Komentari

vjesnik-istine.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • tignarius

    maaaan@
    mora da si jako mlad..ili naivan (od francuske riječi naif..što znači prostodušan, dobar, bezazlen..) pa se pouzdaješ u deklaracije svjetskih tzv. svjetskih organizacija, što je samo paravan gospodara ovog svijeta...
    da li bi ti činjenica da je Rockefeller poklonio UNu zemljište na Manhattanu, na kojem je izgrađena zgrada UN....promijenila mišljenje o "svjetskom"
    nažalost i dobar dio klera surađuje sa tom "svjetskom vladom", pa čovjek često ima privid da ne može ništa promijeniti..
    ali ako imamo zrno vjere???!!!!

    djeca su već zarobljena MTV filozofijom i beskruploznim individualizmom/liberalizmom, tako da je jedina nada ostala u vjeri..a to znači moliti i moliti Boga da nam "prosvijetli pamet"..
    imam troje odraslih i unatoč ogromnom supruginom trudu, protkanom čvrstom vjerom (moj je tu mizeran) jedva smo uspjeli "ishoditi" bar redoviti nedjeljni odlazak na misu...
    pozdravil te J.Cash

    avatar

    18.10.2010. (10:22)    -   -   -   -  

  • Defton

    Moj Čovječe u crno...
    Tema abortusa je kod mene toliko puta obrađena, da smo imali krvavi svađa oko toga. Propast svijeta će biti zbog abortusa, nije ni čudo što imamo toliko prirodni katastrofa. Uništavamo život koji nam Bog ulijeva i njima nas obogaćuje.

    Današnji svijet je beskrupulozan, dobro ga opisuje pojam liberalni nihilizam. Možemo jedino svojim primjerom boriti se za nerođene da budu rođeni i prije svega, molitvno i vjerom u Gospodina.

    Evo ti par zanimljivih linkova
    stopabortus.com

    Žena koja je prižvjela pobačaj 1.dio

    2.dio

    avatar

    18.10.2010. (10:59)    -   -   -   -  

  • geomir

    A šta je @Tigi?? Gušteri odbijaju izvršit komande?? Prid vojni sud s njima!!! :-)))

    @Deftone, kažeš "Propast svijeta će biti zbog abortusa, ...." !!???

    Činjenica je da se ljudska rasa u posljednjih stotinu godina, svakih četrdeset godina UDUPLAVA!!
    Ako nas je sada 6 milijardi, prije 40 g. bilo nas je 3 milijarde, prije 80 g. bilo nas je 1,5 milijarda!!
    To je činjenica i to ne može nitko osporiti.

    Nepobitna činjenica je također da se sve to događa uprkos ratovima koji su se u to vrijeme odvijali i žrtvama u njima, uprkos svim ABORTUSIMA koji su učinjeni u posljednjih stotinjak godina, uprkos svim tzunamijima, potresima, poplavama itd. i njihovim žrtvama, uprkos nasilnim ubistvima, žrtvama saobraćajki itd., itd.

    Dakle, abortusi, iako i nema od njih efekta, rade u korist čovječanstva smanjivanjem pučanstva, jer će nas ovakav prirast, ako se nastavi, ako ne uništi, sigurno dovesti u veoma nezgodan položaj.

    avatar

    18.10.2010. (16:47)    -   -   -   -  

  • geomir

    @Čoviče u crno (bolje bi bilo da si obuka neki svjetliji veštit!! :-) kad je rič o abortusima triba razgovarat s argumentima i pri tom točnim definicijama riječi i pojmova koji se upotrebljavaju.

    Sam naslov tvojeg razmišljanja je do boga NEPRECIZAN !

    Ti ne plediraš za "pravo za život"!!! Život je veoma širok pojam i ti uskogrudo misliš samo na pravo na život TVOJE vrste!!
    Trebalo bi da ti bude jasno da "bez prava na život" svih drugih vrsta nema šanse da i tvoja vrsta preživi!!
    I to bi trebao imati na umu!!

    Važniji je međutim drugi aspekt tog problema, a kojeg vi zagovornici "prava na život čovjeka" svjesno baratate s netočnom definicijom početka čovjekovog života.
    Treba konsenzusom odrediti kada plod dobija, kako bi vi rekli, DUŠU, tj., kada plod postaje čovjek. Prije toga, naravno, treba definirati što to znači biti čovjek.

    Vi u "čovjek" trpate samo ono što vam odgovara, a da pritom niste dosljedni, izbacujući ono što bi po toj logici također moglo biti utrpano.!!!

    avatar

    18.10.2010. (17:34)    -   -   -   -  

  • MiB

    Z@ Geomir; Hvala ti na opsirnom komentaru cak dvostrukom...... Zar ti nije dovoljan argument da su clanice UN-a donijele ZAKON!!! O pravu na rodjenje i zivot!!!??? Koliko zena uzimam pilule S NAKANOM da uniste zivot! Bili se to moglo nazvat ubojstvo s predumisljajem???? Ma naravno, kod tebe to nema argumenata, jer "zena ima pravo ubiti svoje dijete"..... po tvom misljenju...... Otidji na onaj link sto ga je Defton ostavio u komentar . Zamisli, ubiti dijete u utrobi, spaliti ga.... zar te to ne zgrozava??? trebala se roditi SPALJENA CURICA!!! Ali Bozjim cudom rodila se ziva!!!! Naravno da ni one mace u Bugojnu nije trebalo muciti - i koliko se ljudi nad tim zgrozilo, a kad se dijete SPALJIVA U UTROBI MAJKE, to je svima NORMALNO???!!! Nisu normalni oni koji tako razimisljaju ili cak u tom cinu uzivaju!

    avatar

    18.10.2010. (18:37)    -   -   -   -  

  • geomir

    @man in Black, ja u kupe ti u špade!!

