,nepoznatizagreb.blog.hr" /> <font color=#CC0000>Ljepotice iz "Moulin Rougea"<font> - Nepoznati Zagreb - Blog.hr - komentari na post

Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • Ali dražeN :)

  Zanimljiv ti je ovaj prikaz i razmišljanje. Danas je sve teže ponuditi klincima nešto što će ih izvući iz kuće. Ja se rado sjetim flipera, stolnog nogometa i biljara kao večernje zabave, a danju smo svaki slobodni trenutak koristili za nogomet, košarku, tenis, skvoš, …

  avatar

  18.10.2010. (15:51)    -   -   -   -  

 • ZlicaOdOpaka

  O tempora, o mores :-)).

  avatar

  18.10.2010. (20:02)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Htio sam reći da se atrakcije luna parka teško mogu nositi sa igraonicama, igricama na kompu i parkovima tipa Gardaland ili Legoland, ali ima nešto i u toj "ciganskoj" atmosferi šatre kad se ode po rundu zabave na livadu na ćošku kvarta ... kao što nisu nezaboravni ručkovi samo oni u finim restoranima s vinskom listom nego nekad i ćevapi u pečenjarnici iza ugla ili grah s kobasom u usputnoj krčmi/pajzlu (vidi post otprije par dana ;o) ).
  Ne znam da li se od toga može živjeti, ali možda se ipak nađe kritična masa poštovalaca i ovakve zabave (baš me zanima koliko bi ljudi došlo na rundu klasičnog flipera iz 70-tih da se takav negdje postavi u gradu! ;o) )

  avatar

  19.10.2010. (09:40)    -   -   -   -  

 • don branko

  pov
  zdra

  avatar

  21.10.2010. (12:27)    -   -   -   -  

 • Jezičar

  Ovaj luna park je devedesetih bio permanentno postavljen* na Jarunu. Vlasnik je bio pokojni Stipe Manđarelo; čije je to danas, ne znam.

  * Osim u prosincu kad bi sve te sprave zauzele kompletan (bivši) njemački paviljon ZVa, za vrijeme božićnog sajma.

  avatar

  24.10.2010. (00:01)    -   -   -   -  

 • Jezičar

  .
  .
  Podsjetimo se čuvenog luna parka "Tivan" koji je tamo negdje do 1985. bio stacioniran na ćošku Draškovićeve i Solovjevljeve, tamo gdje je sada hotel "Sheraton" (mislim da u gradu nije bilo veće transformacije nekog gradskog bloka od te, od blatnjave parcele sa šatrama i autićima u de luxe hotel!).

  A još stariji korisnik tog bloka bila je tvornica Josip Kraš, prije preseljenja na sadašnju lokaciju na Ravnicama.
  .
  .

  avatar

  24.10.2010. (00:13)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Jezičar, nije te dugo bilo u komentarima na blogu!
  Drago mi je kad se javiš jer uvijek doneseš neku novu informaciju iz davnih godina - pojma nisam imao tko je bio bivši vlasnik ovog luna parka (sadašnjeg ću pročitati na tabli za slijedećeg svraćanja k njemu!), a Kraševog pogona u Branimirovoj (sa protezanjem sve do "zelenog vala" ) se sjećam tek maglovito.

  avatar

  25.10.2010. (15:43)    -   -   -   -  

 • Jezičar

  .
  .
  Je, javljam se samo kad mislim da imam kaj konkretno reć.
  .
  .

  avatar

  25.10.2010. (22:23)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...