam naslikao još nekoliko portreta blues glazbenika, poput Eddieja Martina koji je nastupao u Kastvu te jednog od naših ponajboljih blues gitarista mlađe generacije Nebojše Buhina. Njega sam imao prilike i upoznati, za razliku od Claptona kojeg još nisam, našalio se Mr. Jazz na otvorenju svoje 20. samostalne izložbe. Glazbu sa slikarskih platna Mr. Jazza u opatijskoj galeriji upotpunili su i muzičari iz grupe »Sinteza« Sergio Kovačić te Sandi Bratonja, inače basist u bendu »Urban & 4«, a izložba portreta velikana bluesa u »Opatijskom portunu« može se pogledati do 17. studenog.

    avatar

    08.11.2010. (18:56)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Kategorija: Kalendar događanja

    Sajam ezoterije - Svijet ezoterije, u Opatiji

    Provedite zanimljiv vikend tako što ćete kroz mnogobrojna stručna predavanja produbiti znanje o duhovnim tehnikama, učiniti nešto za svoje zdravlje kroz besplatne iscjeljujuće tretmane ili čišćenje aure, kupiti knjigu, kristale, anđele...., dobiti savjet kako da uredite svoj dom ili poslovni prostor po feng shui metodi, zaviriti u budućnost kroz karte, astrologiju ili čitanje dlana i još puno, puno toga...

    Sajam ezoterije


    Pozivamo vas da posjetite sajam Svijet ezoterije, u Opatiji, u hotelu Admiral, 20. i 21.11.2010. godine. Provedite zanimljiv vikend tako što ćete kroz mnogobrojna stručna predavanja produbiti znanje o duhovnim tehnikama, učiniti nešto za svoje zdravlje kroz besplatne iscjeljujuće tretmane ili čišćenje aure, kupiti knjigu, kristale, anđele...., dobiti savjet kako da uredite svoj dom ili poslovni prostor po feng shui metodi, zaviriti u budućnost kroz karte, astrologiju ili čitanje dlana i još puno, puno toga...

    Radno vrijeme sajma:
    Subota, 20.11.2010. - 11h do 20h
    Nedjelja, 21.11.2010. - 11h do 19h

    Cijena ulaznice: 15.- kn
    Za djecu do 14 godina - slobodan ulaz

    U subotu, 20.11.2010., od 11h do 12h ulaz je slobodan!
    U ovom terminu dobijate besplatne ulaznice s kojima možete ostati cijeli dan na sajmu, obilaziti sve štandove i prisustvovati svim predavanjima.

    U 12h počinje prodaja ulaznica i svaka 100-ta ulaznica dobija nagradu - knjigu, kristal, iscjeljujući tretman, gledanje u karte, kineske novčiće za bogatstvo i još puno toga...


    Posebnu atrakciju sajma čini promocija dvije knjige:

    - u subotu, 20.11. u 17h Marina Juranić (BioLogos d.o.o. Zagreb) predstavlja knjigu "ALCHERINGA" autorice Valerie Barrows
    - u nedjelju, 21.11. u 16h Marin Vayu G predstavlja svoju knjigu "PLES VJETRA"

    Knjiga "PLES VJETRA" govori o putovanju Azijom, o jogi, o vjetru i ostalim elementima. Priča počinje u Istri, kada Ivan odluči otići na svoj prvo daleko putovanje u potrazi za mudrošću i vjertovima i tom prilikom upoznaje različite ljude, od kojih jedan čovjek postaje njegov učitelj. Od Indijskih Himalaja do Indonezijskih otoka, Ivan prolazi kroz velike životne preokrete, zaljubljuje se, upoznaje zakone svemira... A njegov učitelj nije običan učitelj. Priča je inspirirana autorovim iskustvima, te na vrlo jednostavan način objašnjava različite poglede na svijet.

    Predavanje "Teorija 5 elemanta, korijeni znanja i mudrosti" se sastoji od prikupljenih podataka iz svih područja alternativne znanosti gdje su 5 elemenata izuzetno bitni i koji predstavljaju cijelu indijsku i kinesku tradiciju, tako da će nam autor približiti to područje objašnjavanjem činjenica i razotkrivanjem korijena tih znanja.



    ALCHERINGA – KADA SU STVORENI PRVI PRECI

    Događaje iz knjige Alcheringa je u stanju inducirane regresije ispričala jedna grupa ljudi iz Australije koji se međusobno nisu poznavali, ali su se u jednom trenutku našli da bi podijelili isti događaj i bolno iskustvo vezano uz taj događaj. Od komadića njihovih sjećanja je, poput mozaika, složena priča ispričana u ovoj knjizi.

    To je priča o 50.000 ljudi sa zvijezda koji su prije 900.000 godina poletjeli na brodu Rexagena s osme zvijezde iz skupina Plejada u božanskoj misiji s namjerom da planet Mu – a to je naša Zemlja – preuzmu od Gmazolikih.

    Priča počinje u trenutku kada je svemirskoj hijerarhiji svjetla i ljubavi dozlogrdilo ponašanje Gmazolikih i kad su odlučili maknuti ih s lica Zemlje, jer od samog stvaranja nije bilo predviđeno da Zemlja bude njihov planet.

    Svemirski brod Rexagena s ljudima sa zvijezda dolazi na Zemlju, no umjesto da se, kako je bilo dogovoreno, spuste u vode kraj Australije, Gmazoliki su iz sačekali, napali i uništili im matični brod. Samo je 90 ljudi sa zvijezda uspjelo preživjeti.