    Ja se slažem s tobon da se ne smije dozvoljavati to što su imali namjeru učiniti onoj na koju ukazuje @Defton. To je očito bio pokušaj ubojstva čovika, ali srećon neuspješan.

    Ali valjda ti je jasno, da su je, kako ti kažeš išli spaliti, kad je bila stara misec dana u utrobi njene matere, da ne bi preživila. Ne bi preživila ni bez spaljivanja!!

    Zato treba odrediti trenutak kada potencijalni čovik zaista postaje čovik, na kojeg tada treba primjenjivati sve zakone ka i za ostale ljude pa i taj Zakon donesen u UN.
    Ne virujen da u njemu piše da se uopće ne smiju činit abortusi, već je, kao i u našem Zakonu dan neki vremenski rok starosti embrija.
    Eto, to treba da bude stvar diskusije i dogovora, jer zabrane, valjda znaš, ne donose rješenje.

    Uživanje je prisutno, valjda, kada se žuljaju, a pri tom i ne misle o štampanju diteta.
    A onda, siguran sam, da se generalno ne odlučuju tek tako na abortus, a pogotovo ne uživaju kad im to rade. Šta ti misliš, valjda to i boli!!??

    I da ponovim, da ne bude zablude:
    I ja se zgražam nad počinjenim abortusima koje navodiš, jer to nisu abortusi već ubojstva,
    ali isto tako odobravam da se odredi i dogovori datum do kojeg se može, ako to žena želi, izvršiti abortus.

    Slažeš li se?? Vjerojatno ne!

    Ti si za to da od dana stavljanja muškog sjemena u ženinu rodnicu se smatra da je to čovjek!!?? Jel tako?? Ili od trenutka kada se muški punoglavac spoji sa ženskom stanicom?? Je li to???

    Onda, po istoj logici možemo smatrati i svako "ubijanje" muškog sjemena ubojstvom čovjeka, jer to su sve "potencijalni" ljudi!!
    Isto tako, svaka ženska stanica koja biva "ubijena" u menstruaciji je također "potecijalni" čovik!!
    Pa naravno, iako to Crkva ne propovida, smatra da svaki metak, ako Bog da, bude i čovik!!

    avatar

    18.10.2010. (20:43)    -   -   -   -  

  • MiB

    Z@ Geomir (buduci da brises moje kometare na svom blogu, sto nije lijepo od tebe, onda ih ostavljam i ovdje i kod tebe); Bas "LIJEPO" od tebe sto si obrisao moj zadnji komentar na svom blogu.... i molim te ako vec zelis nesto reci nemoj TRPATI svoje rijeci u moja usta..... Neznas ni sta sam mislio a vidim ni sta sam rekao..... Pogledaj malo statistike u vcezi abortusa.... pogledaj koilko se vise koriste ABORTIVNA SREDSTVA od konatracepcije..... sad ces mi jos reci da ni tu nema razlike......
    Koliko je abortusa "uspjelo" onom metodom kojom su htjeli UBITI Giannu Jassen..... I o tome svi sute, i nitko ne zastupa ni prava te djece.... rekao si da se u ovome slazes samnom jer dijete se vce vidi, covjek raste u utrobi majke...... Zasto o tome sutjeti???

    avatar

    18.10.2010. (21:17)    -   -   -   -  

  • MiB

    z@ geomir: naravno da su vrsta kontracepcije... ali pokusaj saznati malo razliku....

    avatar

    19.10.2010. (13:46)    -   -   -   -  

  • MiB

    Z@ Tignarius; Mozda sam mlad, naivan, bezazlen i nadobudan.... mozda sam star i nshvacam nista.... bilo kako bilo..... vjerujem da u svakom covjeku ima zrno dobrote ali ga treba pronaci....
    Ako su vec ONI donijeli takav zakon, zasto da im dopustamo da ga oni i narusavaju.... Zasto sujeti? Kaze sv. Benedikt: ora et labora! Moli i RADI! Ako budemo dopustali da rade sto hoce, onda nas za par godina nece biti.... a vladat ce ONI.... Nazalost, da, ima i klera koji s njiam suradjuje.... a mozda je i bolje jer bar mogu od dva zla glasati za manje.....

    avatar

    19.10.2010. (13:52)    -   -   -   -  

  • geomir

    @Man in Black, opet ti izbjegavaš progovorit koju rič o čemu bi, po mojem mišljenju, tribalo diskutirati. Iznositi argumente i kontra argumente!!
    I nisi rekao što sam ti imputirao da si rekao, a nisi!??

