Komentari

ibeee.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • propheta nemo

    Bajke djeluju nekako ljepše kad su oko nas, negoli zatočene u knjige. :
    *Samo obrezno. :

    avatar

    03.11.2010. (15:36)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    lijepa zbirka praznovjerja...stari kelti bi bili zadovoljni :) ...ja na 1.11. ( ne znam zašto), umjesto o mrtvima uvijek krenem razmišljati o tome koliko su zaradili prodavači cvijeća i lampiona...zabavno je gledati i već sportsku disciplinu kićenja groblja na taj dan...ko će brže, bolje, veće, skuplje ili plastičnije....pih...prepretjerano da bi bilo iskreno...i premasovno...ne volim masovno... ne volim kad mi odrede dan kad ću se sjećati dragih umrlih osoba i dan kad im po propisu i pravilu moram iskitit grob...zapravo uopće ne volim groblja i to mi uopće nije mjesto gdje se volim sjetiti umrlih...svog starog se uvijek i radije i češće i najčešće sjetim dok sjedim na trosjedu na kojem je najvolio zaleći poslije posla...ili kad vidim nekog kako igra šah jer je on to činio mnogo te svakodnevno...osim toga ni za života nije davao ni pet para za cvijeće i svijeće, sumnjam da je sad promijenio stil :)...i da, nisam mu na propisani dan bila na grobu jer živim u drugom gradu..i da, otišla bi i na 1.11. da sam bila dolje jer bi to značilo mojoj majci..

    avatar

    03.11.2010. (16:02)    -   -   -   -  

  • jejooo

    :((((((((((((

    masovno si me rastužila. i ja je se sitin često, iako ne pantitn baš ostale priče :(

    avatar

    03.11.2010. (18:45)    -   -   -   -  

  • Ibeee

    @propheta - Nemam ja ništa ni protiv onih iz knjiga, ali se slažem da ih je bajkovitije živjeti
    @Emi - evo me tvoj otac sjetio na jednu izreku "My father hated radio and could not wait for television to be invented so he could hate that too.-
    Peter De Vries". Nisam htjela opet o pljački na lampionima, iako je tema dosta podatna, nekako me više obuzela nostalgija. Iako, moram priznat nisam uopće otišla na groblja ove godine. Možda me zato i obuzela. Slažem se i za masovnost, ali mi je opet super vidit sve one svijeće za samo 3,99
    @Jejo - zato imaš mene. Ja ću bit tvoj memory stick

    avatar

    04.11.2010. (00:11)    -   -   -   -  

  • Kayser S'Ozren

    Bogami, do malopre nisam imao kome da idem na groblje, a i to što je bilo bile su neke stare babe, oronule komšinice, par deda, prijatelja moje familije i tako to. Iskreno, šta ja imam s dedinim prijateljem s kojim je deda pecao, pijo, kockao i šta li već. Međutim, sad ću u tvom tonu, Morana par puta naiđe, pokosi mi nekoliko članova porodice i familije, te se tako nađoh na groblju. I opet, dok Slaveni polivaju grobove vinom, stavljaju pogače na grobove i jauču da svi vide koliko im je teško, a potajice, sam, kad nikoga nema, obilazim grobove i gledam sudbinu. Hehe, i svaki put se nasmijem kad vidim kako je glupo to što radim.

    A što se tiče ovih bajki, voleo bih da se neko trzne pa skupi ih sve na jedno mesto ili bar da mene nateraju pa da opet slušamo priče o Svarogu i njegovoj žar-ptici, razna prela sa vilama i slično.

    Pozz

    avatar

    04.11.2010. (11:16)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    ma ja sam bila ibe (mom svekru) i imali smo pun auto cvijeća i lampiona...al ono puuuun auto ...izgledali smo ko omanja trgovinica istim...svekrva pokupovala, a ja ostala paf kad je ona to počela iskrcavati iz kuće da ukrcamo u auto...zato i napisah sve ovo gore...meni je to bila čisto forma bez ikakvog dubljeg smisla...dostavili smo to cvijeće na nekolicinu grobova i išli ća...moj svekar bi recimo više volio da smo mu ispričali par prostih viceva :)...bezvezno...svi nakrcavaju to cvijeće samo zato da bi susjedi vidili..i taj kolektivni posjet groblju...ko izlazak u kino...oni koji tamo idu baš zbog nostalgije za dragim ljudima kojih više nema vjerujem da idu tamo onda kad će moći imati mir i kad će biti sami tamo...
    ..inače...moj stari je bio generalni antimrzitelj..on samo za veliku većinu stvari jednostavno nije mario :)

    avatar

    04.11.2010. (17:34)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Imam psa koji me svako rano jutro budi zavijanjem. Takva mu je ćud. Susjedstvo to ne odobrava. Kada ga šetam on je dobrodušna čigra, kap žive na dlanu, svima simpatičan i lijep, sušta suprotnost zlokobnom zavijanju. Vjerovanje u predosjećanje zle kobi mnogi nazivaju praznovjerjem. U stvari, danas, to je mnemonički refleks upozorenja zaostao iz nekih davnih vremena kada su čovjek i njegova živa okolina komunicirali. Ostavština sjećanja na mogućnost uzgroze i opasnosti ne može tek tako biti izbrisana.

    avatar

    04.11.2010. (19:06)    -   -   -   -  

  • Ibeee

    @Kayser S'Ozren- Super si ovo napisa da Morana pokosi članove tvoje obitelji, vidim da imaš puno potencijala, pa te ja ovdje javno nagovaram da ti popišeš svoje bajke i da nas malo razveseliš s njima.
    @Emi - eto falila sam ti za staroga, ali mi se učino zgodnim. Ti si onda puno naprednija od mene jer si ipak hodočastila. Triba otić opet za 20 dana pa vidit koliko svijeća gori.Njih će upalit oni koji ne vole masovna događanja.
    @Meroveus - meni su ti ta predosjećanja način života i moram priznat da sam puno naučila iz njih. Imam i ja psa. On je star, ali voli zavijati na mjesec, ako je tu prije spavanja.

    avatar

    04.11.2010. (21:45)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    legende i predaja...fino...

    avatar

    05.11.2010. (12:20)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    #S druge strane, kad vidim ljude koji zbilja žive u bajkama, možda ih je bolje ostaviti u knjigama. :
    *J. K., ali ne i R.

    avatar

    06.11.2010. (18:22)    -   -   -   -  

  • Andrejevna

    Volim bajke. Ali reala je ipak reala... :)

    avatar

    07.11.2010. (14:23)    -   -   -   -  

  • Kayser S'Ozren

    Ibe i dalje priča pizdarije :-P Šalim se malo. Nisam žena, ali ih volim :-D

    avatar

    12.11.2010. (16:06)    -   -   -   -  

  • Lisbeth

    ja sam sigurna da je mrvima baš svejedno imal' il' nema cvijeća na groblju. To mi čistimo savjest. I praznovjerjem.

    avatar

    13.11.2010. (10:17)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    *I treba te biti. Kad ih vidim, vidim gremline. :D
    Inače mi nisu mačkovi tako loši lovci, samo se ne snalaze baš po kući.

    avatar

    14.11.2010. (23:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...