Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Antemali

    Kao ondašnjem 13-godišnjem dječaku, koji je doživio dan povlačenja njemačke vojske iz Vrgorca , drago mi je da se taj dan još uvijek slavi. Kako sam ja u listopadu 1944. doživio i slavio te dane opisao sam u dvjema pričama (Biciklist, Sanjar) u mojoj knjizi OD SVECA DO ČOVJEKA. Ovom prigodom poželio bih da se obnovi i trajnije uredi spomen-grobnica na Maskari te da se napokon izgradi kakav-takav pristupni puteljak do tog spomenika. To zaslužuju mnogobrojni poginuli Vrgorčani i Vrgorčanke u oslobodilačkoj partizanskoj borbi protiv fašizma i nacizma, na kojim je temeljima stvorena suvremena hrvatska država.

    avatar

    24.10.2010. (18:40)    -   -   -   -  

  • Joško

    Profesore, knjigu sam pročitao u jednom dahu. Dobro bi bilo - ako već niste , da jedan primjerak datujete vrgoračkoj knjižnici ili kakvoj školi, neka mlađe generacije vide kako je to nekada bilo. Za slobodu su i onda kao i u Domovinskom ratu ginuli brojni Vrgorčani, pa te uspomene treba trajno gajiti. Pozdrav svim Vrgorčanima ma gdje bili.

    avatar

    24.10.2010. (20:43)    -   -   -   -  

  • ipak cestitam jer svoje n

    samo sto domovinski rat blijedi i njegovi branitelji se sude-zatvaraju-ponizavaju. U PRIJEVODU KAZNJAVAJU SE STO SU BRANILI SVOJE za razliku vas iz 2 rata..

    avatar

    25.10.2010. (01:31)    -   -   -   -  

  • Iva

    @Antemali- iskoristiti ću priliku da pohvalim Vašu knjigu! Također sam ju kao i Joško pročitala u jednom dahu te joj se uvijek vraćam...svako dobro Vam želim!

    avatar

    25.10.2010. (08:45)    -   -   -   -  

  • drugi način

    Zlo ne treba zaboraviti, treba se sjetiti i obilježiti povlačenje nijemaca od prije 66 godina. Koga predstavljaju ovi nazovi antifašisti i kako su se uopće uspjeli registrirat kao udruga pod takvim imenom? Poznato je da su NOB vodili partizani ili borci NOB-a. Tko su sada ovi? Ako su već htjeli udrugu ili njegovati tekovine NOB-a zašto se ograničavaju i ne nazovu pravim imenom? Zato što bi bilo čudno zvati se partizanima ili borcima sada kada nema borbe. Koliko znam postojale su neke boračke udruge i organizacije prije. Sada više nema boraca pa nema ni toga. Trebalo je izmisliti neko ime i neka ideja tinja, pa možda jednoga dana? Svi znamo, a možda i ne znamo jer u škole se uvukao svatko, da su fašisti djelovali 30-tih godina prošlog stoljeća, ili nešto malo prije u Italiji. Kapitulacijom Italije 43. g. fašizam je srušen i više se nikad nigdje nije pojavio. Nastao je kao kontra komunizmu u SSSR-u i bio je negativan kao i komunizam. Prefiks „anti“ znači protiv, čega? Žalosno je što Grad i Država podržavaju ovu nazoviudrugu koja je Protiv pokreta u Italiji koji je nastao prije 80 g. i koji je nestao prije 67 g. Možda ovi nazovi antifašisti misle da je Republika Hrvatska fašistička pa je potrebno se pripremiti? Ako je „atifažizam“ samo riječ koja simbolizira zlo, onda bi se u takvu udrugu trebali učlaniti Branitelji Domovinskog Rata, jer oni su oslobodili ovu zemlju! Znamo li od čega i od koga? Znaju li ti nazovi antifašisti da nijemci nisu bili fašisti?

    avatar

    25.10.2010. (11:14)    -   -   -   -  

  • Ozzy Osbourne - neutralan

    Načine, ponosan sam na tebe. Vidim da dobro poznaješ povijest, samo naprid!
    _______________
    od Hajduka nima draže!

    avatar

    25.10.2010. (14:48)    -   -   -   -  

  • popopo

    Je li prometna cesta do Makarske?

    avatar

    25.10.2010. (18:24)    -   -   -   -  

  • čovik

    Slave oslobođenje od Njemaca a istima se sada prodaju...licemjeri

    avatar

    25.10.2010. (19:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...