    Velikom požrtvovnošću i ljubavlju preživjeli su uspjeli uz pomoć genetskog inženjeringa od svojih gena i gena uspravnog majmuna, stvoriti na planetu Zemlji LJUDSKU RASU ZEMLJANA.



    Galerija
    Fotografija s prošlog sajma


    PRIJAVNICA »

    A Q U A R I U S
    uslužno-trg. obrt
    Ičići, Ladeti 17
    www.svijetezoterije.net

    branka.belasic@ri.t-com.hr

    avatar

    08.11.2010. (19:17)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Nada za bolesnike s multiplom sklerozom

    ZNATE LI ŠTO JE SKLEROZA MULTIPLEKS?




    Multipla skleroza (MS) je autoimuna bolest koja pogađa prije svega mlađe osobe u dobi od 20 do 40 godina. Oboliti mogu i mlađi od 15 godina. To je bolest koja potpuno promjeni život bolesnika i njegovih najbližih. Kod svakog bolesnika simptomi su različiti. Većina je jako umorna, osjeća bolove, grčeve a u nekim slučajevima bolest može dovesti i do sljepoće, itd. Bolest se odvija po fazama to znači da može doći do poboljšanja a nakon toga ponovo pogoršanje. Bolest najčešće završava sa potrebom za invalidskim kolicima i vezanošću bolesnika za krevet. Neurolozi liječe ovu bolest različitim ljekovima koji samo usporavaju napredovanje bolesti. Većina bolesnika tri puta tjedno prima injekcije, a kada se stanje pogorša lječnici predlažu još i citostatike (kemoterapija). Svi ti ljekovi imaju jako puno nuspojava a istovremeno nitko ne garantira da kod određenog bolesnika uopće imaju pozitivan učinak. Bez obzira na sve to bolesnici prihvaćaju takvu terapiju jer drugog izbora nemaju.

    *****



    JE LI SKLEROZA MULTIPLEKS STVARNO NEIZLJEČIVA BOLEST?



    Prije približno dvije godine taljanski je lječnik Paolo Zamboni otkrio da je uzrok za nastanak te bolesti u začepljenju nekih od vratnih vena (žila). To sprečava normalan protok krvi iz glave do srca, zbog čega dolazi do taloženja otrova (željezo) u mozgu. Ustanovio je također da se suženje može otkloniti relativno jednostavnom operacijom. U dvije godine operirao je više od 50 osoba i kod svih je došlo do osjetnog poboljš anja a neki su kroz vrijeme i potpuno izlječeni. U svijetu se vrši puno istraživanja na tu temu, međutim neurolozi tom teorijom nisu baš oduševljeni iz razloga što to potpuno mijenja njihov dosadašnji odnos prema bolesti. Još manje je oduševljena farmaceutska industrija jer su ljekovi za tu bolest jako skupi...... A sam pregled i operacija vratnih žila (vena) košta samo par tisuća eura.



    *******



    LJEČNICI UOPĆE NE ŽELE ČUTI O TOME. NAJČEŠĆE I MEDIJI TO NE SPOMINJU. ZBOG TOGA MOLIMO DA OVU PORUKU POŠALJETE NA ŠTO VIŠE ADRESA, KAKO BI NOVOST SAZNALO ŠTO VIŠE OSOBA KOJIMA JE POTREBNO LIJEČENJE A I ONIH KOJI SU SPREMNI POMOĆI DA SE NA TOM PODRUČJU ŠTO PRIJE PODUZMU ODGOVARAJUĆE MJERE I KORACI.

    LIJEČNICI

    IMAJU DOVOLJNO VREMENA ZA ISTRAŽIVANJA A ZA BOLESNIKE JE VRLO VAŽAN SVAKI DAN.



    TO JE BOLEST KOJA MOŽE VRLO BRZO NAPREDOVATI A POSLJEDICE SU KATASTROFALNE. ZBOG TOGA VAS JOŠ JEDNOM MOLIMO DA OVU PORUKU POŠALJETE NA ŠTO VIŠE ADRESA.

    HVALA !

    avatar

    08.11.2010. (19:33)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Podjecam prijatelje na predavanje koje ce odrzati Eli

    Biti ce mi drago da svi zajedno damo podrsku njenom neumornom doprinosu svima nama

    Puno pozdrava, Zlata



    Iz poziva



    Ovo je vrijeme velikih i ubrznih promjena na cijeloj Planeti. Pozvani smo brzo uciti i Rasti.

    Za sve to nam treba zdrav razum i puno energije . Dobro je znati sto i tTko nam u tome moze pomoci.

    Klamatsku algu zovu Eliksir za mozak i Kraljicom nutricionizma. Pored toga ona u sebi skriva jos tajni.



    Na predavanju ce biti rijeci O danasnjem vremenu i kako nam AFA moze biti od pomoci i podrske.



    Tema: „AFA*Klamatska alga i njena vaznost u vremenu u kojem zivimo i vremenima pred nama“

    Predavacica: Eli Jaska, dipl.iur

    Kada: utorak, 09.11.2010. u 18 sati

    Gdje Ured AquaSourcea, ul. Slavise Vajnera Cice br 10 (iznad Pomorskog fakulteta)



    D o b r o d o s l i



    Vise o AFA-algi pogledajte na www.eli21.com

    avatar

    08.11.2010. (19:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...