Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • seoska idila

    i uložaka nije bilo...

    mislila da ćeš taj dio preskočiti. no da...

    ne znam što bih mislila. no očito da djela govore više od riječi! :)

    avatar

    18.10.2010. (06:33)    -   -   -   -  

  • alexxl

    @seoska,,,,bilo je krpe i novina , hahahahaha

    E, sad buti nabili da si Jugonostalgičar.
    Hehehehe, meni bilo definitivno bolje.

    avatar

    18.10.2010. (07:03)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    nije bilo kave i deterdženata, a nikad nismo imali veće zalihe doma. i to ne samo deterdženata i kave, nego i ulja, šećera, uložaka, svega živoga jer se panično kupovalo gdje god se moglo. moj je stari tako kupio vreću od 50 kg šećera, u kojoj su se zalegli mravi i jedva smo je odvukli do mora i bacili, pa nek cukar plovi nazad u kubu, otkud je i došao :P
    sjeaćm se i jedne karikature otta reisingera na kojoj pero nosi vreću od 100 kg i kaže : "ovo je zadnjih 100 kg šećera u našem dućanu", dok klara hoda za njim i gazi mrave :))

    avatar

    18.10.2010. (07:31)    -   -   -   -  

  • praktikum

    nije bilo kave i deterdženta? a svi su se snalazili i imali - pili kavu i prali robu....:))) ili se ja krivo sjećam....:))))))

    avatar

    18.10.2010. (08:39)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    ja znam vrijeme poslije Milke Planinc, s čijim se imenom kasnije sprdalo (Pervan, pa potom i drugi)... mi niti ne znamo to vrijeme, mi mlađe generacije. pričat ću jednom što mi je pričao djed o tom vremenu...

    avatar

    18.10.2010. (09:40)    -   -   -   -  

  • Neverin

    uobičajeni je obrazac svake despotske vlasti da pljuje ili prešućuje prijašnje vrijeme kako ljudi ne bi mogli samostalno i kritično napraviti komparaciju sa prije i sada.. tužno je što kada spomeneš ekonomsku i društvenu situaciju odmah nalete dušebriznici koji se zajapure sa ideologijom ko bik sa crvenom štracom. I ja imam priče što su mi pričali moji roditelji i sretno djetinstvo u kojem mi ništa nije falilo.

    avatar

    18.10.2010. (09:59)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Milka Planinc? Svaka osoba u svoje vrijeme!
    Činjenica je da je tada na primjer bila vožnja par-nepar. Ja sam taman bio u postupku zamjene automobila pa sam imao dva auta: "Spačeka" s neaprnim brojem i "Wartburga" s parnim brojem pa me dok je to trajalo baš i nije bilo briga. Morao sam samo voditi računa da se ne zabunim s datumima. Nije bilo deterđenta, ali sam ga uvijek imao za oprat veš. Nije bilo kave kod nas, pa sam kupovao u Ausriji, znači imao sam.
    Jedino što tada nisam imao a danas imam su korumpirani i kriminalu skloni političari.

    avatar

    18.10.2010. (14:14)    -   -   -   -  

  • edo

    A eto, bilo je partijaca i partijki koji su radili svoj posao kako treba, a bogami, bilo je i onih koji su jedva dočekali da, pod krinkom hrvatstva, podebljaju svoje osobne račune. Eno ih, još i danas sjede u Saboru i upravljaju strankama. Hrvatine do bola.

    avatar

    18.10.2010. (15:51)    -   -   -   -  

  • freestyler

    činjenica da sam tada imao tridesetak godina manje i da me u toj dobi apsolutno politika i političari nisu zanimali, dovoljna je da s dobrom doze nostalgije gledam na to doba... istina vozilo se na par nepar, ali istina je da smo tada imali i dva auta, doduše fiću i škodu.... uživaj ...:)))

    avatar

    18.10.2010. (22:29)    -   -   -   -  

  • zardoz

    Da, "divno" doba, Srbi milicioneri, Srbi oficiri, Srbi direktori škola itd. Samo ti je važno ono use, nase i podase. Tebi bi bilo dobro i u Srboslaviji.

    avatar

    19.10.2010. (18:36)    -   -   -   -  

  • zardoz

    Zaboravih, puni kazamati političkih robijaša.

    avatar

    19.10.2010. (18:39)    -   -   -   -  

  • zardoz

    Vi kojima je tada bilo bolje, morali bi se pogledati u ogledalo i sami sebe pitati, "jesam li ja čovijek?". Nije sve u napoju koji srčete. No za razliku od onda, sada možete piskarati što vas volja.

    avatar

    19.10.2010. (18:49)    -   -   -   -  

  • misko

    A čuješ! Njena je nesreća što je bila veoma uspješna u svom poslu za vrijeme omrznutog mraka, pa čemu onda držati joj hvalospjeve ... razmišljaju današnji vlastodršci.

    Danas čitamo kako se radnici bune, jer ne primaju plaću, postaju robovi ..."Imamo Hrvatsku!", netko je nekada slavodobitno uzviknuo. Tko je ima?

    avatar

    20.10.2010. (20:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...