    Ne može se saznati razliku između istih stvari!!
    Trebaš se preciznije izražavati i navoditi dvije vrste kontracepcije: abortus i pilule
    Tada možemo govoriti o razlici!!! Zar ne??
    Abortus je kontracepcija, -a posteriori
    Pilule su kontracepcija, - a priori
    Jesam li pogodio!!??? :-)

    Ti si napao abortus! Da li to znači da se slažeš i odobravaš pilule!!??

    Ključno je pitanje, ponavljam, do kojeg trenutkabi trebalo biti je dozvoljeno
    prekinuti razvoj NEČEGA što potencijalno može postati čovjek!!??

    Otvorio sam toliko pitanja, a ti sve priskačeš, što je naravno tvoje pravo.
    Ja reko svoje!! :-)

    avatar

    19.10.2010. (14:52)    -   -   -   -  

  • geomir

    Evo, prijatelju, javljaju na radiju kako su pohapšeni desetak lječnika u Varaždinu
    koji su među ostalim činili protivzakonite abortuse, i još pri tom naplaćivali.

    Ja se s tim slažem, da se ne smiju činit abortusi poslije zakonom određenog roka.
    To je kriminal.
    Prije zakonom utvrđenog roka mora biti prepušteno svakoj ženi da odluči po svojoj slobodnoj volji i savjesti.
    Može se vršiti utjecaj na žene općenito, ali nikako sa osuđivanjem, anatemiziranjem, sotoniziranjem i slično!!
    S takvim metodama se postiže suprotan efekt!

    avatar

    19.10.2010. (17:10)    -   -   -   -  

  • MiB

    z@ GEOMIR; Ocito nisi razumio cijeli post, i zelis sve ovo odvesti na jedan drugi put! Doro si primjetio OVAJ POST NIJE O KOTRACEPCIJSKIM SREDSTVIMA.... procitaj ga jos jednom..... Nitko u postu nije spomenuo rijec ZENA, a kamoli da se osudjivao zene, anatemiziralo, sotoniziralo ili slicno.... opet ti stavljas svoje lrijeci u ovaj ost. PONAVALJAM: procitaj post jos jednom.... jer ga ocito nisi procitao zadnja dva puta..... Sto napisah-napisah, treba djelovati i na druge nacine a nesamo diskusijom..... ako zelis diskusiju napisi pst o tome pa diskutiraj...... Ovaj post nije napisan da bi se eto o njemu samo diskutiralo i da bih imao sto vise komentara.....to nije cilj.....
    Kazes da si reko svoje a onda opet imas dodatak..... :-)
    Ne slusam radio, iz tehnickih azloga nisam u mogucnosti, iako bih mozda mogao ali nemam vremena...... zao mi je....
    Uzivaj! BTB!

    avatar

    19.10.2010. (21:17)    -   -   -   -  

  • JAPSIK

    "Pobačaj je težak grijeh. Ne samo zato što se ubija jedan život nego zato što se čovjek hoće uzdići iznad Boga; čovjek hoće odrediti tko ima živjeti, a tko umrijeti."

    Majka Terezija iz Kalkute

    avatar

    19.10.2010. (22:13)    -   -   -   -  

  • vjeraufanjeiljubav

    pozdrav i ja imam cudan post

    avatar

    19.10.2010. (23:08)    -   -   -   -  

  • tignarius

    ooo maaaaan@
    bez ljutnje!!!
    kad sam ti komentirao...ja sam ti debelo u skupini "naif..svaki put se "iznenadim" koliko zločesta svijeta ima!!!!
    ali se sjetim i one Sartrove "Užas!?? To su oni drugi"!
    samo ti sugeriram da pridjev "svjetski" uistinu pripadu pripadnicima "ovog svijeta"....prvi katolik je rekao da nije "od ovog svijeta"
    a geo@ je "staro zanovijetalo" suspektno-spekulativnog duha...i sigurno mu naakane nisu loše..
    blog je ipak samo mali "egzibicionistički kutak" di mi kao nešto filozofiramo..

    lijep ti pozdrav
    (nisi mi odgovorio..jel ti nick po j.cashu)

    avatar

    20.10.2010. (17:38)    -   -   -   -  

  • MiB

    Da ima zlocesti ljudi ALI vjeruje i ZNAM da U SVAKOJ OSOBI bilo koje nazionalnosti, boji koze, vjetoispovjesti, IMA SJEME DOBROTE, u drugacije me nemozes uvjeriti...... Pa nisam ni rekao da su geo@ nakane lose i u jednu ruku ima i pravo sto s tice posta, jer nisam pisao sa svih vidika o abortusu nego samo s jednog gledista.

    avatar

    20.10.2010. (23:06)    -   -   -   -  

  • Sunčicaa

    Djeca su dar Božji, život i nada.
    Uništavaju si nadu i sreću, neka im Bog oprosti.

    Što reći.. ? Žalosno. :(

    BTB!

    avatar

    22.10.2010. (22:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...